Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Mest miljøvennnlige oppvarming?

Joda skal vel innrømme det. Prøver å være noenlunde miljøvennlig jeg også, men av og til skorter det nok litt på kunnskapene kan du si. Kildesorterer, har kompostkasse, prøver å sykle, gå eller ta bussen til jobb de vaktene det passer med rutetidene (desverre ikke så ofte).

Men lurer på en ting. Hva er mest miljøvennlig oppvarming av huset? Vedfyring eller strøm? Har en rentbrennende ovn og ettersom jeg har tilgang på gratis ved alt det jeg behøver blir nok denne mye brukt? Men ville det vært mer miljøvennlig å bruke mer strøm i oppvarmingen av huset?

1
4 kommentarer

blackline

Jeg vil påstå at vedfyring er mest miljøvennlig. Vedfyring er energieffektivt, og gir null netto CO2-utslipp så lenge hogsten ikke overgår tilveksten.

Men har du ikke da glemt at når du hogger like mye som tilveksten så sørger du samtidig for at våre skoger ikke ar noen mulighet for å lagre fosil CO2. Du hindrer den jo i det. Våre skoger blir jo i praksis som et rør det går like mye ut som inn.Bruker vi elektrisk energi vi jo produserer av miljøvennlig vannkraft,kombinert med en varmepumpe så sørger vi for at Norge vil produsere mindre CO2 som nasjon. Og det er ingen forskjell for naturen om denne kommer fra fosilt brensel eller fra ved. Den eneste forskjellen er vårt skriftlige regnskap. Hvilken post vi setter den på. Og er det en ting dere etterhvert bør få med dere i disse finanskrisetider er hvilket resultat "kreativt regnskap" har en tendens til å føre oss over tid.

Har ingenting mot vedfyring jeg, men vi bør vel vente med å høste treet for den produktive fasen til dette er over. Og kan vi bygge et Hus av det eller noe annet som varer, så utsetter vi denne tilbakeføringen av co2 i hundre år til.

La oss få bruke den strømmen vi produsere til varme og verdiskapning i Norge. Vi kan eksportere den vi har til overs. Ikke eksortere alt hva remmer og tøy kan holde. Tappe ned våre magasiner og ødelegge vår egen forsyningsikkerhet.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...