Miljø og Klima

arnekk

COP utslipp, ingen hindring.

Ja nå nærmer vi oss den årlige klima happeningen denne gangen i Warszawa. Det vanlige er at der kommer minst 6000 klimaentusiaster også kalt forskere til disse samlingene. Det er sikker gøy så lenge det varer.

Men med ettertanke så kan man lure på hvordan alle disse menneskene kommer til møtene. Neppe til fots eller sykkel. De kommer med fly naturligvis. Uten utslipp? Neppe. Og FNs klimapanel reiser helt sikker ikke på turist klasse. De flyr på 1. klase naturligvis. Hva det utgjør av ekstra utslipp er en ikkesak i klima debatten.

Ved å arrangere et slikt megamøte med ditto utslipp så viser det seg med all tydelighet at regelverket ikke gjelder for alle. Og slett ikke for de som kummer fra oversjøiske land. Hvor mange tonn med CO2 man kunne spart hvis han hadde latt være å arrangere et slik megamøte og heller brukt TV konferanser i stedet kan man bare lure på.

Et klimamøte med 6000 forskere pluss presse er et hån mot de som aktivt forsøker å bremse overforbruk at karbon baserte drivstoffer.

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Et møte med 6000 tilreisende virker helt bak mål uansett hvordan man ser på det. I god gammel klima hysteri ånd så er det få eller ingen som betaler dette av egen lomme. Det er også en del av forklaringen på at disse møtene har ekspandert ut over aller grenser. Og Norge er i fremste rekke å sende folk på heisatur på første klasse.

Om man i det hele tatt får noe ut av disse megamøtene er ganske usikkert. Den kjerne av politikere som har noen betydning og som kan bestemme noe som helst i de landene de representere kan umulig være mere enn et par 100. Resten er påfyll som godt kunne vært hjemme og lest kommunikeet i ettertid.De fleste som deltar bidrar med ingen ting annet enn å lytte eller demonstrere.

Utslippet på alle disse flybillettene er hos de det gjelder en ikkesak der i gården.

1
arnekk Et møte med 6000 tilreisende virker helt bak mål uansett hvordan man ser på det. I god gammel klima hysteri ånd så er det få eller ingen som betaler dette av egen lomme. Det er ogs...

Om man i det hele tatt får noe ut av disse megamøtene er ganske usikkert. Den kjerne av politikere som har noen betydning og som kan bestemme noe som helst i de landene de representere kan umulig være mere enn et par 100. Resten er påfyll som godt kunne vært hjemme og lest kommunikeet i ettertid.De fleste som deltar bidrar med ingen ting annet enn å lytte eller demonstrere. Utslippet på alle disse flybillettene er hos de det gjelder en ikkesak der i gården.

For noen år siden var det en miljø- og klimakonferanse i Canada, der man på en nettside kunne lese hvordan man kunne redusere "karbonavtrykket" sitt. Drosje ble sammenlignet med sykkel, bruke beina, osv. Men også karbonavtrykket fra en oversjøisk flyreise ble sitert, og dette var selvfølgelig skyhøyt over alt det andre.

Men det ene alternativet som virkelig ville ha monnet - "bli hjemme og gi f. i hele konferansen" - var ikke nevnt. Hva kan det komme av...

Som du sier er det mange tusen aktivister som reiser til disse konferansene og som egentlig ikke har noe der å gjøre. De står på stands og deler ut akkurat den samme informasjonen som du finner på nettsidene deres, og den leses sannsynligvis også av akkurat de samme personene.

Resultatet er at klimaet virker mer som et påskudd for enn som en årsak til den politiske aktivismen de driver.

1

Et klimamøte med 6000 forskere pluss presse er et hån mot de som aktivt forsøker å bremse overforbruk at karbon baserte drivstoffer.

Klima-jet-settet er vel noe av det motbydeligste vi har av maktmennesker.

1

Utslipp gjelder ikke aktivister. Det kan man bare slå fast. Den dobbeltmoral som utspiller seg i miljø bevegelsen er en ikkesak i diskusjonen. Og dette med å betale klima avlat også kalt klimakvoter minker jo slett ikke utslippene, snarere tvert om. CO2en forsvinner ikke uansett hva menneskene gjør i motsetning til naturen selv som bruker og forbruker CO2 till "kroppsbygging".

Jeg lurer på hvorledes Rajendra Pachauri reiser til møtet i Polen om noen måneder. Neppe på turist klasse.

1

Lignende innlegg

Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
13 svar
Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
8 svar
Miljø og Klima silas Siste svar

Klimarealistene = ytterliggående klimagruppe (Nettavisen)

Dette er etter min mening et skremmende eksempel på ytterliggående journalistisk levert av Nettavisen denne gang. At avisen går så langt å kaller Klimarealistene for ytterliggående er egentlig ganske...
Bilde

Carl I. Hagen besøkte Klimarealistene på Stortingets regning

Én av Hagens tre tjenestereiser som stortingsrepresentant var et besøk til Klimarealistene i Stavanger. – Et politisk relevant møte, svarer Hagen.


Bilde www.nettavisen.no
1
11 svar
Laster...