Miljø og Klima

arnekk

Klima avtalen rakner

Ja dette melder man på NRK i dag og det gjelder regnskog fondet i Indonesia. Men var dette uventet? Neppe. Dette har flere grunner og en av dem er at verden trenger mere mat og bio drivstoff som Indonesiske plantasjer kan gi en stadig større befolkning her i verden.

Regnskogfondet sammen med Mongstad er to svære avlatsposter på statsbudsjettet og intet annet. Jeg vil ikke skrive mere om Mongstad her, det har jeg uttrykt mange ganger. Men regnskogfondet må jo være noe av det mest optimistiske man kan tenke seg. Regnskog er ikke verdens lunger som politikerne tror. Det er kun et deponi. Men produksjon av biodrivstoff er absolutt et godt tiltak for å redusere utslippene hvis det er målet. Etter min mening er det viktigere å redusere forbruket av olje baserte energi kilder og her vil palmeolje være en god bidragsyter.

Naturligvis bør en ha regnskog for å opprettholde mangfoldet av dyr i regionen men dette blir overskygget av CO2 hysteriet. Erik Solheim er i Indonesia for tiden og skal etter det NRK melder påvirke beslutningen om omforming av regnskogen. En håpløs kamp etter min mening. Tenk om noen kom og fortalte hvorledes vi skulle forvalte våre skoger. Fra Indonesia.

Når dette fondet ikke fungerer vil man kunne føre tilbake noen milliarder til bruk her hjemme for eksempel til å reparere de nye motorveiene på østlandet. Det har også med miljø og kjøreglede å gjøre.

2
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Milliardene er ikke bare avlat, det er også oppfordring til ren miljøsvindel på sikt. Hvem vil ikke sette sine naturressurser "i banken", dersom det er god avkastning i form av betaling for å ha dem der, så lenge pengestrømmen varer. Selv det å pisse i buksa for å holde varmen, er mer optimistisk enn å tro at andre land vil forvalte sine ressurser, etter naive påfunn fra rike oppkomlinger.

2
Arrcab Milliardene er ikke bare avlat, det er også oppfordring til ren miljøsvindel på sikt. Hvem vil ikke sette sine naturressurser "i banken", dersom det er god avkastning i form av bet...

Du skriver det som de fleste jeg kjenner mener. Å være overformynder for andre land virker udemokratisk og det er bare et tidsspørsmål når andre land for eksempel i sør Amerika vil gå samme veien.

Jorden trenger et alternativt drivstoff til oljen og her kommer desverre regnskogen inn. I Norge tror man at verdens regnskoger kan bli en slags mega nasjonalpark som får ligge i fred i uendelig tid. Det må jo være toppen av optimisme.

Det paradoksale her i verden er ikke utslippene av co2 men overbefolkning. Uten å være kynisk så skryter man av at man redder flere og flere mennesker fra å dø av alskens sykdommer. Greit nok men hoved støtet bør settes inn i reduksjon av antallet uten av kriger og sykdom skal gjøre det. Jeg sier ikke mere.

Hvis man virkelig mener at man skal gå over til biodrivstoff har ikke regnskogen større sjanse enn en snøball i helvete.

1
arnekk Du skriver det som de fleste jeg kjenner mener. Å være overformynder for andre land virker udemokratisk og det er bare et tidsspørsmål når andre land for eksempel i sør Amerika vil...

Enten man liker det eller ikke, så står verden overfor en utfordring med å brødfø alle de ekstra milliarder mennesker som vil komme til i de neste årene. De fleste av dem vil være fattige. At dette + ordet "fred", ikke står øverst på agendaen til folk som søker status som "verdenspolitikere", er et underlig skue.

Så vidt jeg har forstått er biobrennstoff stort sett (hittil) dyrket på jordbruksarealer.

En eller annen har uttrykt det slik at dermed må plutselig to milliarder av de aller fattigste menneskene i verden konkurrere med en milliard biler om maten.

Kanskje da ikke så rart at professor Will Alexander fra Sør-Afrika har brukt uttrykk som "hjerteløse vestlige klimaforskere".

1

Lignende innlegg

Dumme forskere.

Så 2 idioter på tv.En påsto at antarktisk var på størrelse med texas x2,Det er jo på størrelse med Canada. En annen var bekymret over at Grønland skulle forsvinne.Vet de ikke at det er land under både...
1
2 svar
Miljø og Klima trondhjem Siste svar

RWE saksøkes

I Tyskland foregår en interessant rettssak. Saul Luciano Lliuya har saksøkt RWE, en kullkraftgigant som har høye historiske CO2-utslipp på samvittigheten. Årsaken til søksmålet er at en diger bit på f...
1
9 svar
Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
27 svar
Laster...