Midtøsten

geneo

stor fattigdom i Israel

Enkelte av Israel fanatikerne her liker å trekke fram at Israel er en økonomisk suksess. De viser til at gjennomsnittsinntekten er høy. Men hva skjuler seg bak tallene? De viser til høye gjennomsnittslønner, men glemmer å trekke fram at Israel har et høyere skattenivå og høyere prisnivå generelt.

Israel er et land preget av stadig økende økonomiske problemer. Årsakene til dette er flere. En årsak er de økonomiske konsekvensene av krigføringen i de okkuperte områdene. Økonomer trekker fram to andre årsaker som mer avgjørende. Den ene er den internasjonale situasjonene etter 11. september. Den andre, og kanskje viktigere er den mislykkede økonomiske politikken som den israelske regjeringen har ført.

I dag er fattigdom blitt et søkende problem i Israel. Det har for så vidt vært det i flere år. I lang tid har over 30% av israelere levd under fattigdomsgrensen. Antall familier som lever under fattigdomsgrensen er i dag 33,77, mot 31,9 i 1999. Dette tallet er ventet å øke ettersom Israels allerede store arbeidsledighet øker.

Israelsk økonomi står i følge flere israelske økonomer på kanten av stupet. Om ikke noe blir gjort snart vil det føre til en galopperende arbeidsledighet. Det blir beregnet at hver 7. bedrift står i fare for å gå konkurs. I 2001 gikk 30 000 bedrifter konkurs, i 2002 forventes tallet å nå 50 000. Dette er i hovedsak små familiedrevne bedrifter. Den standig svekkede levestandarden og den svekkende kjøpekraften kan bringe Israel inn i en vond sirkel.

Spørsmålet nå blir hvordan dette vil påvirke valget i Israel.

1
18 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Spørsmålet er også hvordan den nye regjeringen påvirker et du sier.....

Fremtiden er en spennende sak.....

1
pekka280 Spørsmålet er også hvordan den nye regjeringen påvirker et du sier..... Fremtiden er en spennende sak.....

Hvor ble det av U-hjelps pengene? Israel mottar jo over halvparten av all USA U-hjelp. Sharon vil nå ha ekstra $10 milliarder. Det er kanskje på tida at pengestøtten går via USAID og ikke direkte fra Congressen slik at man kan holde ryddigere regnskap.

----------------- "If you go in [Iraq], and those 12 palaces contain nothing but prostitutes, we've got a problem." -Mayor Jerry Ryan, Bellvue, Nebraska

1
pekka280 Spørsmålet er også hvordan den nye regjeringen påvirker et du sier..... Fremtiden er en spennende sak.....

geneo.

Jeg tror at det som først og fremst påvirker valg i Israel, er fredshåp kontra terror: Jo mer terror, desto flere stemmer til høyrefløyen. Ironisk nok kan en si, at palestinske terrorgrupper "kontrolerer" valgresultatene i Israel. Dette er selvfølgelig kortsiktet tenkt, men mange mener at et "høyrestyrt" Israel, som tradisjonelt går inn for en hardere linje, kan minske den daglige terroren. Den personlige sikkerheten forblir det viktigste temaet.

Ingen av partiene kan smykke seg med, at de har gjort noe for å løse de sosio-økonomiske problemene i landet. Det er mye lettere å skyve dette fra seg, med unnskyldninger om at landets sikkerhet og framtid er viktigere: "Fredsarbeid", "terror", "trusler fra arbiske/muslimske land" osv.

Under Sharon-regjeringen har faktisk terroren gjort mer skade enn noengang, så en skulle tro at mange av de som stemte på ham, nå ville forandre mening. Men det er nå så, at fortsatt er mange overbevisst om, at den forigge regjeringen må ta skylda for dette, med det mange anser som ettergivenhet i fredsforhandlingene. Det er nemlig en slags myte her, om at når en viser en mer moderat holdning, så tar araberne dette som en svakhetstegn, noe som igjen øker deres egen selvtillit til å gjennomføre terror. Mange setter også et spørsmålstegn ved den enorme støtten terroren har i den palestinske befolkningen. Terror som først og fremst rammer sivile. Og her er det ikke lett å overbevise følelsesladede mennesker, om at mange på den andre siden også er følelsesladet.

