Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ser ut til at vi må vente på oppdatering fra andre institutter denne måneden. Offentlige institusjoner i USA har lagt ned sin virksomhet, og dermed så er observasjonene fra eksempelvis GISS ikke tilgjengelig.

Av en eller annen grunn ser temaet "det blir varmrere" ikke ut til å være så fengende lenger.

Kanskje det er for teit å benekte observasjonene, slik at det ikke lenger blir noen debatt av dette?

2

37°C over normalen

37 i feber og vondt i vilja. ja, det står riktig ille til med moder jord.

1

Forteller den at det blir kaldere? sier goddard om fabelen.

Som en kontrast til dette så ta en titt på Østerrike i dag. Fullstendig lammet av snøstorm. Men opp til 50 cm snø.

Men hva er nå dette goddard. Dette skulle jo ikke skje. En ikkesak i klimadebatten naturligvis. At vinteren slår inn så tidlig er jo noe som turist næringen i Seefeld helt sikkert hilser med glede.

Naturlige svingninger kalle hysterikerne det. Men jeg er langt fra sikkert. I Spania har det enkelte steder vært nede i +3 grader i natt. Ja det er naturlige svingninger. Men jeg synes det blir litt mange av dem etter hvert.

1
la1goa [sitat…] Har du noen gang lurt på hva fabelen "ulv, ulv" menes med?

Opprinnelig var dette eventyret ment som en advarsel mot å rope fare i utide. I moderne bruk er dette et eventyr som brukes av fornektere som begrunnelse for å lukke øynene for endringer i verden rundt seg de ikke liker å tenke på - endringene avskrives enten som juksteringer eller som alamisme (eller ulv, ulv om du vil) av fornekteren.

Fornektere burde sette seg inn i en annen fabel; Candide av Voltaire. Der opptrer en skikkelse ved navn Pangloss - en filosof som på prinsipielt grunnlag avviser enhver potensiell fare ut fra et verdenssyn hvor den eksisterende verden er den beste av alle mulige verdener og at alt som skjer i denne verden er kun til det beste for oss. En pangloss er m.a.o. en naiv optimist langt over grensen til det stupide.

3
arnekk Forteller den at det blir kaldere? sier goddard om fabelen. Som en kontrast til dette så ta en titt på Østerrike i dag. Fullstendig lammet av snøstorm. Men opp til 50 cm snø. Men h...

Men hva er nå dette goddard. Dette skulle jo ikke skje. En ikkesak i klimadebatten naturligvis. At vinteren slår inn så tidlig er jo noe som turist næringen i Seefeld helt sikkert hilser med glede.

Alle klimamodeller forteller at det blir mer nedbør i et varmere klima.

Det vi kan forvente er mer ekstrem nedbør, og nedbør kan som kjent også falle som snø.

Du er åpenbart ikke veldig godt orientert om hva klimaendringer fører med seg. Uten klimaendringer, burde vi se færre tilfeller av ekstrem nedbør. Det vi observerer er flere tilfeller av ekstrem nedbør.

1

Alle klimamodeller forteller at det blir mer nedbør i et varmere klima.##

Det kan godt være men ørkenspredning er noe vi hører om til stadighet og ar Sahara ekspanderer med menneskelig hjelp er noe som vi hører til stadighet. At Sahara har ekspandert i flere tusen år allerede er en ikkesak i klimadebatten. Heldigvis så fremkommer det i litt mere seriøse programmer både i BBC og Tyskland at det er jordaksen som har endret seg og skapt ørkenen. Men er det så nøye da.

Jeg setter fokusset på ekstreme vær hendelser fordi AGWerne gjør akkurat det samme. Ikke fordi dette har noen betydning i diskusjonen men fordi jeg vil være med i hylekoret med motsatt fortegn. Naturlige variasjoner kalles det men det forhindrer ikke at slike som goddard drar dette frem om og om igjen på sin VGD-blogg.

Men at det forekommer steder der økt nedbør er som manna fra himmelen skrives det sjeldent om.

1
arnekk Alle klimamodeller forteller at det blir mer nedbør i et varmere klima.## Det kan godt være men ørkenspredning er noe vi hører om til stadighet og ar Sahara ekspanderer med mennesk...

Jeg setter fokusset på ekstreme vær hendelser fordi AGWerne gjør akkurat det samme. Ikke fordi dette har noen betydning i diskusjonen men fordi jeg vil være med i hylekoret med motsatt fortegn. Naturlige variasjoner kalles det men det forhindrer ikke at slike som goddard drar dette frem om og om igjen på sin VGD-blogg.

