Miljø og Klima

RunLevel

Kald fusjon. Ren energi eller fri fantasi ?

Kald fusjon. Ren energi eller fri fantasi ?

Uansett kan det nå se ut som kald fusjon er i ferd med å få en renessanse.

1. Den amerikanske militære etterretningstjenesten (DIA) har nylig avklassifisert et dokument som indikerer at Pentagon har mer enn litt tro på kald fusjon (Defense Analysis Report DIA 8-0911-003) :

link 1: http://www.lenr-canr.org/acrobat/BarnhartBtechnology.pdf

link2: http://coldfusion3.com/blog/intelligence-report-indicates-pentagon-believes-in-cold-fusion

2. Den italienske oppfinneren Andrea Rossi fått godkjent et patent på sin energikatalysator (Rossi E-cat), og samarbeider nå med det amerikanske selskapet Ampenergo om kommersialisering av produktet. I en detaljert rapport utelukker to svenske fysikere kjemiske reaksjoner som energikilde i den italienske energikatalysatoren. De to fysikerne medvirket nylig ved en av testene av apparatet i Bologna.

link 3: http://www.nyteknik.se/nyheter/energi\_miljo/energi/article3179022.ece

link 4: http://www.nyteknik.se/nyheter/energi\_miljo/energi/article3144772.ece

3. Det amerikanske selskapet Blacklight Power Inc. har med sin kontroversielle 'hydrino'- teori pådratt seg mye kjeft fra det etablerte vitenskapelige miljø, men jobber trutt videre med utvikling av sine ideer. Blacklight Power fikk også nylig publisert en av sine artikler i European Physical Journal D.

link5: http://blacklightpower.com/new.shtml

link6: http://www.springerlink.com/content/x604u4634548p705/

Dersom kald fusjon eller LENR (Low Energy Nuclear Reaction) viser seg å fungere i praksis vil jo dette innlede et paradigmeskifte innenfor energiproduksjon, og vil være en mulig løsning på de klimaproblemene verden står overfor.

Spørsmålet er om ikke oljeselskapene og de oljerike nasjonene (inkl. Norge) vil jobbe beinhardt for å diskreditere de forskere/selskaper som jobber med disse ideene.

Norge burde vel heller investere i denne type forskning og utvikling slik at vi har bein å stå på når energirevolusjonen kommer.

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det var en artikkel om kald fusjon i Newscientist for noen år siden.

http://www.newscientist.com/article/mg19426021.000-cold-fusion--hot-news-again.html

Det er de som hevder de sitter på spennende resultater og det er de som mener disse data ikke er å stole på. Det har blant annet vært store problemer med å gjenskape resultatene.

Og når kald fusjon ikke lar seg ikke forklare med dagens kvantemekaniske forståelse av materien, skal det svært overbevisende og konsistente resultater til for å vinne gehør i fagmiljøene om at kald fusjon er noe mer enn en drøm.

Jeg personlig synes dette er kjempespennende, men er i dag skeptisk til om dette er et virkelig fenomen. Også jeg må ha mer overbevisende eksperimentelle data før jeg våger å tro på dette.

1
trondhjem Det var en artikkel om kald fusjon i Newscientist for noen år siden. http://www.newscientist.com/article/mg19426021.000-cold-fusion--hot-news-again.html Det er de som hevder de sit...

Det er de som hevder de sitter på spennende resultater og det er de som mener disse data ikke er å stole på. Det har blant annet vært store problemer med å gjenskape resultatene.

Nøyaktig som med hypotesen om menneskeskapt katastrofal global oppvarming, med andre ord.

2

Lignende innlegg

Dumme forskere.

Så 2 idioter på tv.En påsto at antarktisk var på størrelse med texas x2,Det er jo på størrelse med Canada. En annen var bekymret over at Grønland skulle forsvinne.Vet de ikke at det er land under både...
1
2 svar
Miljø og Klima trondhjem Siste svar

RWE saksøkes

I Tyskland foregår en interessant rettssak. Saul Luciano Lliuya har saksøkt RWE, en kullkraftgigant som har høye historiske CO2-utslipp på samvittigheten. Årsaken til søksmålet er at en diger bit på f...
1
9 svar
Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
27 svar
Laster...