Når det gjelder økonomien, kommer regjeringen til å bruke samme taktikk: Den forigge "venstreregjeringen" og Intefadaen for ta skylda for ta skyda for dette også.

Måtte jeg feile i mine vurderinger.

1
HapoelTA geneo. Jeg tror at det som først og fremst påvirker valg i Israel, er fredshåp kontra terror: Jo mer terror, desto flere stemmer til høyrefløyen. Ironisk nok kan en si, at palestin...

takk for svar alltid hyggelig å diskutere med deg. Det jeg og luerer på er hvordan man ser på et mulig angrep på libanon for å støtte Sharon i valgkampen. I 1996 gikk israel til angrep mot Libanon like før valgkampen. Valget endte med at Peres og arbeiderpartiet fikk 27,5 % av stemmene.

I de siste dagene har man sett oppførsel fra IDF som ligner på tiden før angrepet i 1996. Den består bla av massive overflyginger over libanesiske territorium, og en klar tilhardning av retorikken fra Sharon.

Tror du Sharon vil kunne bruke dette i kampen om israels stemmer?

1
geneo takk for svar alltid hyggelig å diskutere med deg. Det jeg og luerer på er hvordan man ser på et mulig angrep på libanon for å støtte Sharon i valgkampen. I 1996 gikk israel til an...

geneo:

Jeg vet at spørsmålet ikke var stilt til meg, men jeg tror Sharon er villig til å gjøre hva som helst for å beholde makten... De tingene du nevner her er en ting, men jeg syns ikke minst det er like påfallende med en del andre "sammentreff" som f.eks. at Hamas alltid får muligheten til å sprenge en bombe like før det skal forhandles frem avgjørende avtaler f.eks. (som da ofte kanskje ikke er helt slik som Sharon ønsker det), og de fleste husker vel også det som skjedde før Israel gjenokkuperte Vestbredden i vår - Sharon hadde planene klare og dette var nevnt i amerikanske aviser flere dager FØR den selvmordsbomben i Netyania (eller hva det nå het der) som ga Israel "unnskyldningen" de trengte for å gå inn på Vestbredden. Sharon er farlig når han er trengt opp i et hjørne - og det kan han fort bli nå også...

**** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** mella [2028]: Omstendighetene rundt den 4-årige jenta som ble drept kjenner jeg ikke, men kan umiddelbart garantere at ikke en eneste israeler har siktet mot noen fireårige jenta.

janzy [1492]: Det kan jeg også garantere.

1
HapoelTA geneo. Jeg tror at det som først og fremst påvirker valg i Israel, er fredshåp kontra terror: Jo mer terror, desto flere stemmer til høyrefløyen. Ironisk nok kan en si, at palestin...

HapoelTA skrev:

> Jeg tror at det som først og fremst påvirker valg i Israel, er fredshåp kontra terror: > Jo mer terror, desto flere stemmer til høyrefløyen. Ironisk nok kan en si, at > palestinske terrorgrupper "kontrolerer" valgresultatene i Israel.

Dette er tull. Det har ingenting å si hva du stemmer i Israel, så lenge politikken i landet er tvunget innenfor et særdeles snevert spekter, spesielt mhp det faktum at man ikke politisk kan bestride Israels rett til å definere seg selv som en jødisk stat. Kan man ikke bekjempe dette politisk, så tvinger Israel frem en militær konfrontasjon. Og det er akkurat det en ønsker. Fortell meg nå hvor stor andel av Knesset som er arabisk, og fortell meg videre hvor mange av disse araberne som bestrider definisjonen av staten Israel som jødisk stat. Dette til tross for at de garantert ville gjort det hadde det vært lov. Men i Israel så blir man ekskludert fra politikken dersom man forsøker å gjøre den demokratisk.

> Dette er selvfølgelig kortsiktet tenkt, men mange mener at et "høyrestyrt" Israel, > som tradisjonelt går inn for en hardere linje, kan minske den daglige terroren. > Den personlige sikkerheten forblir det viktigste temaet.