Hvem som begynte med å sette fokus på enkelthendelser kan vel diskuteres. Jeg har sett innlegg av typen "det er kaldt/snør i en-eller-annen-plass-langt-vekkistan, derfor kan det ikke være noen global oppvarming" så lenge jeg har deltatt her.

Men ellers er jeg faktisk helt enig med deg. Slike tråder som denne med fokus på en enkelt måned som om det skulle ha noen stor betydning på noe som helst synes jeg personlig er totalt bortkastet og uinteressant.

1

Men ellers er jeg faktisk helt enig med deg. Slike tråder som denne med fokus på en enkelt måned som om det skulle ha noen stor betydning på noe som helst synes jeg personlig er totalt bortkastet og uinteressant. ##

Dette er en form for barnslig oppmerksomhet. Og intet annet. Goddard har etter at klimasirkus dabbet av hatt 7200 innlegg på omlag 1.5 år. Ny norsk rekord skulle en tro. Goddard bruker VGD som sin egen blogg og det er jo ikke ulovlig. Men jeg og mange andre begynner å bli temmelig lei av denne personen.

Skal vi ta en spansk en: det snør i fjellene i Spania nå og det meldes om -3 grader i Reinosa i natt. Har dette noe med klimaendringer å gjøre? neppe.

Klimasyt vil jeg kalle det.

2
arnekk Men ellers er jeg faktisk helt enig med deg. Slike tråder som denne med fokus på en enkelt måned som om det skulle ha noen stor betydning på noe som helst synes jeg personlig er to...

Dette er en form for barnslig oppmerksomhet. Og intet annet. Goddard har etter at klimasirkus dabbet av hatt 7200 innlegg på omlag 1.5 år. Ny norsk rekord skulle en tro. Goddard bruker VGD som sin egen blogg og det er jo ikke ulovlig. Men jeg og mange andre begynner å bli temmelig lei av denne personen.

Denne typen tråder er for å synliggjøre at den globale oppvarmingen fortsetter, på tross av hva enkelte klimasurrealister måtte påstå.

At du er lei av rapportene som forteller at det blir varmere kan jeg leve med – at du synes den globale oppvarmingen er uproblematisk, eller ikke skjer har ikke noe vitenskaplig grunnlag.

Global oppvarming er den største utfordring verden står ovenfor, og det krever at vi blir uavhengig fossile brennstoff. Om vi ikke gjør noe med dette problemet så vil vi få en oppvarming som vil skape flere meter med havstigning, og i tillegg vil vi sannsynligvis forsure havet så mye at mange arter i havet vil dø ut. En masseutryddelse av arter vil være en naturlig følge, og vi har alle ansvar for å forhindre at dette skjer.

1
Goddard Nå er i grunnen alle nasjoner som er medlem av FN enig i at den globale oppvarmingen med 95-100% sikkerhet er forårsaket av oss. Din utfordring må være å forklare hvorfor du mener...

Nå er i grunnen alle nasjoner som er medlem av FN enig i at den globale oppvarmingen med 95-100% sikkerhet er forårsaket av oss.

Hvor får du det i fra? At Jens & Co bruker IPCC's konklusjoner som argument for å drive inn skatter/avgifter betyr ikke at alle nasjoner er enig med ipcc. Faktisk er de største nasjonene som kina og usa på kollisjonskurs med nettopp dem.

1

Goddard: ønsker du å gjøre VGD klima som din egen blogg. Det virker slik. Du har jo en tvilsom rekord med antall innlegg pr tidsenhet.

Men du skriver om september temperaturene i september. Hadde jeg skrevet om dette så hadde vært naturlige svingninger. Men si meg en ting: den nedbørfattige ettersommeren er jo også et fenomen som ikke stemmer med klima modellene. Hvordan forklarer du det? Hvis dette fortsetter så kommer vi til å oppleve strømpriser ale det vi hadde for en 8-10 år tilbake. Priser der minstepensjonistene betalte strømregningen på avbetaling som sommeren.

Naturligvis er dette naturlige klimasvingninger eller????

1

Lignende innlegg

Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
13 svar
Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
8 svar
Miljø og Klima silas Siste svar

Klimarealistene = ytterliggående klimagruppe (Nettavisen)

Dette er etter min mening et skremmende eksempel på ytterliggående journalistisk levert av Nettavisen denne gang. At avisen går så langt å kaller Klimarealistene for ytterliggående er egentlig ganske...
Bilde

Carl I. Hagen besøkte Klimarealistene på Stortingets regning

Én av Hagens tre tjenestereiser som stortingsrepresentant var et besøk til Klimarealistene i Stavanger. – Et politisk relevant møte, svarer Hagen.


Bilde www.nettavisen.no
1
11 svar
Laster...