Miljø og Klima

arnekk

Folkevandringen er startet

Ja i dag leser man om den menneskelige tragedie som utspiller seg ved Lampedusa, en italiensk øy i Middelhavet.

Dette er ikke noe med klimaendringene men en trussel som vi helst ikke vil snakke om: befolkningseksplosjonen. Denne fare er langt større enn det som i dag regnes at CO2 utslippene vil lage. Men det som kjennetegner denne katastrofen er mangelen eller viljen til å gjøre noe som helst. Det er langt lettere å drive med klimahysteri mens tusenvis av mennesker drukner i Middelhavet på vei til det forgjettede land. Man regner med at minst 300 mennesker dør i denne katastrofen.

Selv professor Jørgen Randers har etter hvert sett faren og i Teknisk Ukeblad 0213 har han en artikkel som omhandler dette. Ett barn pr familie er hans forslag og det er jo greit. Men når man ser den katastrofen som utspiller seg ved Lampedusa så glemmer man at hans forslag kommer altfor sent. Og er helt umulig å gjennomføre.

Derfor fortsetter klimahysteriet for fult mens hundrevis av mennesker ikke dør av klima men av overbefolkning og etnisk rensing.

Nå må snart miljøbevegelse slutte å syte om CO2 og heller konsentrere seg om verdens desidert største problem: at vi bli for mange også kalt overbefolkning. Når antall mennesker øker øker også utslippene og den generelle forurensningen lokalt.

1
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

øker også utslippene

Nå får du slutte å syte om CO2.

Det er en kjent sak at dersom man snakker om et problem, er man samtidig skyldig i alle menneskelige tragedier som kun indirekte har noe å gjøre med dette problemet. At fattigdommen og migrasjonen blir enda større ved klimaendringer er selvfølgelig ingen unnskyldning.

Det er helt logisk.

Det er for øvrig de klimabevisste sin feil at Syria-krigen har tatt så mange liv. Dette burde den internasjonale domstolen se nærmere på.

1

Det er for øvrig de klimabevisste sin feil at Syria-krigen har tatt så mange liv. Dette burde den internasjonale domstolen se nærmere på. ##

Kriger har alltid vært en effektiv måte å redusere befolkningsveksten på. Dessverre er mange av de krigene vi ser spesielt i Afrika at man formerer seg altfor raskt. Og er det for lite mat eller vann så slår man hverandre ihjel.

Når det gjelder mitt forhold til CO2 så har jeg som klimarealist et heller avslappet forhold til det. Et av problemene man til dagen opplever et at CO2 utslipp brukes i reklame spesielt for personbiler som salgsargument. Jeg har til og med sett bilreklame der de oppgir utslipp av CO2 og unnlater å opplyse liter pr mil.

Dette er absolutt en del av klimahysteriet og som jeg har sagt så mange ganger før: Klima har gjort mange rik og er levebrødet for tusener av personer i "klimabransjen".

1

Ja i dag leser man om den menneskelige tragedie som utspiller seg ved Lampedusa, en italiensk øy i Middelhavet.

Dette er jo langt fra noe nytt fenomen, men noe som dessverre har pågått i mange, mange år.

Årsaken er vel, og har alltid vært, de Afrikanske myndigheters og lederes totale mangel på lederegenskaper, og landenes mangel på demokrati.

Helt klart ett mye større problem og en mye større trussel for Europa og store deler av den vestlige verden enn klimahysteritrusselen ja.

1

Selv professor Jørgen Randers har etter hvert sett faren og i Teknisk Ukeblad 0213 har han en artikkel som omhandler dette. Ett barn pr familie er hans forslag og det er jo greit. Men når man ser den katastrofen som utspiller seg ved Lampedusa så glemmer man at hans forslag kommer altfor sent. Og er helt umulig å gjennomføre.

Jeg er uenig arnekk. Flyktningene kommer ikke til Europa på grunn av overbefolkning, men på grunn av fattigdom. De søker kort og godt en bedre og materielt tryggere framtid for seg selv og sine.

Seriøst: Hvis du har opplevd i noen av verdens vestlige storbyer, tror du virkelig alle du ser der med mørkere hudfarge enn din egen flyktet til disse heksegrytene på grunn av overbefolkning? :-)

Den beste måten å redusere befolkningsveksten på, er utvikling/ økonomisk vekst, bedre helsestell og kamp mot fattigdom. Dommedagsprofeter som Jørgen Randers gjør det ikke enklere, men vanskeligere å skape en bedre verden.

1

Den beste måten å redusere befolkningsveksten på, er utvikling/ økonomisk vekst, bedre helsestell og kamp mot fattigdom. Dommedagsprofeter som Jørgen Randers gjør det ikke enklere, men vanskeligere å skape en bedre verden.##

At JR er en av dommedags profetene er riktig. Men at han tillater seg å komme med denne bemerkningen at man kun bør ha et barn er litt av et bomskudd for det er jo helt sikkert at dette er umulig å gjennomføre selv i Kina der man kontrollerer alle som bor i blokk og sikkerhetspolitiet kan gå ubedt gå inn i leilighetene for kontroll. I byene.

Utdanning reduserer barneantallet med når barne blir en slags alderstrygd er ikke dette mulig å gjøre noe med. Og det tærer på naturresursene sammen med etniske problemer.

Denne siste saken ved Lampedusa er bare begynnelsen på et press på Europa. At flyktninger grunnet krig er i overflod er greit nok. Men jeg tror at vi vil se antallet mennesker som flykter på grunn av sult som økende. Hvorledes vi skal løse dette problemet har jeg ingen patentløsning på. Utviklingshjelpen har jo vist at den virker mere som avlat enn hjelp på lengre sikt.

Å kjøpe klimakvoter fra utviklingsland hjelper heller lite.

1
arnekk Den beste måten å redusere befolkningsveksten på, er utvikling/ økonomisk vekst, bedre helsestell og kamp mot fattigdom. Dommedagsprofeter som Jørgen Randers gjør det ikke enklere,...

Den beste måten å redusere befolkningsveksten på, er utvikling/ økonomisk vekst, bedre helsestell og kamp mot fattigdom. Dommedagsprofeter som Jørgen Randers gjør det ikke enklere, men vanskeligere å skape en bedre verden

Enda bedre måte: Gi jentene utdannelse og få mer likestilling. Jfr. f.eks Kerala.

1

Lignende innlegg

Miljø og Klima nostalgikern Siste svar

Våtere og villere?

Det konstateres at klimaendringene nå er over oss for fullt også i Norge (MDG-hold, SV-hold m.fl.). Og vi som i en del år nå er blitt tutet ørene fulle fra div. forskerhold, og ikke minst politisk ho...
1
27 svar

Dumme forskere.

Så 2 idioter på tv.En påsto at antarktisk var på størrelse med texas x2,Det er jo på størrelse med Canada. En annen var bekymret over at Grønland skulle forsvinne.Vet de ikke at det er land under både...
1
2 svar
Miljø og Klima trondhjem Siste svar

RWE saksøkes

I Tyskland foregår en interessant rettssak. Saul Luciano Lliuya har saksøkt RWE, en kullkraftgigant som har høye historiske CO2-utslipp på samvittigheten. Årsaken til søksmålet er at en diger bit på f...
1
9 svar
Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
27 svar
Laster...