Dette er igjen i skyldfraskrivelse. Faktum er at Israel ikke har vært drevet noe mere "vennlig" når det ha vært "venstrestyrt". Like blodige kriger er kjempet av Labour som av Likud. Den såkalte "fredselskeren" Rabin var jo intet annet enn en brutal terrorist! Israel er styrt etter militær hånd, og med militær sensur. Hvem som sitter i Knesset, har bare noe å si for hvordan politikken blir presentert utad. Labour politikerne, med Peres i spissen, er en gjeng med dobbeltmoralske tyranner, som ikke har gjort annet enn å forlede verden ved å forsøke å gi et vennlig bilde av "sionisme", som i realiteten er pur rasisme på sitt verste.

> Ingen av partiene kan smykke seg med, at de har gjort noe for å løse de sosio >-økonomiske problemene i landet. Det er mye lettere å skyve dette fra seg, med > unnskyldninger om at landets sikkerhet og framtid er > viktigere: "Fredsarbeid", "terror", "trusler fra arbiske/muslimske land" osv.

Problemet angående den sosialte politikken, er selvsagt at Israel er styrt etter sosialistiske prinsipper. Og det er derfor med en viss forundring jeg hører pro israelerne skjelle ut sosialisme her inne. Fei for egen dør før man begynner å anklage andre.

> Når det gjelder økonomien, kommer regjeringen til å bruke samme taktikk: Den > forigge "venstreregjeringen" og Intefadaen for ta skylda for ta skyda for dette > også.

Som nenvt så er skylden å legge på sosialistiske prinsipper, i tillegg til det åpenbare faktum at Israel øser penger på å tyrrannisere sine naboer og dermed må benytte sin sivile befolkning som militære okkupasjonsterrorister istedenfor å benytte de i privat og offentlig industri.

1
ooze Hvor ble det av U-hjelps pengene? Israel mottar jo over halvparten av all USA U-hjelp. Sharon vil nå ha ekstra $10 milliarder. Det er kanskje på tida at pengestøtten går via USAID...

"ooze skrev: Hvor ble det av U-hjelps pengene? Israel mottar jo over halvparten av all USA U-hjelp.

***********************************************************************************

Pengene går til å kjøpe våpen, raketter, kuler og krutt, samt å betale lønninger til et enormt militære, som etter størrelsen på landet sikkert er verdens største ;-) Ihvertfall verdens dyreste pr innbygger i Israel..

Så når de har brukt penger til kuler og krutt, så kommer turen til å betale for all luksusen til partipamper og regjering osv . Hører rykter om at Sharon &Co velter seg i luksus, og ikke står tilbake for en afrikansk hersker vi alle vet hvem er ;-)

Til slutt så brukes resten av pengene til å spre propaganda om hvor feilfrie Israel er.

Så er det ikke mer penger igjen,, så derfor fattigdom i verdens rikeste land ;-)

1
tetajoin HapoelTA skrev: > Jeg tror at det som først og fremst påvirker valg i Israel, er fredshåp kontra terror: > Jo mer terror, desto flere stemmer til høyrefløyen. Ironisk nok kan en si...

tetajoin skrev:

”Dette er tull. Det har ingenting å si hva du stemmer i Israel, så lenge politikken i landet er tvunget innenfor et særdeles snevert spekter, spesielt mhp det faktum at man ikke politisk kan bestride Israels rett til å definere seg selv som en jødisk stat. Kan man ikke bekjempe dette politisk, så tvinger Israel frem en militær konfrontasjon. Og det er akkurat det en ønsker. Fortell meg nå hvor stor andel av Knesset som er arabisk, og fortell meg videre hvor mange av disse araberne som bestrider definisjonen av staten Israel som jødisk stat. Dette til tross for at de garantert ville gjort det hadde det vært lov. Men i Israel så blir man ekskludert fra politikken dersom man forsøker å gjøre den demokratisk.”

