Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Så var ikke september så varm likevel.

På NRK kan man lese følgende:

I følge NASA var årets september den varmeste på 136 år. Hele 0,004 grader høyere. Men beregningene fra NOAA mener at september var lite gran kjøligere enn i fjor. Ja så har vi hørt det også. Å publisere en rekord på 4 tusendels grader virker mere enn sært. Men i COP-møtenes ånd er jo dette greit skulle en tro. Men det vil ta 250 år før man passerer 1 graders målet. Mye kan skje på den tiden. Så den som lever den får se.

2
14 svar

14 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Heia_heia

Å publisere en rekord på 4 tusendels grader virker mere enn sært. Men i COP-møtenes ånd er jo dette greit skulle en tro

Ja dagbladet melder det samme. Bet meg forøvrig merke i en liten retorisk endring i faktaboksen:

"Økende temperatur på jorda kan føre til stigende havnivå, nye nedbørsmønstre, tørke, flom og utryddelse av arter. Bebodde områder risikerer å bli oversvømmet, og verdens matproduksjon kan bli truet."Så nå er det ikke lenger "økt nedbørsmengde", men "nye nedbørsmønstre".

"Kan føre til..." antyder også at man ikke vet noe, man tror og det er ikke vitenskap.

Tørke og flom har eksistert på jorda i all tid.

Artsutryddelse og oversvømmelser av bebodde områder er det vi menneskene som står for ved forurensing og befolkningsvekst og at vi stadig bosetter oss i utsatte områder. Det samme gjelder verdens matproduksjon.

Så hvordan kan man da hevde at konsensus er satt og at alt går til h........ dersom det skulle bli noen grader varmere? Jeg må forøvrig også ta av meg hatten for det siste punktet i faktaboksen:

"Endringene i klimaet ventes å bli kraftigere i løpet av de neste tiårene. Konsekvensene blir forskjellige i ulike deler av verden, og enkelte områder kan oppleve positive effekter hvis den globale oppvarmingen blir moderat."For oss her oppe i det kalde nord vil det muligens være positivt med et varmere klima, og da er det litt merkelig at det er vi som alltid skal gå i bresjen og redde verden fra noe man ikke aner hva er, mens Kina skal øke sine utslipp i over tretten år til. For meg fremstår det hele bare mer og mer merkelig, og jeg mistenker at "det grønne skiftet" overhodet ikke er i vår nasjons interesse.

Mer sol og varme, ja takk. Mindre befolkningsvekst og forurensing, ja takk. Betale skatt, ja takk. Betale tulleavgifter, Nei takk.

2

Heia_heia

Sånn apropos artsutryddelse og klimaproblemer. Nå står det riktignok at artene ikke i seg selv er i fare, men det kan umulig være positivt lokalt dersom dette fortsetter i lang tid.

1

ramses2k

Nei, da er det nok mye bedre med slikt som dette her:

http://upr.org/post/groups-criticize-nations-first-tar-sands-mine

Eller kanskje litt mer av dette:

http://appvoices.org/images/uploads/2013/02/IMG_0313.jpeg

Det er litt merkelig hvordan "skeptikere" på vgd plutselkig blir bekymret for naturinngrep, dyreliv og artsmangfold så fort de se en vindmølle men jeg har enda tilgode å høre noen ha noe negativt å si om f.eks. oljesand eller kullutvinning.

https://pbs.twimg.com/media/CHM3kJPU0AAQy74.jpg

2

Trenberth

Det er litt merkelig hvordan "skeptikere" på vgd plutselkig blir bekymret for naturinngrep, dyreliv og artsmangfold så fort de se en vindmølle men jeg har enda tilgode å høre noen ha noe negativt å si om f.eks. oljesand eller kullutvinning.

Du følger åpenbart ikke med.

1

Heia_heia

Da følger du ikke med i timen. Jeg og veldig mange andre her uttrykker ofte bekymring for naturinngrep og miljøforurensing.

Vi ser også at det er ikke en grad varmere vær som tar livet av artsmangfold og dyreliv og begår naturinngrep. Det er det vi mennesker som gjør ved å fysisk øke i antall med over 200,000 hver bidige dag, legge slag på ressurser, innta deres habitater og ødelegge deres lokale fauna. Men det er enkelte som stadig skal skylde på litt varmere vær og derfor påberope seg retten til å anklage naboen hvis han ikke kildesorterer. Det er helt latterlig.

Det er ingen her meg bekjent som har tatt til orde for mer oljesand og kullkraft. Argumentene jeg har sett går på at el-biler bruker strøm fra kullkraft og derfor ikke er så ren som man skal ha det til. Inneforstått at kullkraft ikke er en ren og god energikilde.

