Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Israels rett til å forsvare seg ?

Selvsagt har Israel og andre rett til å forsvare seg. Men det som skjer i midtøsten nå handler ikke om selvforsvar. Det er en velregissert krig iverksatt av Netanyahu for å unngå fengsel. Onde provokasjoner for å skape lebensraum for zionistene. Det er det som skjer.

Folk som støtter Israel i denne konflikten er mennesker som nyter synet av døde forsvarsløse barn.

4
1k kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

FrannyLee

Alle har rett til å forsvare seg. Hver gang. Men kun mot den som angriper han og ikke ved å slakte ned familien hans eller andre deler av slekten hans. For ikke å snakke om bare pga av at han hun er av samme rase. Noe vi har sett nok av grelle eksempel på gjenom historien og som selvsagt er helt meningsløst.

I ett demokratisk land vil aldri politi eller styresmakter vurdere å bomme huset til en familie selv om en massemorder gjemmer seg der og det er selvsagt helt hinsides å gjøre det også.

3

Makro1

Tja...

En stat har et ansvar for å beskytte egen befolkning. Denne staten må også vurdere hva som virker mot en potensiell trussel. Slik sett har antageligvis Israel funnet en relativ mild måte å komme med motangrep mot ytre trusler. Selv om det kan fremstå som noe sært å komme med motangrep mot en hel familie. Men å bare komme med motangrep mot personen som utfører truslene, vil kanskje fremstå som en alt for liten trussel, preventivt sett, siden kulturen til Israels angripere tilsier at angripere havner i en evig verden omgitt av titalls jomfruer. I en slik situasjon kan det være at alternative/ukonvensjonelle måter å reagere på er helt nødvendig om Israel skal oppfylle sin plikt til å beskytte egen befolkning.

Et annet alternativ kunne vært å erklære full krig mot motstanderne, og kjempe krigen fullt ut til trusselen er helt nedkjempet. Det er muligens slik vi i våre demokratiske land ville ha ordnet saken, men jeg vet ikke helt om det ville ha vært noe bedre hverken for palestinere eller for Israel. Jeg tror heller dagens måte å løse truslene mot Israel, er bedre!

1

Keva

En stat har et ansvar for å beskytte egen befolkning. Denne staten må også vurdere hva som virker mot en potensiell trussel. Slik sett har antageligvis Israel funnet en relativ mild måte å komme med motangrep mot ytre trusler. Selv om det kan fremstå som noe sært å komme med motangrep mot en hel familie.

"Sært"...?

Tja. Fullstendig lovløst, i hvert fall - og vedrørende det å "beskytte egen befolkning":

1) Iflg Nethanyahu (riktignok avsatt, men etterfølgeren er vel ikke stor bedre, er jeg redd) - så er også dette israelske innbyggere, siden han (og sikkert nestemann) aldri har villet godta en palestinsk stat, men vil ha området for seg selv.

2) Hvis vi ser på palestinere som palestinere: Tror du denne praksisen med ulovlig, kollektiv avstraffelse av hele familier skaper trygghet for israelske borgere i fremtiden? Skaper velvilje, fredsvilje, samarbeidsvilje og gode, vennlige tanker om Israel, f.eks.?

2

CryniX

Selv om det kan fremstå som noe sært å komme med motangrep mot en hel familie.

Sært? Det er en krigsforbrytelse.

2

joplina

At det faktisk finnes folk som syns det er greit at barn av Hamasmedlemmer blir drept for "sine fedres synder" , som ikke ser den samme menneskeverd/menneskelige verdi i sivile palestinere som i sivile israelere, som skryter av hvor smart israelsk statsterror er og hvor bra det fungerer for israel som er den sterke part og hvorfor israel av den grunn ikke må presses med krav fra palestinerne...ja, det er både uforståelig og skrudd.