SVAR: Jeg VET at terroraksjoner har innvirkning på valgene, blant annet kan en se dette ved å sammenligne ulike meningsmålinger og valgresultater. Men dette spiller jo egentlig ikke noe rolle for deg, som anser partiene mer eller mindre å være identiske. Vel, for oss som bor her, har dette en betydning. Jeg tror ikke jeg har hevda noe sted (rett meg om jeg tar feil), at Israel er så demokratisk. Jeg mener nemlig at MYE kan rettes på, ikke minst når det gjelder den arabiske befolkningen. Når det gjelder begrepet ”jødisk stat”, så er dette blitt tatt opp, og blir tatt opp i median debatter og lignende, hvor ikke minst arabiske politikere kommer med sine syn (som ikke alltid er entydige). Det er et dilemma, som en kan sikkert kalle for både udemokratisk og diskriminerende. Men med en stor arabisk minoritet i Israel, og en meget stor arabisk majoritet rundt landet (ser også på ”områdene” utenfor staten), og som til en stor grad er fiendtlig innstilt overfor Israel, så blir nok ikke dette løst med det første. Men hvorfor ikke forandre på statens jødiske navn også? Palestina kan jo være et greitt navn, siden Regner forresten med, at Norge IKKE kommer i samme dilemma, når det blir langt flere personer med annen bakgrunn enn ”norsk”, enn det antallet som finnes i dag. Norge er nemlig et land uten problemer, uten fiender, og et land med fulle demokratiske rettigheter. Så her jeg vil nok bli SVÆRT forundra, om partier som snakker om å bevare det ”norske” og samtidig begrense fulle rettigheter for de med ”ikke-nordisk” bakgrunn, får økt støtte blant befolkningen. Må vel også undersøke hvor mange år det tok, før samene, den opprinnelige befolkningen, følte at de var likeverdige i det demokratiske og fredlige Norge. Hvor mange arabere finnes i det israelske parlamentet? 8-10 stykker tenker jeg. Vet om en fra AP, en fra Likud, en fra MERETZ, samt noen fra arabiske partier. Hvorfor mange arabere ikke stemmer på ”rene” arabiske partier, slik at disse kan øke andelen av representanter, er vel fordi de har ulike meninger. Det samme er vel grunnen til, at ikke arabiske partier slår seg sammen til en slagkraftig blokk.

Er ellers noe usikker med hva du mener med demokrati. Kan du nevne noen land, der denne styreformen er fullgod, etter ditt syn?

1
HapoelTA tetajoin skrev: ”Dette er tull. Det har ingenting å si hva du stemmer i Israel, så lenge politikken i landet er tvunget innenfor et særdeles snevert spekter, spesielt mhp det faktu...

”Dette er igjen i skyldfraskrivelse. Faktum er at Israel ikke har vært drevet noe mere "vennlig" når det ha vært "venstrestyrt". Like blodige kriger er kjempet av Labour som av Likud. Den såkalte "fredselskeren" Rabin var jo intet annet enn en brutal terrorist! Israel er styrt etter militær hånd, og med militær sensur. Hvem som sitter i Knesset, har bare noe å si for hvordan politikken blir presentert utad. Labour politikerne, med Peres i spissen, er en gjeng med dobbeltmoralske tyranner, som ikke har gjort annet enn å forlede verden ved å forsøke å gi et vennlig bilde av "sionisme", som i realiteten er pur rasisme på sitt verste.”

EN TENKT FORTSETTELSE: Ja, hadde ikke jødene (fysjom, fysjom) kommet til dette området, så hadde dette vært paradiset. Ingen kriger (jødene har skylda), ingen konflikter (jødene har skylda), ingen diktaturer (jødene har skylda), ingen palestinere (jødene har skylda). Men når dere først er her, så for dere jammen oppføre dere som ALLE andre folkegrupper, dere jordas demoner. Aller først må dere innse at ideen om en egen stat, det dere kaller ”sionismen” er FRYKTLIG. Det finnes ikke, og har aldri vært noe VERRE form for rasisme. Hvorfor skal dere jøder ha en egen stat, når INGEN andre har det. Hvordan kom dere egentlig på denne IDIOTISKE tanken, dere som hadde det så GODT hvor dere enn fantes. For det har jeg nemlig lest. Dernest må dere DEMILITARISERE. Kun da kan alle de fredfulle statene i Midtøsten (og verden for øvrig) føle seg trygge. For det vet jeg. For det tredje: VÆR SÅ SNILL å ikke finn på å gjennomføre det overnevnte. Dere er jo de eneste FÆLINGENE på jordkloden. Hvem skal jeg ellers hakke på.


