Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nå ser jeg at skydekke varier i takt med kosmisk stråling ved å bryke dataserier. Jeg slår meg til ro med det Trondheim, jeg trenger ingen til å fortelle meg noe annet. For det ville ikke stemme.

1

Man skulle tro at dette var rimelig enkelt å måle med satelitter; langt enklere enn temperatur, luftfuktighet og lignende.

Så for meg virker dette også som en svært godt argument for at Svensmarks hypotese ikke stemmer.

1
la1goa Jepp og det har jeg vært. Fullstedig åpen for Svensmarks teorier. Så langt jeg har sett så har jeg sett at han har rett. Skulle det dukke opp opplysninger som kullkaster disse data...

Jepp og det har jeg vært.

Vel, du sa nettopp at "... jeg trenger ingen til å fortelle meg [det ikke er korrelasjon]. For det ville ikke stemme."

Som sagt, selvkritikk er verdifullt. Bare fordi du har observert en korrelasjon i ditt datasett, så betyr det ikke at den nødvendigvis finnes. Den vanskeligste oppgaven en vitenskapsmann gjør er å lete etter feil og usikkerhet i sin egen forskning. Men ikke for deg, tydeligvis.

1
Hutrefulken [sitat…] Vel, du sa nettopp at "... jeg trenger ingen til å fortelle meg [det ikke er korrelasjon]. For det ville ikke stemme." Som sagt, selvkritikk er verdifullt. Bare fordi du h...

Bare fordi du har observert en korrelasjon i ditt datasett, så betyr det ikke at den nødvendigvis finnes

Sa du en korrelasjon? Som sagt du vet ingenting. Fremdeles ber du meg å glemme alt jeg kan til fordel for en annen teori. Fullstendig feil vinkling, hutre. Det kan ikke bli mer gal. Det er ikke sånn det foregår.

1
la1goa Jepp og det har jeg vært. Fullstedig åpen for Svensmarks teorier. Så langt jeg har sett så har jeg sett at han har rett. Skulle det dukke opp opplysninger som kullkaster disse data...

Så langt jeg har sett så har jeg sett at han har rett. Skulle det dukke opp opplysninger som kullkaster disse dataene jeg har sett på ville jeg ha sett rart på vedkommende.

Ditt problem er at du ikke løfter blikket og ser langt og vidt. Svendsmark-hypotesen har vært full av svakheter og paradokser fra dag 1, det burde du ha fått med deg hvis du hadde vært oppriktig interessert, åpen og vidsynt. Det er godt og vel fem år siden jeg forsto at hypotesen hans måtte være så godt som betydningsløs for global klimautvikling i historiske eller fremtidige perspektiver som kunne ha interesse for menneskeheten. Utallige er de paraskeptikerne som har gått på en smell ved å forsøke å forsvare den, så jeg skjønner godt at du ikke vil gå nærmere inn på den - og uansett: I klimasammenheng er den nå nærmest som en kraftløs skinnfell å betrakte. Forsøk å ta det med fatning. Det er ingen grunn til å gremmes over annet enn din egen sneversynthet.

3
Kilimiljama [sitat…] Ditt problem er at du ikke løfter blikket og ser langt og vidt. Svendsmark-hypotesen har vært full av svakheter og paradokser fra dag 1, det burde du ha fått med deg hvis...

Svendsmark-hypotesen har vært full av svakheter og paradokser fra dag 1, det burde du ha fått med deg hvis du hadde vært oppriktig interessert, åpen og vidsynt. Det er godt og vel fem år siden jeg forsto at hypotesen hans måtte være så godt som betydningsløs for global klimautvikling i historiske eller fremtidige perspektiver som kunne ha interesse for menneskeheten.

Vel, CERN fant danskene interessant nok til å kjøre i gang hele CLOUD prosjektet. CLOUD prosjektet har tilfør mye ny kunnskap, og der er en lang vei å gå enda før man har en tilfredstillende forståelse av hva som skjer.

Hva du forstod allerede for fem år siden er nok totalt uten betydning, skal du se.

1
Ambrosius_Olufsen [sitat…] Vel, CERN fant danskene interessant nok til å kjøre i gang hele CLOUD prosjektet. CLOUD prosjektet har tilfør mye ny kunnskap, og der er en lang vei å gå enda før man har...

Ambro: Har du forsøkt å se på et problemfelt uten firkantede briller? Ikke prøv å få ting til å stemme med fordommene dine! Selv om det er klart at betydningen av Svendsmark-hypotesen for global klimautvikling i vår tid nå med stor tyngde kan sies å være NULL, kan det være andre aspekter ved kosmisk stråling og skydannelse som gjør problemfeltet verdt å forske på. Har det aldri falt deg inn?

