Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Sikkerhetsråds veto mot de israelske bosetningene

Endelig har USA mannet seg opp til å sette foten ned også i Sikkerhetsrådet mot Israels byggevirksomheter på Vestbredden. I en resolusjon i går avstod USA å stemme for en fordømmelse av bosetningene. Vanlig praksis har vært at USA nedlegger veto mot slike resolusjoner mot Israel. Men i går skjedde det altså ikke. Dermed har Israel fått et vedtak i Sikkerhetsrådet MOT seg - og mot de illegale bosetningene som FN og også USA mener strider mot 4. Genèvekonvensjon art. 49.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/israel/fn-krever-at-israel-stanser-all-utvidelse-av-bosetninger/a/23881993/

3
19 svar

19 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Vandringsmann

Ikke nok med det. Børge Brende sier i en kommentar at Israel må avslutte nye bosettinger og trekke tilbake de bosetterne som er der, at bosettinger på VB ikke er bærekraftig og at de er i strid med internasjonal lov. "Det vil legge grunnlaget for at Israel kan leve i fred og sikkerhet med sine naboer. Dette er ikke mot Israel, dette er for folkeretten."

Den arabiske liga sa det samme i fredsinitiativet av 2002. Resolusjonen refererer også til dette.

Sikkerhetsrådet har nå en gang for alle slått fast at Israel i strid med internasjonal lov okkuperer områdene de inntok i 1967, og at koloniene landet har etablert på disse strider mot folkeretten.

Om Israel velger å neglisjere denne resolusjonen og fortsetter med å bygge kolonier på okkuperte områder, åpner det for sanksjoner ikke bare mot de israelske koloniene, men også mot staten Israel. Fra nå av vil Israels forsøk på å demme opp for BDS ikke være annet enn tomme slag i luften.

4

fedda1

Om Israel velger å neglisjere denne resolusjonen og fortsetter med å bygge kolonier på okkuperte områder, åpner det for sanksjoner ikke bare mot de israelske koloniene, men også mot staten Israel.

Jeg tipper Israel vil velge sin velkjente provokasjonstaktikk; Å ramme palestinerne så jævlig at palestinerne bare blir nødt til å hevne seg, slik en kjenner dem.

Og den palestinske hevnen vil Israel som tidligere, bruke for alt det er verdt - til å fortelle omverden hvor forferdelige palestinerne er. Når palestinerne skyter 500 mer-eller-mindre hjemmelagde raketter sm kanskje dreper en israeler og skader noen fler - så blir dét blåst opp og spredt over HELE verdnespressen. Mens de 5000 granatene&rakettene som Israel skjøt og som drepte et par tusen palestinere og skadet 10 000 palestinere, det vil bli forsøkt sådd tvil om, benektet og bortforklart og skyldt på ofrene selv.

Og så vil Israel fortsette å utplassere sine statsborgere på palestinskt land og slik vil de tvinge frem en enstatsløsning. Men med den forskjellen at Israel og flertallet av de israelske jødene, da vil 'eie'også alt palestinskt land. Og, med det palestinske folket som annenrangs borgere.

Om Norge eller andre stater forsøker å boikotte Israel, noe jeg i særdeleshet er for! Vil zionistene forsøke å mobilisere alt av jøder, kristenfolk med mer - for å blokkere eventuelle sanksjoner&boikott. De vil blant annet bli møtt med beskyldninger om selv å være rasister og herunder antisemitter og lignende.

Så jeg tror en boikott av Israel og altså sanksjoner imot Israel, vil bli en hardere nøtt å knekke - enn rasistregimet i Sør-Afrika var. Men det er ingen annen vei - om en skal opprettholde kravet om en to-statsløsning. Men som de fleste her allerede har skrevet i endel år;Det er liksom ikke noe faktisk land igjen - til palestinerne, for de griske sionistene har bemektiget seg det meste av deres land, vann og, slik - deres nærings&livsgrunnlag.

4

Torotto

Jeg tipper Israel vil velge sin velkjente provokasjonstaktikk; Å ramme palestinerne så jævlig at palestinerne bare blir nødt til å hevne seg, slik en kjenner dem.

