Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Forbyr ødeleggelse av torvmyr

Ja i dag kan man lese (NRK) at Norge gir penger til indonesiske myndigheter at de skal slutte med å skjære torv. Dette vil gi betydelig utslippgevinster sies det og det er jo flott. Men hva bruker de torven til? Koking? Hvis det er tilfelle så må de enten gå over til kald mat eller bruke andre brennstoffer som ikke gir CO2 utslipp. Men er det mulig?

Hvis dette er del av det grønne forliket så har vi igjen en miljøbeslutning uten substans. Mye av pengene til regnskogen dampet vekk underveis og det spørs om dette vil skje her også. Der brukes jo litt torv her i landet. Skulle man tenke seg å avgiftsbelegge denne virksomheten med CO2 avgifter som på kull. Som også var torv for noen millioner av år siden. I disse avgiftkåte tider er jo dette mulig.

1
6 svar

6 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

NiceViking

Det handler ikke om torv eller miljø eller noe i den dur, det er bare enda et forsøk fra våre kjære politikere å høste lovord fra det store utland med å bruke penger på tull og tøys der, en å bruke penger på vårt eget land, på våre egne innbyggere, hvor mye kunne ikke de millionene der ha heller hjulpet her istedetfor å gå til ingenting i Indonesia. Skjønner ikke den viljen til å sende penger ut av landet, når det er store og viktigere problemer her til lands å bruke tid på. Penger til utlandet bør det bli helt slutt på uansett hva det er

3

arnekk

Skjønner ikke den viljen til å sende penger ut av landet, når det er store og viktigere problemer her til lands å bruke tid på. Penger til utlandet bør det bli helt slutt på uansett hva det er

Dette er et miljøpolitisk skudd i blinde. Men hvis dette kan hjelpe regjeringen for å demme opp mot Grande så er det forståelig. Når klima og miljø blir en religion så forklarer det det meste. I religion spør man ikke.

1

riksen77

godt innlegg!!! norge ønsker å vinne "vm i godhet" hvert år, vi kaster rundt oss med penger til alle mulige "gode formål" , veldig mye av dette havner jo bare i lomma på en eller flere korrupte myndigheter og andre diverse agenter o.l. jeg er helt enig med deg at vi burde bruke mer penger hjemme, og det vi eventuelt skal bruke på U-hjelp, det skal være målbart og komme tydelig frem så vi kan se hva som blir gjort. bygge en skole f.eks. lage en plantasje, helsesenter e.l. ikke gi pengene til en korrupt regjering i et u land og tro de kommer til å bruke det på de som trenger det mest.

nå har jo også VG kastet et nytt lys over denne bistandsindustrien her hjemme, det er på tide med en skikkelig opprydning. jeg håper bistand bistand blir endel av valgkampen, og at den da blir mer nyasert, så hver krone bort fra bistand ikke vil handle om x antall sultne barn, men isteden x antal kroner mindre på konsulenten. jeg er ikke imot å hjelpe folk i den 3. verden, men å gi penger i øst og vest, bruke konsulenter i 25 år osv, det er jeg imot. jeg har et par familemedlemmer som jobber med bistand for norsk UD og det er mange år siden jeg ble overrasket og kritisk til dette, men nå er det fremme i lyset.

1

arnekk

Nå er det nå slik en gang at en myr er ikke utslippsfri. Ikke så mye CO2 men metan. Metan er jo 20 ganger sterkere drivhusgass heter det og da spørs det om dette med å bevare myrene i Indonesia er å velge mellom pest eller kolera. De som ferdes i skog og mark har helt sikkert sett at de bobler opp av myren. Og om vinteren samler det seg under isen. Hva som er verst å la myren være myr med metan utslipp eller drenere denne med CO2 utslipp får fagfolkene avgjøre. Men som klima avlat er jo dette greit.

1

TomPadang

Nytt begrep: Schei Grande-torva.

1

Karbonbasert_livsform

Kanskje de har misforstått dette med at fossile brensler "må bli liggende der de er", og tror det hjelper å legge pengene under torva etterpå?

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...