Problemet angående den sosialte politikken, er selvsagt at Israel er styrt etter sosialistiske prinsipper. Og det er derfor med en viss forundring jeg hører pro israelerne skjelle ut sosialisme her inne. Fei for egen dør før man begynner å anklage andre.

SVAR: Ja vel.

Som nenvt så er skylden å legge på sosialistiske prinsipper, i tillegg til det åpenbare faktum at Israel øser penger på å tyrrannisere sine naboer og dermed må benytte sin sivile befolkning som militære okkupasjonsterrorister istedenfor å benytte de i privat og offentlig industri.

SVAR: Ja vel.

1
geneo takk for svar alltid hyggelig å diskutere med deg. Det jeg og luerer på er hvordan man ser på et mulig angrep på libanon for å støtte Sharon i valgkampen. I 1996 gikk israel til an...

"geneo skrev: takk for svar alltid hyggelig å diskutere med deg. Det jeg og luerer på er hvordan man ser på et mulig angrep på libanon for å støtte Sharon i valgkampen. I 1996 gikk israel til angrep mot Libanon like før valgkampen. Valget endte med at Peres og arbeiderpartiet fikk 27,5 % av stemmene.

I de siste dagene har man sett oppførsel fra IDF som ligner på tiden før angrepet i 1996. Den består bla av massive overflyginger over libanesiske territorium, og en klar tilhardning av retorikken fra Sharon.

Tror du Sharon vil kunne bruke dette i kampen om israels stemmer?" ----------

Takk det samme, geneo.

Til ditt spørsmål, så må jeg innrømme at dette har jeg ikke tenkt over. Skal følge med.

1

Litt økonomisk fakta

Appendix B: Domestic Economy (U.S. Dollar Billions, except where noted) 1999 2000 2001 (estimate) GDP $101 $110 $112 GDP Growth Rate 2.3% 6.0% 1.5% GDP Per Capita 16,500 17,500 17,000 Government Spending 54% 51% 53% Inflation 1.3% 0.0% 2.0% Unemployment 8.9% 8.8% 9.0% Foreign Debt Gross $61.7 $64.9 N/A Foreign Debt Net $9.6 $8.3 N/A

U.S. Economic Aid $960 m $840 m $720 m U.S. Military Aid $1.92 $1.98 $2.04

Source: Central Bureau of Statistics of Israel

http://www.usatrade.gov/Website/CCG.nsf/CCGurl/CCG-ISRAEL2002-CH-10:-00712BEB

1
Gamlemora geneo: Jeg vet at spørsmålet ikke var stilt til meg, men jeg tror Sharon er villig til å gjøre hva som helst for å beholde makten... De tingene du nevner her er en ting, men jeg sy...

"Gamlemora skrev: geneo:

Jeg vet at spørsmålet ikke var stilt til meg, men jeg tror Sharon er villig til å gjøre hva som helst for å beholde makten... De tingene du nevner her er en ting, men jeg syns ikke minst det er like påfallende med en del andre "sammentreff" som f.eks. at Hamas alltid får muligheten til å sprenge en bombe like før det skal forhandles frem avgjørende avtaler f.eks. (som da ofte kanskje ikke er helt slik som Sharon ønsker det), og de fleste husker vel også det som skjedde før Israel gjenokkuperte Vestbredden i vår - Sharon hadde planene klare og dette var nevnt i amerikanske aviser flere dager FØR den selvmordsbomben i Netyania (eller hva det nå het der) som ga Israel "unnskyldningen" de trengte for å gå inn på Vestbredden. Sharon er farlig når han er trengt opp i et hjørne - og det kan han fort bli nå også... ------------

De palestinske terrororganisasjonene er spesielt ivrige foran valg og når det er opptimisme å spore, fordi de IKKE er innteresert i fredlige løsninger.

