Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Israels rett til å forsvare seg ?

Selvsagt har Israel og andre rett til å forsvare seg. Men det som skjer i midtøsten nå handler ikke om selvforsvar. Det er en velregissert krig iverksatt av Netanyahu for å unngå fengsel. Onde provokasjoner for å skape lebensraum for zionistene. Det er det som skjer.

Folk som støtter Israel i denne konflikten er mennesker som nyter synet av døde forsvarsløse barn.

4
1k svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

FrannyLee

Alle har rett til å forsvare seg. Hver gang. Men kun mot den som angriper han og ikke ved å slakte ned familien hans eller andre deler av slekten hans. For ikke å snakke om bare pga av at han hun er av samme rase. Noe vi har sett nok av grelle eksempel på gjenom historien og som selvsagt er helt meningsløst.

I ett demokratisk land vil aldri politi eller styresmakter vurdere å bomme huset til en familie selv om en massemorder gjemmer seg der og det er selvsagt helt hinsides å gjøre det også.

4

Makro1

Tja...

En stat har et ansvar for å beskytte egen befolkning. Denne staten må også vurdere hva som virker mot en potensiell trussel. Slik sett har antageligvis Israel funnet en relativ mild måte å komme med motangrep mot ytre trusler. Selv om det kan fremstå som noe sært å komme med motangrep mot en hel familie. Men å bare komme med motangrep mot personen som utfører truslene, vil kanskje fremstå som en alt for liten trussel, preventivt sett, siden kulturen til Israels angripere tilsier at angripere havner i en evig verden omgitt av titalls jomfruer. I en slik situasjon kan det være at alternative/ukonvensjonelle måter å reagere på er helt nødvendig om Israel skal oppfylle sin plikt til å beskytte egen befolkning.

Et annet alternativ kunne vært å erklære full krig mot motstanderne, og kjempe krigen fullt ut til trusselen er helt nedkjempet. Det er muligens slik vi i våre demokratiske land ville ha ordnet saken, men jeg vet ikke helt om det ville ha vært noe bedre hverken for palestinere eller for Israel. Jeg tror heller dagens måte å løse truslene mot Israel, er bedre!

1

CryniX

Selv om det kan fremstå som noe sært å komme med motangrep mot en hel familie.

Sært? Det er en krigsforbrytelse.

3

Keva

En stat har et ansvar for å beskytte egen befolkning. Denne staten må også vurdere hva som virker mot en potensiell trussel. Slik sett har antageligvis Israel funnet en relativ mild måte å komme med motangrep mot ytre trusler. Selv om det kan fremstå som noe sært å komme med motangrep mot en hel familie.

"Sært"...?

Tja. Fullstendig lovløst, i hvert fall - og vedrørende det å "beskytte egen befolkning":

1) Iflg Nethanyahu (riktignok avsatt, men etterfølgeren er vel ikke stor bedre, er jeg redd) - så er også dette israelske innbyggere, siden han (og sikkert nestemann) aldri har villet godta en palestinsk stat, men vil ha området for seg selv.

2) Hvis vi ser på palestinere som palestinere: Tror du denne praksisen med ulovlig, kollektiv avstraffelse av hele familier skaper trygghet for israelske borgere i fremtiden? Skaper velvilje, fredsvilje, samarbeidsvilje og gode, vennlige tanker om Israel, f.eks.?

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...