Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Erna har lært seg de grønne flosklene og skriver over seg om grønn norsk konkurransekraft i dette innlegget i Aftenposten: http://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/Gronn-konkurransekraft---norsk-vinneroppskrift-607827b.htmlNoen

Noen utdrag: 1)Parisavtalen viser at verden mener alvor. Vi skal gjennom en global omstilling - og Norge skal gjøre sin del. Vi skal redusere våre klimagassutslipp med minst 40 prosent innen 2030 og bli et lavutslippssamfunn innen 2050.

2) Norge trenger nye, grønne arbeidsplasser og verdiskapning som kan erstatte ventet nedgang i olje- og gassrelaterte bransjer. Eksisterende arbeidsplasser må omstilles og nye må skapes. Verdiskapningen må skje i et ressurseffektivt lavutslippssamfunn.

3) Samtidig loser vi Norge trygt gjennom omstillingen, både på kort og lang sikt. Grønne skatter, styrket satsing på forskning og teknologiutvikling samt mer klimavennlig samferdsel, er viktige områder i Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017.

4) Klimaendringene skyter fart og Parisavtalen har gitt verden marsjordre. Verdens befolkning vokser raskt, i Vesten blir den eldre, flere bor i byer. Presset på klodens ressurser øker, samtidig som ny teknologi, nye materialer og nye forretningsmodeller gir muligheter. UTDRAG SLUTT

1
6 svar

6 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Heia_heia

1)Parisavtalen viser at verden mener alvor.

Verden er vel å ta litt hardt i.

3

Kropotknik

Norge som altid "best i klassen", vi skal til og med slå Sverige.

Nu månelanding på gang, denne gang fra Erna.

Fylgj med godtfolk, no vert det spanande.

1

Heia_heia

Fylgj med godtfolk, no vert det spanande.

Ja det er godt vi har penger på bok. Dette kan bli dyrt.

1

Karbonbasert_livsform

Norge trenger nye, grønne arbeidsplasser og verdiskapning som kan erstatte ventet nedgang i olje- og gassrelaterte bransjer.

En enkel måte å få til dette på ville jo være å inndra alle traktorer, skurtreskere osv. osv. fra bøndene, eller gjøre dieselen så dyr at de ikke har råd til å bruke dem. Det ville garantert gi mange grønne arbeidsplasser!

Samtidig jobbes det jo knallhardt for å skaffe flere grønne konsulenter og klimabyråkrater. Det er forståelig, for det er jo ikke bare bare å foreta grønne skifter, for eksempel av lyspærer. Eller støvsugere, for den del. Og burde ikke det være påbudt å selge nye biler med en Hauge eller di Caprio i GPS-en, som regner ut "karbonfotavtrykket" automatisk hvis du er for tung på labben? "ADVARSEL: Du er i ferd med å forlate Det Grønne Skiftet, og risikerer å få Frederic og/eller (Harald) Stanghelle på nakken!"

Det kryr altså av muligheter for grønne arbeidsplasser, det er bare å fortsette som de gjør så kommer de nok. Vi har jo olje og gass og har derfor råd til dem!

Årsaken skal ellers være vitenskapisk, sies det, og ha noe med Paris å gjøre, der det var et møte i folkeklimatologisk forening i fjor en gang.

1

perchri

...og vi drømmer og drømmer og drømmer. Når skal vi våkne,mon tro? Vi får snakkes når vi treffes ved det lange bord hos SanktPeter. Blir mye latter rundt det bordet vil jeg tro.

1

Kropotknik

Norge trenger nye, grønne arbeidsplasser og verdiskapning som kan erstatte ventet nedgang i olje- og gassrelaterte bransjer. Eksisterende arbeidsplasser må omstilles og nye må skapes. Verdiskapningen må skje i et ressurseffektivt lavutslippssamfunn.

Grønn tåkeheim er jo et interessant tema.

Men istedenfor rasering av olje og gass arbeidsplasser, som gir ekstrem verdiskapning til hele nasjonen, kunne man begynne å bygge ned litt av det norske byråkrati, for eksempel i Oslo kommune, som har omtrent like mange ansatte som London, som har 20 ganger så mange innbyggere.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...