Miljø og Klima

Premonition

150 meter havstigning

For noen år siden slo Gore og Støre klimaalarm.

Havet vil stige dobbelt så mye som antatt

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og Al Gore legger i dag frem en rapport som forteller at havene vil kunne stige dobbelt så mye som antatt. Dette var i 2009

Det er jo bekymringsfult at havet vil stige så mye som 150 meter, blandt annet vil deler av Oslo ligge under vann når vi får en havstigning på så mye som 150 meter.

2
36 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er jo bekymringsfult at havet vil stige så mye som 150 meter, blandt annet vil deler av Oslo ligge under vann når vi får en havstigning på så mye som 150 meter.

Høres helt for jævlig ut . Kanskje Beatles får rett tilslutt likevel da . We all live in a yellow submarine

1

Hmm.

I Herodots verdenshistorie skrevet for 2450 år siden fortelles det om en klok mann som var flink til å regne.

Han hadde regnet ut at på grunn av alle de store elvene som rant ut i Middelhavet, Nilen, Donau (som het noe annet) osv., ville Middelhavet om cirka 500 år bli så fullt av vann, at det ville renne over.

1
Kropotknik Hmm. I Herodots verdenshistorie skrevet for 2450 år siden fortelles det om en klok mann som var flink til å regne. Han hadde regnet ut at på grunn av alle de store elvene som rant...

Han hadde regnet ut at på grunn av alle de store elvene som rant ut i Middelhavet, Nilen, Donau (som het noe annet) osv., ville Middelhavet om cirka 500 år bli så fullt av vann, at det ville renne over.

Det er svært mykje snø i Sibir i år. Gru pg gru når all den snøen brånar....

1

No er det fritt val for klimafantastane: 9 m, 65 m, 150meter. Skulle vi ikkje ta med null òg for å vera på den sikre sida?

1

150m er ikke fysisk mulig etter det jeg vet.

Hvorfor tror du havet vil stige 150m?

Hvorfor tror du 0m havstigning er realistisk?

1
Langveg No er det fritt val for klimafantastane: 9 m, 65 m, 150meter. Skulle vi ikkje ta med null òg for å vera på den sikre sida?

No er det fritt val for klimafantastane: 9 m, 65 m, 150meter.

Nei det er det ikke. Forutsetningene for 9 og 65 m havstigning er vidt forskjellige, og 150 meter er en fabrikasjon på grensen til direkte løgn.

Dette er ikke vanskelig, dere må bare lese - ordene - etter - hverandre.

Akkurat som de begynner med i norskundervisningen i første klasse.

1

Hvis vi tok for oss deres 65 meter ville det blitt 130 meter, det er kanskje mer i nærheten av det dere hevder om havstigning.

1

Når havbunnen får tilførsel av vann fra smeltende isbreer, vil den trykkes ned for at det skal opprettes isostatisk likevekt.

På grunn av tetthetsforskjell mellom havvannet og mantelen, blir nedpressingen av havbunnen ca. 1/3 av havnivåendringen (mantelen har tetthet ca. 3 g/cm3).

En økning av havnivået på 130 m fører altså til ca 40 m isostatisk nedpressing av havbunnen.

http://www.forskning.no/artikler/2008/juni/186770

2

hehehe... Dagen derpå er det lett å se. Noen tar den, andre ikke. 9m, 65m, 150m, 9999m og hva blir det neste? Hva med realitetene på ~19cm? Er de glemt?

1

Lignende innlegg

Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
13 svar
Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
8 svar
Miljø og Klima silas Siste svar

Klimarealistene = ytterliggående klimagruppe (Nettavisen)

Dette er etter min mening et skremmende eksempel på ytterliggående journalistisk levert av Nettavisen denne gang. At avisen går så langt å kaller Klimarealistene for ytterliggående er egentlig ganske...
Bilde

Carl I. Hagen besøkte Klimarealistene på Stortingets regning

Én av Hagens tre tjenestereiser som stortingsrepresentant var et besøk til Klimarealistene i Stavanger. – Et politisk relevant møte, svarer Hagen.


Bilde www.nettavisen.no
1
11 svar
Laster...