Muligheten til å sprenge bombe har de alltid, slik som idag, såsant man ikke greier å eleminere dem på forhånd.

**** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** mella [2028]: Omstendighetene rundt den 4-årige jenta som ble drept kjenner jeg ikke, men kan umiddelbart garantere at ikke en eneste israeler har siktet mot noen fireårige jenta.

janzy [1492]: Det kan jeg også garantere."

1
HapoelTA "Gamlemora skrev: geneo: Jeg vet at spørsmålet ikke var stilt til meg, men jeg tror Sharon er villig til å gjøre hva som helst for å beholde makten... De tingene du nevner her er e...

HapoelTA skrev: Jeg vet at spørsmålet ikke var stilt til meg, men jeg tror Sharon er villig til å gjøre hva som helst for å beholde makten... De tingene du nevner her er en ting, men jeg syns ikke minst det er like påfallende med en del andre "sammentreff" som f.eks. at Hamas alltid får muligheten til å sprenge en bombe like før det skal forhandles frem avgjørende avtaler f.eks.

****************************************************************************************

ja,, , det er nesten som man kan mistenke Sharon for å stå bak bombene....

1
Jonassen HapoelTA skrev: Jeg vet at spørsmålet ikke var stilt til meg, men jeg tror Sharon er villig til å gjøre hva som helst for å beholde makten... De tingene du nevner her er en ting, m...

"Jonassen skrev: HapoelTA skrev: Jeg vet at spørsmålet ikke var stilt til meg, men jeg tror Sharon er villig til å gjøre hva som helst for å beholde makten... De tingene du nevner her er en ting, men jeg syns ikke minst det er like påfallende med en del andre "sammentreff" som f.eks. at Hamas alltid får muligheten til å sprenge en bombe like før det skal forhandles frem avgjørende avtaler f.eks.

****************************************************************************************

Det var ikke noe jeg skrev, men "gamlemora". Jeg bare svarte på innlegget.

Hilsen Hapoel TA.

1
HapoelTA "Jonassen skrev: HapoelTA skrev: Jeg vet at spørsmålet ikke var stilt til meg, men jeg tror Sharon er villig til å gjøre hva som helst for å beholde makten... De tingene du nevner...

"HapoelTA skrev: Det var ikke noe jeg skrev, men "gamlemora". Jeg bare svarte på innlegget.

******************************************************************************************

Vel, men mitt innlegg står ved lag... jeg har fremdeles en gryende mistanke om at Sharon har en skjult agenda i det han driver med.... ;( .

1
HapoelTA tetajoin skrev: ”Dette er tull. Det har ingenting å si hva du stemmer i Israel, så lenge politikken i landet er tvunget innenfor et særdeles snevert spekter, spesielt mhp det faktu...

HapoelTA skrev:

> Jeg VET at terroraksjoner har innvirkning på valgene, blant annet kan en se dette > ved å sammenligne ulike meningsmålinger og valgresultater. Men dette spiller jo > egentlig ikke noe rolle for deg, som anser partiene mer eller mindre å være > identiske.

