Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ja, sannelig har vi en varm, flott måned bak oss. Rekordene vil ingen ende ta. Og en flott måned reparerer mye på sommeren, som begynte heller kjølig. Slik skal det bare bli i årene som kommer også.

Man skal være varsom med å tolke dette inn i klimasammenheng, men jeg tror mange assosierer her.

1
5 svar

5 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

SjatH

Rekordene vil ingen ende ta.

Fin og mild september; i Tromsø for eksempel endte middeltemperaturen på 9,6 grader, 2,9 grader over normalen. Men det blir jo "ingenting" mot rekordåret 1934. Da ble middeltemperaturen for september hele 11,1 eller 4,4 grader over 1960-1990-normalen. Med svært lite hjelp av menneskeskapt global oppvarming...

2

TomPadang

Nå er vi inne på "klima" og vær, noe som ikke alltid samsvarer. Det var visst hovedsakelig nordkalotten av kloden som fikk mest av de varme 30-årene. Globalt var jo ikke 30-tallet så særlig varmt. Heller viser grafer at det ble noe varmere på 40-tallet: http://data.giss.nasa.gov/gistemp/graphs/

Uansett så bør vi kunne glede oss over at vi her oppe i Norden får september som en god sommermåned. Det gjør ingen ting.

1

TomPadang

Som jeg skrev - man skal være forsiktig med å tolke inn lokale forhold inn i klimasammenheng. Det var jo en del fine og lange sommere på 1930-tallet nordpå. Og det er jo flott at også den landsdelen også kan få gode septembermåneder.

1

SjatH

Det var jo en del fine og lange sommere på 1930-tallet nordpå. Og det er jo flott at også den landsdelen også kan få gode septembermåneder.

Var vel ikke bare i nord somrene var varme på 1930-tallet?

For øvrig burde jo klimaet i nord påvirkes aller mest av global oppvarming; alle har vel hørt om den arktiske forsterkningen...

1

fargerik

Man skal være varsom med å tolke dette inn i klimasammenheng, men jeg tror mange assosierer her.

Man skal være forsiktig med å forveksle vær med globalt klima, ja.

I hele mitt over seks tiår lange syndefulle liv har vi hatt forskjellig vær både om somrene og vintrene.

Får vi snø i år eller ikke? Blir det kaldt eller sludd? Ingen vet det, ingen kan forutsi hva været vil bli i vinter.

Været i Norge er så varierende at det ikke kan brukes som noen trend-målestokk.

Neste september, neste år, kan det godt hende at det er et kaldt helvete med bare drittvær igjen, det vil heller ikke få meg til å heve et øyebryn. Været i Norge er varierende.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...