1

Jesus... Hutre, Dumskalle og Kil..jama, Skjerpnings!

Jeg har sett Svendsmark's teorier utredninger ol. Ja, vi alle er kjent med dem. Mitt univers er å etterprøve ting, hvilket er gjort. Dette benektes at to av dere, den tredje drar ting som ikke har noe med sakens kjerne å gjøre.

Jeg er som sagt en skeptiker, og er skeptisk til det meste. Svensmark's teorier er langt mer overbevisende enn det IPCC har klart å være i det meste. Jeg har ennå til gode å få til f.eks. grafen til Mann. Til gjendgjeld har jeg klart Svensmarken's.

Helt klart at jeg kan overtales til å tro på ting, men forklaringene skal ligge til grunn, ikke svada. Når dere tre står som et hylekor og forteller at jeg bløffer? Jeg sitter da ikke her og bløffer meg selv? Skjerp dere! La det være 100% klart at jeg ikke gidder å prøve å sette dere inn i Svensmarks teorier, det er dere som prøver å få meg til å forlate hans teorier. Men legg så fakta/teoriene på bordet i stedet får "true" meg til noe annet. Det funker ikke den veien.

Er det noe som er uklart?

1

Forskerne på CERN blir helt sikker fryktelig engstelig, når de hører at en norsk forsker har kommet til et heeelt annet resultat, og at han allerede har publisert sine funn her på VGD!

Det skal bli usedvanlig spennende å se fortsettelsen – regner med at den internasjonale presse snart får et interview med vår lokale helt her på VGD!

Jeg dør av spenning!

2
Kilimiljama Ambro: Har du forsøkt å se på et problemfelt uten firkantede briller? Ikke prøv å få ting til å stemme med fordommene dine! Selv om det er klart at betydningen av Svendsmark-hypote...

Ambro: Har du forsøkt å se på et problemfelt uten firkantede briller? Ikke prøv å få ting til å stemme med fordommene dine!

Det er et bemerkelsesverdig utsagn fra en som nettopp har bekreftet å ha felt en fordom, altså en før-dom, over Svensmarks hypotese allerede 5 år før Trondhjem siterer papere som han hevder "avliver" den.

1

Karbo: Hvis du hadde sitert hele svaret til Ambro (litt høyere opp her, postet kl. 22:29, og ikke var det veldig langt heller) så hadde det siste svaret ditt til meg vist enda tydeligere hvor fordervet, hyklersk, banal OG uredelig du er. Du tilpasser alt du gjør til karbon-agendaen din! Jeg gjør meg ingen forhåpninger om at du skal greie noe annet, jeg bare konstaterer det.

2
Kilimiljama [sitat…] Hvem skulle du ellers forsøke å bløffe? Bullshiten din biter ikke på andre - og du sier jo i klartekst selv at du akter å holde dine svært så fantasifulle fabuleringer for...

Prøv og les gutt. Jeg har arbeidet med teorienefor meg selv, ikke ovenfor deg. Kan du påvise hvor jeg har forsøk overbevise deg? Det finnes ikke en eneste som gidder å overbevise deg om noe, du som nærmest avliver teorier før de blir til. Men jeg dirrer i spenning å se om du på påvise hvor jeg har lagt ut mine "teorier".

1
Kilimiljama Karbo: Hvis du hadde sitert hele svaret til Ambro (litt høyere opp her, postet kl. 22:29, og ikke var det veldig langt heller) så hadde det siste svaret ditt til meg vist enda tyde...

Innleggene i sin helhet - og rekkefølgen på dem - går klart fram ovenfor av alle som gidder å lese dem.

Jeg påpekte bare det påtakelige faktum at du fremhever dine egne fordommer mot temaet og samtidig anklager andre for å være forutinntatte.

Sånn sett burde du kanskje visse litt større blyghet under brønnpissingen din, du har visst ikke så mye å vise fram, for å si det enkelt. :-)

1

Lignende innlegg

Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
23 svar
Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
8 svar
Miljø og Klima silas Siste svar

Klimarealistene = ytterliggående klimagruppe (Nettavisen)

Dette er etter min mening et skremmende eksempel på ytterliggående journalistisk levert av Nettavisen denne gang. At avisen går så langt å kaller Klimarealistene for ytterliggående er egentlig ganske...
Bilde

Carl I. Hagen besøkte Klimarealistene på Stortingets regning

Én av Hagens tre tjenestereiser som stortingsrepresentant var et besøk til Klimarealistene i Stavanger. – Et politisk relevant møte, svarer Hagen.


Bilde www.nettavisen.no
1
11 svar
Laster...