Jeg uttrykte meg nok noe uklart i foregående innlegg. Det innser jeg nå. Du har helt rett i at terroraksjoner kan ha innvirkning på valg og meningsmålinger. Men som du også ganske så korrekt deduserer fra mitt innlegg, så mener jeg det er av liten eller ingen betydning hvem som offisielt er satt til å styre i Israel, da den samme politikken føres uansett. Jeg mener Israel i så måte har flere store problemer. Et stort problem er det militæret, altså yrkesmilitæret. Dette har de som offisielt sitter med makten (Knesset) ingen oversikt over, i stor grad pga sensur og uvilje til både og be og få vite hva militæret bruker penger på. Etter som jeg har forstått det så blir de israelske borgerne (avgrenset her til de israelske jødene) stadig mer irritert over militærets sløsing med ressurser, som bl.a går til luksusbiler og annet unødvendig forbruk. Et annet israelsk problem er det jeg vil omtale som rabiate settlere, og dets politiske samspillere (religiøse partier). Disse har stor makt av to grunner: Nr 1 fordi de er der de er, og dermed trenger såkalt "beskyttelse". Nr.2 fordi disse partiene ofte kommer på vippen, og dermed får betydelig mer gjennomslagskraft enn de burde hatt. Det var f.eks ett religiøst parti som fikk bosetningspolitikken til å radikalt forandre seg fra Moshe Dayans tid som forsvarsminister til Peres tok den samme stillingen på 70-tallet. Peres gjorde seg til prostituert for disse riv gale settlerne. Han ansatte til og med en egen Rabbi for å lære seg selv jødedom (jeg husker ikke hvilket år dette var, men mener det var på 80-tallet), hvorpå han til stadighet uttalte å ha stor sympati og forståelse for jødedom. Han klarte ikke annet enn å gjøre seg til latter, da han ikke fikk gjennomslag hos de religiøse partier, samme hvor mye han forsøkte.

> Når det gjelder begrepet ”jødisk stat”, så er dette blitt tatt opp, og blir tatt opp i > median debatter og lignende, hvor ikke minst arabiske politikere kommer med > sine syn (som ikke alltid er entydige). Det er et dilemma, som en kan sikkert > kalle for både udemokratisk og diskriminerende.

Israel kan ikke engang drømme om en fredelig eksistens før denne praksisen er opphørt. En så udemokratisk og til de grader rasistisk praktisering (law of Return) vil uansett hvordan du vrir og vender på det, opprøre den palestinske befolkningen i Israel, og de rettmessige eierne av områdene (de palestinske flyktningene).

> Er ellers noe usikker med hva du mener med demokrati. Kan du nevne noen > land, der denne styreformen er fullgod, etter ditt syn?

Et demokrati slik vi forstår det, må være et land der hver borger gis full rett til politisk likeverd. Altså ikke forskjellige regler for jøder og ikke-jøder f.eks. Og nei, jeg kan ikke nevne noe land der jeg mener styreformen er fullgod. Ingen land er sanne demokratier, men isteden har vi jo parlamentarismen. Man kan ikke vente at den jevne borger skal sette seg inn i alle saker som angår en stat, det går ikke, derfor parlamentarismen.

Ditt andre innlegg til meg gidder jeg ikke svare på, da jeg anser det som lite sakelig.

Kort fortalt mener jeg at befolkningen i Israel må tillates å demokratisk bekjempe Israels rett til å definere seg som en jødisk stat, dersom man ønsker å forsøke å bekjempe det. Når man ikke har gitt en politisk utvei, så går det som det går. Videre mener jeg at dersom jøder i okkupert område tillates å stemme ved valg i Israel, så bør palestinsk befolkning i de samme områdene også tillates å gjøre det samme.

1
anton10 Litt økonomisk fakta Appendix B: Domestic Economy (U.S. Dollar Billions, except where noted) 1999 2000 2001 (estimate) GDP $101 $110 $112 GDP Growth Rate 2.3% 6.0% 1.5% GDP Per Cap...

"anton10 skrev: Litt økonomisk fakta

Appendix B: Domestic Economy (U.S. Dollar Billions, except where noted) 1999 2000 2001 (estimate) GDP $101 $110 $112 GDP Growth Rate 2.3% 6.0% 1.5% GDP Per Capita 16,500 17,500 17,000 Government Spending 54% 51% 53% Inflation 1.3% 0.0% 2.0% Unemployment 8.9% 8.8% 9.0% Foreign Debt Gross $61.7 $64.9 N/A Foreign Debt Net $9.6 $8.3 N/A

U.S. Economic Aid $960 m $840 m $720 m U.S. Military Aid $1.92 $1.98 $2.04

Source: Central Bureau of Statistics of Israel

http://www.usatrade.gov/Website/CCG.nsf/CCGurl/CCG-ISRAEL2002-CH-10:-00712BEB "

SVAR Denne statistikkene er ikke så mye verd, bortsett for historikere. Tallene er nok så utdatert.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Aktuelt VGD Siste svar

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.
Bilde

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...