Nå bør vel snart også spørsmålet være, vil Israel ta hintet og slik sett legge om politiken, slik at de ikke skader seg selv i arrogansen.

2

sisyf0s

Endelig har USA mannet seg opp til å sette foten ned også i Sikkerhetsrådet mot Israels byggevirksomheter på Vestbredden.

Ja, nå blir det Sikkerhetsrådets resolusjon 2334 det blir å vise til når det gjelder Israels ulovlige okkupasjon og kolonisering av palestinernes landområder. Hele resolusjonen kan leses her (scroll ganske langt ned på siden), og det er eine grausame Salbe mot den israelske okkupasjonspolitikken en her kan lese:

Israel’s Settlements Have No Legal Validity, Constitute Flagrant Violation of International Law, Security Council Reaffirms

3

Vandringsmann

Ja, nå blir det Sikkerhetsrådets resolusjon 2334 det blir å vise til når det gjelder Israels ulovlige okkupasjon og kolonisering av palestinernes landområder.

Avi Shlaim mener det samme: "Whatever Trump and Israel's leaders may think about it, this UNSC resolution will become a signpost on the long journey, a part of international law that is set in stone, and indeed the cornerstone of all future efforts to resolve this tragic conflict."

3

sisyf0s

Jeg synes også punkt 3 i resolusjonen er veldig interessant sett i forhold til Sikkerhetsrådets resolusjon 242:

3. Underlines that it will not recognize any changes to the 4 June 1967 lines, including with regard to Jerusalem, other than those agreed by the parties through negotiations;

Mange har jo vist til at setningen "Withdrawal of Israeli armed forces from territories occupied in the recent conflict" i 242 bare sier "from territories" og ikke "from the territories". Det har mange tolket til at Israel ikke er pålagt å trekke seg tilbake fra alt okkupert i 1967. Punk 3 i resolusjon 2334 punkterer dette, da punkt 3 sier at det er green line som gjelder som grense mellom Israel og Palestina, med mindre partene blir enige om noe annet.

2

aicat

forts.

"Only an hour after the United Nations Security Council vote on Friday, President Barack Obama’s senior adviser Ben Rhodes held a conference call with journalists during which he explained why the United States had not vetoed the resolution on the settlements. Rhodes answered questions for an hour, but his remarks could be summarized as follows: We warned Netanyahu for eight years that this is what would happen. He didn’t listen; now he has only himself to blame."

read more: http://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.761104

2

Keva

Det var da forunderlig stille fra klakør-gjengen i denne tråden - venter de på hasbarasvaret som utvilsomt vil komme...?

2

Vandringsmann

De må nok vente litt til. Akkurat nå er hasbarasnekkerne opptatt med å "staffe" sikkerhetsrådets medlemmer for resolusjon 2334. Det siste nå er at selv ikke USA går klar, stikk i strid med tidligere praksis.

Netanyahu Summons Security Council Members' Envoys for Reprimand Over Settlement Vote

Netanyahu Summons U.S. Ambassador Over UN Vote on Settlements

Er det bare meg som får tanker om en bortskjemt unge som ikke får viljen sin?

3

William_S3

Netanyahu Summons U.S. Ambassador Over UN Vote on Settlements

Er det bare meg som får tanker om en bortskjemt unge som ikke får viljen sin?

Benjamin Nethanyahu har da alltid vært en bortskjemt drittunge. Nå har i det minste sikkerhetsrådet sagt sitt om saken og er et langt sterkere signal enn hovedforsamlingsresolusjoner. Mind you, Storbritannia, Frankrike, Russland og Kina stemte for. Tror disse landene er passe lei av Midtøsten. Storbritannia og Frankrike er normalt sett Israel-vennlige de også.

2

engafever

Dagens politiske ledelse i Israel ønsker ikke fred, de vil ha palestinsk land, og Trump vil hjelpe dem, som igjen vil føre til mer terrorisme. Ser mørkt på de neste fire åra.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...