Miljø og Klima

arnekk

Diesel skandalen, et europeisk fenomen?

Ja det kan man undres på når en leser om milliardbøtene som VW har fått i USA. Men lager man ikke biler med diesel motor i USA og hvis ja: hvordan klarer de utslippskravene som VW ikke klarer? Er det noen som har info?

1
13 svar

Det er NOx striden dreier seg om. VW er tatt for å lage jukseprogramvare som senker motoreffekten når den detekterer at den blir målt. Dermed synker også NOx verdiene drastisk. Dette er gjort for å tyne mest mulig ut av motoren til lavest mulig avgift. Men det er flere enn VW som sliter, nå blir de fleste bilene sjekket grundig.

1
arnekk Men klarer bilfabrikantene i USA NOX kravene?

Det er det store spørsmålet.

Jeg tror svaret er nei fordi dersom det hadde vært mulig å etterkomme utslippskravene til en overkommelig kostnad og praktisk akseptabel løsning, hadde bilkonsernene selvsagt gjort det fremfor å ta sjansen på å lure miljømyndighetene. VW forstod selvsagt at risikoen for at dette jukset kom til å bli oppdaget før eller siden er ubehagelig høy.

Og det er slett ikke bare VW som har slitt med det samme. Nesten hele bilbransjen sliter med NOx-problemet.

1

I USA er vel utslippsreglene forskjellig fra stat til stat, jeg tror f.eks. at California selges ikke diesel personbiler i det hele tatt. Grunnen til det er at de har mye strengere utslippskrav enn i Europa, der det lenge har vært kjent at testmetoden for avgasser fra diesel overhodet ikke stemmer med reell kjøresyklus. Politikere som Kristin Halvorsen m.fl. har latt seg lure trill rundt av tyske bilselgere.

Eneste måten å gjøre diesel til et akseptabelt alternativ er motorer tilpasset tilsetning av adBlue og lignende stoffer. Disse er vel såpass rene at de også kan passere kravene i flere av USAs stater.

1

Er det noen som har info?

Det har ingenting med miljø eller klima å gjøre, du kan ramme hvem du vil med slikt som dette. Dette er i virkeligheten økonomisk krigføring mot bl.a. Tyskland gjennom VW, dette påfunnet er ikke det eneste virkemiddelet.

Noen husker kanskje Tianjin-eksplosjonen i August ifjor.

"These dramatic photos show row after row of brand new Volkswagen Beetles that have been burned down to the metal shell"

Om lag 2700 nye VW ble ødelagt bare den dagen, samt tusener andre. VW har en fabrikk i Tianjin.

Photos: High-res aerial images of the Tianjin blast crater show devastation that words can't explain

1
la1goa Selvsagt har NOx noe med miljø, hvis du skal spikke fliser. Men har du fått med deg at det er en krig mot WV, mens andre biler slipper unna? Det er da du ser det som Amatør1 nevner...

Helt riktig. Det handler om politikk og makt, ikke noe annet.

Hele 'klimadebatten' må forstås i en større geopolitisk sammenheng, det er bare én av måtene samfunnet blir manipulert politisk, og der målet er mindre demokrati og mer profitt, mer kontroll. Når man forstår dette, så innser man også hvorfor gyldige vitenskapelige argumenter preller av som vann på gåsa, for det handler ikke om vitenskap eller miljø i det hele tatt.

VW er en av de største industrikonsernene i Europa, og Tyskland er overlegent det dominerende landet i Europa, rent økonomisk. Det er svekkelsen av Europa gjennom Tyskland som er poenget, og svekkelsen av VW er der å forstå som et av flere middel, ikke selve hovedmålet.

1

Lignende innlegg

Vitenskap surdal Siste svar

Jordens ferd rundt solen.

JORDENS ROTASJON RUNDT SOLEN. Kan jorden går rundt solen på en annen måte enn det vi bygger på i dag. Jeg er ingen matematiker men har likevel forsøkt å føre matematisk bevis for ideen min men er usik...
1
9 svar
Vitenskap Script Publisert

grader av sannhet

Det er ingen kunst eller krever noen særlig kunnskap å angi sannheter. Men det er forskjell på kvaliteten på sannheter, veldig mange er trivielle, mange vil hevde de er de viktigste, fordi alle vet de...
1
0 svar
Vitenskap Script Publisert

Teori

Så for en tid tilbake i Morgenbladet en kvinnelig filosof som mente at epistemologien ville vært annerledes om man tok hensyn til spesifikt kvinnelige erfaringer. Hun mente det demokratiske ved å ta e...
1
0 svar
Vitenskap audunbolseth Publisert

Hjerne-skruer 2

Som mennesker missliker løven sterkt eMbli kalt et dyr. Den er jo en løve. Menneske har fire hjerner. Mellom dem ligger "MUREN." Den skiller mellom godt og vondt. Mellom krig og fred. Mello...
1
0 svar
Vitenskap audunbolseth Siste svar

"Hjerne-skruer" 1

Inpulsivitet er som en skive ost uten brød. Man blir aldri mett. En vis mann sier aldri at han er vis. Det er derfor han kalles vis. Fortiden er et produkt av fremtiden. Et barn har ingen tids...
1
3 svar
Laster...