3

joplina

Hamas til NRK: Vi har gitt Israel en lærepenge

"Dr. Basem Naim tar oss imot på ett av de få Hamas-kontorene i Gaza som ikke er bombet av israelske fly. Han er en av de mest gjenkjennelige ansiktene blant palestinere. I flere år har han vært Hamas-bevegelsens ansikt utad, og mener palestinerne gikk seirende ut av den siste konflikten med Israel.

Jeg tror vi har formidlet et tydelig budskap til israelerne og støttespillerne deres om at vi ikke bare vil være adlydende ofre og dø i stillhet.

Israel har gitt oss to valg: Enten å dø i stillhet på grunn av okkupasjon, feilernæring, mangel på medisiner og helsevesen. Eller bli drept av rakettene deres. Vi har valgt det siste.

– Vi inngår fred hvis vi får vårt eget land, med Jerusalem som hovedstad, og Israel går tilbake til grensene fra 1967. Problemet nå er at det er ingen som klarer å definere hvor grensene til Israel går. De spiser seg stadig innover våre områder på Vestbredden med bosettingene sine.

Israel og palestinerne vil ende opp i konflikt gang på gang så lenge okkupasjonen fortsetter, legger Hamas-lederen til. "

**********

"Palestinske Rasha Abushaban (36) jobber med den humanitære situasjonen på Gaza og har en mastergrad i internasjonal utvikling.

– Selv om det er våpenhvile, så er ikke det slutt på blokaden eller konflikten. Vi er fremdeles under okkupasjon, forteller hun VG på telefon fra Gaza.

– Vi har vært under blokade siden 2007 da det demokratisk valgte Hamas tok over myndighetskontrollen her, fortsetter hun.

Hun forteller hvordan den siste krigen rammet nabolaget hardt, med tunge luftangrep og ødeleggelse av sivil infrastruktur – som veier, legesentre og vannrenseanlegg.

Roten til konflikten er politisk, og det som trengs, er myndigheter og verdensledere som presser Israel slik at de slutter med krigsforbrytelser mot sivile, blokaden løftes og okkupasjonen avsluttes.

Hun mener Israel gang på gang har brutt med humanitær rett når de har drept sivile.

– Hva burde gjøres med Hamas?

Det er dehumaniserende å alltid bli spurt om dette. De fleste av dem som bor her, er sivile, og vi blir drept i kontekst av å være pro-Hamas. Israel har etnisk rensket oss palestinere også før Hamas ble opprettet på 80-tallet.

248 ble drept på Gaza, inkludert 66 barn, opplyser Helsedepartementet på Gaza i en uttalelse til VG. På Israelsk side er 12 blitt drept, to av dem barn.

Jeg kan ikke snakke for Hamas, men jeg snakker om klare menneskerettighetsbrudd som blir begått mot oss palestinere. Det kan aldri rettferdiggjøres."

***************

USA - som resten av verden - har ikke klart å unngå å legge merke til at Hamas nekter å legge seg ned å dø i stillhet og underdanighet......så Dr. Basem Naim hadde et slags poeng...

Det setter selvsagt USA i en lei klemme da hele verden vet at det er USA's fortjeneste at konflikten fortsetter å utspille seg slik den gjør. Så nå er USA ute med plaster-på-såret-politikken sin :

"USAs utenriksminister Antony Blinken sier at USA vil gjenoppta forbindelsene til palestinerne ved å gjenåpne konsulatet i Jerusalem og gi nødhjelp til Gaza.

Etter møtet med israelske ledere reiste Blinken til Ramallah på den okkuperte Vestbredden, der han møtte palestinernes president Mahmoud Abbas.

Brutt av Trump

Etter møtet sa han at USA vil gjenoppta forbindelsene med palestinerne som ble brutt under Donald Trump.

Han lovte også 75 millioner dollar i støtte til palestinerne, i tillegg til 5,5 millioner i nødhjelp til Gaza. USA vil også bidra med 32 millioner dollar til humanitær hjelp i regi av UNRWA, FNs organisasjon for palestinerne.

