Miljø og Klima

arnekk

Ber Putin løslate Greenpeace-skip

Du snakker om tullinger. Disse aktivistene burde visst bedre å gi se i kast med russerne i Barentshavet. Greenpeace ønsket og ønsker seg oppmerksomhet og det har de jammen fått. Men å utfordre den russiske bjørn er et stunt med uanede konsekvenser.

At de ville bli arrestert er jo en del av gamet. Det de risikerer sammen med å miste skipet er fengsel. Og det er nok litt i overkant av den publisiteten de hadde ønsket seg og regnet med.

Kanskje dette blir en lærepenge at miljø arbeid er ikke nødvendigvis å komme i media. Eller kanskje det er drivkraften til denne organisasjonen. Hvem vet. Det skal mindre til enn dette for å komme i fengsel i Russland. Det burde de visst på forhånd. Om Norske myndigheter vil hjelpe dem ut gjenstår å se.

Jeg ønsker dem god ferie i Russland

1
15 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hutrefulken Så vidt jeg forstår ble de arrestert i interasjonalt farvann, altså ikke i Russland, som gjør arrestasjonen ulovlig. Og personlig har jeg dyp respekt for de som risikerer livet for...

Så vidt jeg forstår ble de arrestert i interasjonalt farvann, altså ikke i Russland, som gjør arrestasjonen ulovlig.

Tja, det er nok ikke så enkelt.

Hadde de utført operasjoner eller var de i ferd med å utføre operasjoner på Russisk territorium?

1

Men forsøkte de ikke å borde en oljerigg da? Det kvalifiserer for sterkere lut skulle en tro.

Jeg ve ikke hva GP egentlig ventet seg men dette var vel i overkant av media omtale. GP har alltid likt seg i rampelyset. Hvorfor ikke ta en GP-stunt i Norske farvann? Er det fordi oljeselskapene betale miljø avlat til disse aktivistene. Nordsjøen er jo full av plattformer. Her er nok å velge mellom. De kan jo være tilbake til lunsj.

1
arnekk Men forsøkte de ikke å borde en oljerigg da? Det kvalifiserer for sterkere lut skulle en tro. Jeg ve ikke hva GP egentlig ventet seg men dette var vel i overkant av media omtale. G...

Men forsøkte de ikke å borde en oljerigg da?

Jo, men båten Arctic Sunrise, som også ble tatt av Russiske myndigheter, var mer enn 500 meter fra oljeriggen. Dermed hadde visstnok russerne ingen rett til dette.

Men jeg vet lite om juss, og kjenner ikke saken godt. Kilden min er bare http://www.greenpeace.org/international/en/news/features/Greenpeace-responds-to-allegations-by-Russian-authorities/

1
Hutrefulken [sitat…] Jo, men båten Arctic Sunrise, som også ble tatt av Russiske myndigheter, var mer enn 500 meter fra oljeriggen. Dermed hadde visstnok russerne ingen rett til dette. Men jeg...

Jo, men båten Arctic Sunrise, som også ble tatt av Russiske myndigheter, var mer enn 500 meter fra oljeriggen. Dermed hadde visstnok russerne ingen rett til dette.

Somaliske sjørøver bordrer de fleste skip i internasjonalt farvann. Dette gir selvfølgelig disse fritak for arrest ... både småbåtene og moderskipene.

2
Ambrosius_Olufsen Det var dette du hadde å komme med? Du får sette deg inn i hva internet trolling er. Du har jo en tråd om dobbel standard?

Det var dette du hadde å komme med?

Det virekt som det mest passende svaret på trollingen din.

Eller mener du virkelig hva somalske pirater foretar seg er med på å sette presedens for havretten? Eller at det å borde et skip er det samme som å seile 500 meter unna en borerigg? Eller mener du ganske enkelt at russerne kan borde hvem de vil siden somalske pirater gjør det?

I så fall kan jeg virkelig ikke hjelpe deg.

1

Mitt forhold til miljø organisasjonene burde være kjent for de fleste. De driver miljøvern med bind for øynene. Hvis man skule følge dem 100% ville Norge sig tilbake til middelalderen og sakke bakut som industri nasjon.

Dessverre er det slik at media trenger saker i disse agurktider og da blåses slike saker opp noe som blant annet GP utnytter 100%. Og de er ikke alene, Bellona , Naturvernforbundet , N&U .WWF samt miljø agentene hadde ikke hatt en tjangs uten at media var med på laget. Og der er flere. Hardanger aksjonen likeså der man forsøke å hindre utbygging av nødvendig infrastruktur i kraft mens brobygging i samme område med sine monstermega master var helt fint. Forstå det den som kan.

Når det gjelder GP i Barentshavet så må de gjerne sitte inne en stund i russisk fengsel. Slike mennesker ha jeg lite til over for. Slike episoder forsurer forholdet mellom Norge og Russland. Det bør GP forstå.

1
Whit [sitat…] Det virekt som det mest passende svaret på trollingen din. Eller mener du virkelig hva somalske pirater foretar seg er med på å sette presedens for havretten? Eller at det...

Eller mener du virkelig hva somalske pirater foretar seg er med på å sette presedens for havretten? Eller at det å borde et skip er det samme som å seile 500 meter unna en borerigg? Eller mener du ganske enkelt at russerne kan borde hvem de vil siden somalske pirater gjør det?

500 meter unna? Du er som vanlig uinformert.

Somalierne bordrer i økonomisk vinnings hensikt. Green Peace bordrer i økonomisk vinnings hensikt. Det ene blir ikke mer lovlig enn det andre, om tilfeldigvis en norsk 'greenie' skulle ha sympati for den ene parten.

1

Lignende innlegg

Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
23 svar
Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
8 svar
Miljø og Klima silas Siste svar

Klimarealistene = ytterliggående klimagruppe (Nettavisen)

Dette er etter min mening et skremmende eksempel på ytterliggående journalistisk levert av Nettavisen denne gang. At avisen går så langt å kaller Klimarealistene for ytterliggående er egentlig ganske...
Bilde

Carl I. Hagen besøkte Klimarealistene på Stortingets regning

Én av Hagens tre tjenestereiser som stortingsrepresentant var et besøk til Klimarealistene i Stavanger. – Et politisk relevant møte, svarer Hagen.


Bilde www.nettavisen.no
1
11 svar
Laster...