Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nok en alarm-artikkel fra norsk media

I dag har VG nok en skremme-artikkel full av ville påstander.

Her er noen av det som fremlegges.

1. Det er blitt satt nye globale varmerekorder hver eneste måned siden mai 2015. 2. Rekordvarmen i juli viser seg imidlertid bare å være en del av historien. 3. Vi har vært heldige i lang tid nå, med et stabilt klima i flere tusen år. 4. – Det kommer stormer og ekstremvær på uventede steder. 5. Havnivåstigningen merkes også i mange land 6. – Elbiler er svært positivt for klimaet på sikt. 7. Det har lenge vært klimaskeptikere som vil diskutere om vi i det hele tatt har noen global oppvarming 8. ...holde den globale oppvarmingen til under to grader, det såkalte togradersmålet.

1/2. Satellitter viser at juli ikke var rekordvarm og at 2016 mest sannsynlig ikke blir et rekordår.

3. Klimaet har på ingen måte vært stabilt. Snakk om sludder, bare se på 20- og 30-tallet, og hva med forholdene under den lille istid?

4. Det har alltid kommer stormer på uventende steder og i gamle dager het det uvær

5. Havet begynte å stige på 1800-tallet og det er lenge før våre utslipp.

6. Produksjon av EL-biler medfører store utslipp av CO2. EL-biler er positivt for lokalmiljøet.

7. De aller fleste klimaskeptikere er skeptisk til klimasensitiviteten, for CO2 har isolert sett en effekt på 1,1 grader celcius og resten av disse 2-5 gradene er tuftet på ville ideer om at H2O har en ekstrem tilbakekoblingseffekt. Klimamodellene viser med all tydelighet at vi ikke kan være i nærheten av 3-4 grader. Det kan ikke være mange som bestrider at sporgassen CO2 ikke har en elektromagnetisk effekt på stråling som reflekteres fra jorda. Effekten er logaritmisk, det betyr at den avtar i takt med økningen.

8. Togradermålet har ingenting med vitenskapen å gjøre. Klimaforsker Judith Curry kaller togradermålet "political negotiation danger sign". El Niño nevnes ikke med ett eneste ord og heller ikke at målinger med satellitter viser at juli ikke var det varmeste året, samt at 2016 mest sannsynlig ikke blir det varmeste året. Juli 2016 ligger på andre og tredjeplass målt med satellitter. En av den hovedansvarlige for UAH, klimaforsker Dr. Roy Spencer, skriver i sin blogg at 2016 mest sannsynlig ikke blir det varmeste året og at dette skyldes den kraftige nedkjølingene vi har hatt i år. Han skriver at han var veldig overrasket over hvor kraftige nedkjølingen har vært.

Det nenvnes heller ikke at store deler av oppvarmingen siden 1800-tallet skyldes helt naturlige sykluser og at omtrent ingen klimaforskere mener at vi har påvirket klimaet før 1950/60.

På 30-tallet var det faktisk utrolige 16 grader i vannet på Svalbard og i alle aviser kunne man lese om at isbreene hadde trekt seg kraftig tilbake i Norge, Europa og i Arktis. Oppvarmingen fra ca. 1920 til 1940 var veldig kraftig og dette var lenge før våre utslipp kunne hatt noen effekt av betydning. USA hadde sin aller verste tørke på 30-tallet og tørken den gang var helt ekstrem og jagde folk og fe fra hus og hjem, USA har ikke hatt noe lignende siden. Skobranner har gått kraftig ned og antallet orkaner i alle kategorier er på et minimum. Det er faktisk nesten 4000 dager siden en orkan av betydning har truffet land i USA.

Under den lille istid opplevde Europa ekstreme værfenomener og hvordan en klimaforsker si at vi har hatt et stabilt klima er for meg en stor gåte. Dette er bare tøv.

Antallet orkaner og tropiske sykloner viser ingen tegn til fare: http://policlimate.com/tropical/frequency_12months.png http://policlimate.com/tropical/global_major_freq.pnghttp://policlimate.com/tropical/global_running_ace.png

Havisen rundt Antarktis viser ingen tegn til å forsvinne, snarere tvert imot. http://nsidc.org/data/seaice_index/images/daily_images/S_stddev_timeseries.png

Iskappen på Grønland viser ingen tegn til kollaps eller noe i den duren: http://www.dmi.dk/en/groenland/maalinger/greenland-ice-sheet-surface-mass-budget/

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/klimatrusselen/global-rekordvarme-15-maaneder-paa-rad/a/23769814/

21
9 svar

9 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

BorisA

Det er bare å stålsette seg, vi vil oppleve en kaskade av klimaalarmisme nå utover høsten.

Alarmistene VIL og SKAL ha rekorder, for uten stadig nye rekorder dør Klimaismen.

For hva har skjedd tidligere:

1) Den varme middelalderen, som var allment akseptert og som også var med i de første historiske temperaturgrafenene til IPCC ble på svært omstridt vis fjernet. Det var for brysomt.

2) Temperaturutflatingen fra ca år 2000 og til ca 2015 var også i ferd med å bli akseptert, men det også ble for ubehagelig, og borte ble den også.

3) Nå leste jeg nettopp i Aftenposten at man begynner å tvile varmerekorder satt tidlig i forrige århundre. Ja, selvsagt ble de også for brysomme.

Medias varmesøkende journalisme er velkjent, man skriver kun om varmerekorder. Kulderekorder blir ikke nevnt.

osv osv.

5

Langveg

Har alt fått eit oppslag om at kaffeproduksjonen er truga pga "global oppvarming". Trudde elles det var kulde/frost som i tidlegare tider først og fremst reduserte kaffeproduksjonen i Brasil i tillegg til parasittar mv.

1

arnekk

Vi nærmer oss COP møtene og nå starter skredene om all elendigheten som er menneskeskapt. Det gjelder å komme i posisjon når pengedrysset starter.

Dette er bare begynnelsen, bare vent til vi kommer inn i oktober.

1

Gunstein12

Dette er bare begynnelsen, bare vent til vi kommer inn i oktober.

Da har nok det nye fenomenet "høststorm" satt i gang for alvor...

1

arnekk

Det er merkelig hvor lite vi hører om været på de sørlige halvkule. Er alt OK der?

1

FrP-medlem

Tror at mye "ekstremvær" skyldes ekperimentering med værmanipulasjon gjennom «chemtrails» og HAARP...

1

perchri

Det har alltid kommer stormer på uventende steder og i gamle dager het det uvær

ja......i dag monster vær. Vi er og forblir noen tullinger.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...