Miljø og Klima

xpoolman

Det uhyggelige alternativet !

Som vi vet har klimaet på jorda alltid variert. De siste tusen åra, sånn circa, har klimaet imidlertid vært usedvanlig stabilt.

Men de siste 40-50 åra har det skjedd noe, temperaturen på jorda har faktisk steget med ca. en grad.

Heldigvis !

Her kan vi nemlig se resultatet dersom det motsatte hadde skjedd.

Vi har vel alle "little iceage" i friskt minne, og vi må prise oss lykkelige over at det er den riktige veien temperaturforandringen har gått denne gangen !

1
47 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Vi har vel alle "little iceage" i friskt minne, og vi må prise oss lykkelige over at det er den riktige veien temperaturforandringen har gått denne gangen !

Bortsett fra at det er varmere hav, særlig i arktis, som styrer de polare lavtrykkene sørover slik at det blir snø og vinter i Europa, da.

1

Her kan vi nemlig se resultatet dersom det motsatte hadde skjedd.

Hysj! Dette er noe klimafystene ikke vil at noen skal få vite.

1

Her kan vi nemlig se resultatet dersom det motsatte hadde skjedd.

Vi har vel alle "little iceage" i friskt minne, og vi må prise oss lykkelige over at det er den riktige veien temperaturforandringen har gått denne gangen !

Her bringer du inn en aktuell sak. Dette er bare en liten indikator på hva kaldere klima kan gjøre. Men den viser oss tydelig hvor stor effekt bare et værblaff har. Tenk så på hvis dette skulle bli årlige hendelser over større områder.

Som jeg har skrevet før: Jeg er sjeleglad for at klimaet har gått i varmere retning.

1
TomPadang Som noen har påpekt før - varmere klima kan også endre værssystemene.

Ja, og dette kom opp som tema for årevis siden.

Jeg bare prøver å formidle at det er en naturlig forklaring på at Europa får mer vinter og snø, og teorien er altså varmere polhav. Varmere polhav, svekket jetstrøm, og polare lavtrykk som får en sørligere bane som mer eller mindre regelen.

Så dette kan godt bli mer vanlig, kanskje til og med en normalsituasjon.

I tillegg sier prognosene at Europa også vil få utslag den andre veien, med hyppigere og hardere hetebølger om sommeren.

Jeg får jo bare presisere, for å slippe noen debatt om det, at menneskelig aktivitet IKKE HAR NOE SOM HELST med dette å gjøre. Så trenger ikke jeg, ihvertfall trenge å bli dratt inn i den evige sirkeldebatten nok en gang.

1

Vel, menneskelig aktivitet har endret kloden. Det er det lite tvil om. Spørsmålet er bare om dette er på en måte som har vesentlige utslag.

2

Ergo: naturen vil gå sin gang. Mennesket har ingen innvirkning.

Fint at vi går mot lavere global temperatur.

Dette er da ikke mer å debattere?

1
xpoolman [sitat…] Dette har du peiling på skjønner jeg, hehe !!!

Spiller ingen rolle.

Vi er jo nå enige om at menneskelig aktivitet ikke har noen innvirkning på klimaet, det er jo derfor uansett bare av akademisk interesse å diskutere akkurat det.

Konklusjonen om fenomenet snø i Europa er vel at det bare er vær, og da bør vel sånne tema for fremtiden tas i forumet "alle snakker om været"

Uansett vil det jo være interessant å få sannheten om været i Europa, da...sånn rent av interesse for naturen og været.

Men da uten å ta med menneskelig aktivitet som en parameter.

Hvorfor tror du det snør i Europa?

1
fargerik Jeg har ikke bedt om noen doktoravhandling. Jeg påstår at jetstrømmen innvirker på været i Europa. Du kan jo gjerne komme med det du mener selv, dersom du vet noe annet. Du må da h...

Ingen har nektet for at jetstrømmer påvirker været. Men vinter er fremdeles en vinter, en normal årlig syklus i må tas hensyn til innen temaet klima. En trenger vel neppe noen forklaring fra polarinstituttet og forskere for å vite at det er vinter eller sommer i Europa eller hvor nå enn man måtte befinne seg?

1
la1goa Ingen har nektet for at jetstrømmer påvirker været. Men vinter er fremdeles en vinter, en normal årlig syklus i må tas hensyn til innen temaet klima. En trenger vel neppe noen fork...

OK. Da er vi enige om at jetstrømmen bestemmer været i Europa.

Takk for det.

Jeg har bare ett eneste spørsmål til:

Hva er mekanismen bak at jetstrømmen har endret karakter, og oftere sender kald luft over Middelhavet og søreuropa?

De polare lavtrykkene skal jo normalt gå over nordeuropa.

1
fargerik Spiller ingen rolle. Vi er jo nå enige om at menneskelig aktivitet ikke har noen innvirkning på klimaet, det er jo derfor uansett bare av akademisk interesse å diskutere akkurat de...

Hvorfor tror du det snør i Europa?

Du var inne på det i innlegget om polare lavtrykk, nemlig jetstrømmen.

Det samme fenomenet som gjorde at vi fikk iskalde vintre her i 2009/10 og 2010/11 med blant annet ny snørekord i Stavanger.

Polare lavtrykk derimot hører helst hjemme nord for polarsirkelen. Men skitt på, du har skjønt det :-)

1
xpoolman [sitat…] Du var inne på det i innlegget om polare lavtrykk, nemlig jetstrømmen. Det samme fenomenet som gjorde at vi fikk iskalde vintre her i 2009/10 og 2010/11 med blant annet ny...

Polare lavtrykk derimot hører helst hjemme nord for polarsirkelen.

Nei. Om vinteren er normalen at de polare lavtrykkene ofte hører hjemme i nordeuropa, og da i nordlige deler av Frankrike og Tyskland.

Ikke sør for alpene og i Middelhavet.

Jeg trenger ingen doktoravhandling som sagt, jeg vil bare ha svaret på hvorfor de polare lavtrykkene oftere velger en mye sørligere rute.

Det har visst ikke noe med temperatuen i polhavet å gjøre, så den dropper vi.

Hva er det da?

1

Lignende innlegg

Miljø og Klima nostalgikern Siste svar

Våtere og villere?

Det konstateres at klimaendringene nå er over oss for fullt også i Norge (MDG-hold, SV-hold m.fl.). Og vi som i en del år nå er blitt tutet ørene fulle fra div. forskerhold, og ikke minst politisk ho...
1
27 svar

Dumme forskere.

Så 2 idioter på tv.En påsto at antarktisk var på størrelse med texas x2,Det er jo på størrelse med Canada. En annen var bekymret over at Grønland skulle forsvinne.Vet de ikke at det er land under både...
1
2 svar
Miljø og Klima trondhjem Siste svar

RWE saksøkes

I Tyskland foregår en interessant rettssak. Saul Luciano Lliuya har saksøkt RWE, en kullkraftgigant som har høye historiske CO2-utslipp på samvittigheten. Årsaken til søksmålet er at en diger bit på f...
1
9 svar
Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
27 svar
Laster...