– Det gjenstår mye hardt arbeid for å gjenopprette håp, respekt og en viss tillit, sa han.

Men vi har sett alternativet, noe som bør få oss alle til å doble innsatsen for å opprettholde freden og forbedre livene til både israelere og palestinere, sa han.

Tostatsløsning

Han understreket at en tostatsløsning er den eneste langsiktige løsningen på konflikten mellom Israel og palestinerne.

Vi mener fortsatt at en tostatsløsning er eneste måte å sikre Israels framtid som en jødisk og demokratisk stat, og selvsagt også å gi palestinerne den staten de har rett til, sa han.

Blinken sa at USA er imot bosettingsaktivitet på Vestbredden, riving av palestinske hus og utkastelse av palestinere fra boligene sine, siden slikt utløser ny spenning og undergraver muligheten for to stater."

- Høres jo greit ut...men ingen løfter om å slutte å sabotere Sikkerhetsrådet eller slutte å pøse årlige to-sifrede milliarder inn i israels krigsmaskinere eller trekke seg noe tilbake fra sin strategiske plattform i midtøsten....men mange fagre ord og penger som plaster på såret, for å prøve å rette opp imaget som fredsskaper slik at verden glemmer at de er avslørt som krigshissere.

- Og det fungerer sikkert greit...for mange.

3

Idyllwild

Det er en velregissert krig iverksatt av Netanyahu for å unngå fengsel

Netanyahu kunne nok roet ned forholdene i Jerusalem, men det som skjer nå er det samme som alltid har skjedd;

1) Hamas utnytter en tilfeldig hendelse (denne gangen uroen i Jerusalem og det avlyste valget på Vestbredden) til å forsøke å øke støtten sin hos innbyggerne i Gaza og på Vestbredden. De ønsker å vise at det er kun de som beskytter innbyggerne og tør å stå opp mot Israel.

2) Israel svarer med makt for å svekke og avskrekke Hamas og for å vise Israels innbyggere at de har kontroll.

3) Etter en stund ønsker begge parter en våpenhvile, og forhandlinger blir tilrettelagt av sannsynligvis Egypt og muligens UNESCO - de som har mest nærkontakt med både Israel og Hamas.

4) Israel og Hamas inngår en våpenhvile. Begge sider utroper seg som seiersherrer. Gaza mottar litt økt økonomisk støtte i en midlertidig periode.

5) Verdenssamfunnet lover å gjøre mer for å løse konflikten, men mister snart interessen.

6) Alt er relativt sett fredelig i noen år før situasjonen igjen forverrer seg.

7) Gjenta steg 1-6 i all evighet.

3

Makro1

Ganske dyktig denne Netanyahu, som tydeligvis har fått palestinerne til å hamstre raketter i åresvis. Og som tydeligvis klarer å fjernstyre palestinerne til å akkurat nå igjen spre sin terror mot jødene.

Egentlig ganske godt gjort! Men palestinerne har kanskje ikke noen egen vilje?

3

Fico

Ganske dyktig denne Netanyahu,

Det er jo til å bli kvalm av om IDF har visst om tuneller fra Gaza til Israel og latt som om de var ukjente, for så å kunne bombe de med Hamas terrorister inne i dem ved passende anledning-

1

broren_til_noen

Ja, det er til å bli kvalm av, for det beviser jo bare at Netanyhu og hans sleng er en bøling blodtørstige sadister. Dette kommer selvsagt oppå at de forlengst har bevist at de er noen griske landtyver og vanntyver som kun er ute etter israelsk Lebensraum, og derfor nå styrer verdens eneste apartheidstat.

Hvorfor skriver du ikke slikt oftere? Du kan jo være anstendig når du vil!

At de nå med vitende og vilje også har bomba og gruslagt et hus der flere medier holdt til føyer seg jo for øvrig bare inn i rekka av at de ikke vil ha noen mediedekning av myrderiene sine.

2

Makro1

Det er kanskje dette man kaller å grave sin egen grav...

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...