Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ja det er ikke til å unngå at nå kommer alle AGW rapportene. Det er jo tiden for det. FNs klimapanel sier det vil bli utryddelse av arter, lavere matproduksjon, oversvømmelser og havis som forsvinner. Hørt det før? På denne tiden av året.

Det er NRK som melder dette i dag på sine tex sider. Jaja-- så er vi i gang igjen.

1
10 svar

10 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Fico

Det er NRK som melder dette i dag på sine tex sider. Jaja-- så er vi i gang igjen.

Her later det ikke til å være så nøye om en ikke gjør som presten gjør. Det vi derimot må passe på , er mer å gjøre som presten sier.

Biobrennstoff med kvist og trær som råstoff sies å skulle bli en effektivt tilsetning til fossile brensler for lavere uønskede utslipp.

Her sies det at en økning i avvirkningen av skog for broduksjon av brennstoff ikke er så heldig likevel. Og det skal skrive seg fra skogens fortreffelige evne til lagring av CO2 som igjen bevirker at vårt klimaregnsak blir noe bort imot nøytralt, takket være vår skogs nevnte egenskaper, men som svekkes ved økende avvirkning.

Bare i år skal det følgelig være slik at skogen suger opp 26 millioner tonn CO2. Det sies ikke noe om dette er gevinsten når utslippene fra forfalt skog som slipper ut under forråtnelsen av denne teller med.

Sitat:

Nå flyr miljølobbyen på jobb

Kommentar Det er mye snakk om en oljelobby. Men miljølobbyen er ikke så mye dårligere. Nå er den i Marokko for å redde miljøet. Og sitt eget budsjett.

Går oss bort i innlandet

Likevel kan man bli slått i bakken av hvor små de norske tallene blir i denne sammenhengen.

Uansett hvordan man regner på det, så viser resultatet at Helgesens viktigste klimainnsats ikke er biodrivstoff eller få oss til å kutte ut norsk kjøtt, selv om det er stort sett det vi snakker om.

Det viktigste å få delt ut regnskogmilliarden, som fortsatt står på bok. Om Helgesen klarer å bidra til å få Indonesia til å slutte å dunste CO2, da har han vært med på noe stort.

Men jobben internasjonalt gir færre politiske skåringer hjemme. Og siden vi har lovet å kutte vel 10 millioner tonn CO2 på egen kjøl, må vi gjøre det også.

Men det er skadelig for miljøet om alle ressurser går med til å få til disse norske kuttene. De siste par tonnene blir ekstremt dyre, om vi ikke får tatt dem med kvotekjøp.

Vi bruker allerede fire milliarder i året på å støtte elbiler. De milliardene betyr også mye, selvsagt. Særlig for Tesla.

http://www.vg.no/nyheter/meninger/miljoevern/naa-flyr-miljoelobbyen-paa-jobb/a/23847093/

1

frankolainen

Nå er den i Marokko for å redde miljøet. Og sitt eget budsjett.

Et budsjett som med all sansynlighet vil krympe.

Disse tusentalls ubrukelige vannmelonene som har flydd første klasse ned til Afrika, og bor helt sikkert på et hotell med tilstrekkelig mange stjerner for fintfolk, med aircondition i hue og rævva gråter nå for sin syke mor. Djevelen Trump skal ta fra dem pengene som de liker så godt å leke med.

We are going to cancel billions in payments to the UN climate change programmes and use the money to fix America’s water and environmental infrastructure,” said President-elect Donald Trump in his 22 October Gettysburg adress.

Ser vi endelig begynnelsen på slutten for dette menneskefiendtlige tullet nå?

1

Fico

Ser vi endelig begynnelsen på slutten for dette menneskefiendtlige tullet nå?

Her kan vi lese at nok, sjeldent kan bli akkurat det. I tillegg til alle trivialiteter som denne debatten bringer med seg, må en også være ambisiøs så det rekker.

Det er nesten så en må tro at noen mener at vår innsparing i utslipp på en drøy promille av alle utslipp, i det hele tatt skal kunne ha noen betydnig-

Sitat:

Skal verdenssamfunnet lykkes i å nå klimamålene krever det at noen land tar på seg å lede an og dra med seg resten, og arbeidet begynner i Marokko 7.-18. november. Norge bør være villig til å ta den jobben og være en klimaleder, mener KrFs landsstyre.

https://www.krf.no/nyheter/nyheter-fra-krf/norge-ma-bli-en-klimaleder-i-marokko/

1

arnekk

Nicolas Sarkozy truer nå med ekstra toll på amerikanske varer hvis Trump gjør alvor å skrote Paris avtalen. Jaja,,, så har vi hørt det også fra en som ønsker å bli president. Hvem som vil til slutt tape mest hvis USA legger ekstra toll på franske varer kan man bare spekulere på.

1

BorisA

Det har vel egentlig vært overraskende lite mediefokus på dette klimatoppmøtet, som nå visstnok er i gang.

1

Trenberth

Ser ut som det er laber interesse. Uventet, men både redaksjoner og folk flest er vel lei av alarmismen ?

Katastrofene uteblir jo og målstengene flyttes hele tiden....

1

arnekk

Diskusjonsiden er i aller høyeste grad preget av dette. Jeg har aldri opplevet så liten interesse for nettopp dette temaet her på VDG. Men WWF, SV, V og MDG har ikke tatt dette innover seg. Ennå.

PÅ tide med nye beitemarker?

1

Gunstein12

Kanskje det har vært for kaldt i været til det?

1

BorisA

Det er bare å stålsette seg. Dette blir heftig!

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...