Flere ganger har vi sagt at vi heller skulle sett at pengene man bruker til å forsøke å bevise at mennesker er skyld i menneskeskapt katastrofal oppvarming, til nettopp å bekjempe miljøkatastrofer som for eksempel den her.

Et argument for åpning av oljeboring i lofoten og vesterålen er for eksempel at da får man også beredskap der opp, noe vi ikke har i dag til tross for at det ferdes mange skip fullastet med olje.

Så må vi gjerne finne bedre og renere energikilder, men hvorfor må det absolutt gå ut over lokale dyrebestander? Det må da være mulig å finne ut av nettopp slike ting før vi setter opp alt mulig nytt i klimaets navn. Og vi ser at miljøavgiftene som blir pålagt oss ikke hjelper noenting på å redde noe som helst. Man pisser opp feil tre.

1

TURBRA

Jeg har hatt tomatplanter, urteplanter og annet ute til nå. Kan ikke huske at sommerplantene har holdt seg godt og så lenge ute før, men her i Østfold har det vært flere soldager og høy temperatur i oktober i forhold til foregående år.

Nå er det imidlertid meldt om mulig snø i helga.

1

silas

Å publisere en rekord på 4 tusendels grader virker mere enn sært

Det er en fin bekreftelse på at dette er propaganda og har lite med vitenskap å gjøre.

1

trondhjem

Du har så rett.

Hvis man leter gjennom arkivet til VGD vil man finne en stor og generell oppslutning over mange år blant forumets klimaskeptikere om påstanden at den globale oppvarmingen har stanset opp (pausen). Vi har nå hatt mer enn 30 måneder på rad (mener å huske at det er 35) med suksessive globale varmerekorder.

Kanskje blir årets september "bare" en tangering av rekordnivået. Da starter en av forumets faste klimaskeptikere en tråd om at september var ikke så varm allikevel - en fremstilling totalt ute av kontekst med at vi er inne i en rekordlang periode med varmerekord etter varmerekord som betyr at påstanden om at den globale oppvarmingen har tatt en pause er grundig tilbakevist.

Det er ikke bare denne tråden vi ser det samme. Man kan og lete til øyet blir stort og vått i VGDs miljøforum uten å finne en eneste klimaskeptiker som engang antyder at de tok feil om pausen og er villig til å korrigere sitt syn til at den globale oppvarmingen pågår for full styrke.

En mindre vitenskapelig tilnærming til den globale oppvarmingen enn det som praktisk talt alle av dette forums klimaskeptikere utviser, tror jeg ikke man finner maken til. Her er dere klimaskeptikere uovertrufne.

1

Trenberth

Du har så rett.

Vel.

1 av 3 temperaturserier viser rekorder.

1 av 3 temperaturserier viser kraftig oppvarming.

En mere uvitenskapelig tilnærming enn å plukke en av dem å bruke den som fasit finnes ikke.

Å publisere rekorder som er mindre enn feilmarginen er helt meningsløst og uvitenskapelig.

1

Heia_heia

Vi har nå hatt mer enn 30 måneder på rad (mener å huske at det er 35) med suksessive globale varmerekorder.

Nå skal ikke jeg påberope meg mye innsikt i den antatte pausen, men jeg mener å ha hørt at den har vart i 18 år(?).

30 mnd med lett økning er faktisk bare 2 og et halvt år og den antatte pausen handler vel om tidsrommet -98 - 2015. NOAA har uansett "bare" hatt rekorder i 16 mnd og det stemmer jo greit med at pausen varte til 2015. Så 30 eller 35 mnd suksessive rekordmåneder strides da de lærde om.

Uansett: NOAA melder 0,04° grader kjøligere, altså fire hundredeler kaldere, mens NASA melder 0,004° varmere. Altså fire tusendeler varmere. Hva er vitenskapelig ved da å publisere dette som en varmerekord? I tillegg er feilmarginen høyere enn begge resultater og El Nino er godt representert. Dette er ikke vitenskap, det er propaganda.

1

Karbonbasert_livsform

Hvis man leter gjennom arkivet til VGD vil man finne en stor og generell oppslutning over mange år blant forumets klimaskeptikere om påstanden at den globale oppvarmingen har stanset opp (pausen).

Tenke seg til.

Og hvis man leter gjennom de flere tusen sidene i Klimapanelets siste rapport, vil man finne en seksjon som handler om det samme.

1

Trenberth

I følge NASA var årets september den varmeste på 136 år. Hele 0,004 grader høyere.

Ja det er utrolig. Samtidig oppgis feilmargin på 0,1. Sannsynligheten for at feilmarginen er langt høyere er stor, når data endres mer eller mindre løpende i databasen.

Var det varmere for 136 år siden ?

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...