Nye VGD er lansert! Mer informasjon

I 2014 falt Kinas kullforbruk (i forhold til 2013) med 2,9 %. Det ga håp om at den kraftige veksten i landets kullforbruk siden årtusenskiftet er brutt.

Også i 2015 falt landets kullforbruk (i forhold til 2014), nå med 3,7 %. Det ga håp om at landet har nådd "peak coal", dvs. at målsetningen om å erstatte kullkraft med fornybar kraft er i ferd med å oppnås.

Nå melder NRK at denne gledelige utviklingen fortsatte i 2016. I fjor falt kullforbruket (i forhold til 2015) med 4,7 %. Siden Kina er verdens desidert største kullforbruker, kommer dette fallende kullforbruket til å merkes for verdens kullindustri, selv om India øker sitt forbruk kraftig.

Det hører med til bildet at verdens tredje største kullforbruker, USA, også har et merkbart fall i forbruket. Jeg tror President Trump skal få problemer med å få stablet den knestående kullindustrien i USA på beina igjen.

Dette er hva jeg kaller gode nyheter. Det blir feiring med et glass Cognac i kveld.

2
308 svar

308 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

frankolainen

I 2014 falt Kinas kullforbruk (i forhold til 2013) med 2,9 %

Og økte 2,6% første halvår 2019

https://uk.reuters.com/article/us-china-coal-climate/china-coal-mine-approvals-surge-despite-climate-pledges-idUKKCN1UW0EM

Aftensang fra kullindustrien? Kineserene ler seg fillete av oss følelsesstyrte europeere som sager av oss begge beina i vår iver etter å bli "grønne" der vi raserer den viktigste delen av vår samfunnsinfrastruktur - energiforsyningen.

Kineserene forstår at verden trenger mere CO2 og ikke mindre.

2

xpoolman

Kineserene ler seg fillete av oss følelsesstyrte europeere som sager av oss begge beina i vår iver etter å bli "grønne" der vi raserer den viktigste delen av vår samfunnsinfrastruktur - energiforsyningen.

Kineserne vil fyre opp ett nytt kullkraftverk annenhver uke de neste 10 åra: https://unearthed.greenpeace.org/2019/03/28/china-new-coal-plants-2030-climate/

Jeg tror det vil gå en stund til vi får se noen nedgang i Kinas forbruk av kull ja :-)

1

trondhjem

Jeg tror det vil gå en stund til vi får se noen nedgang i Kinas forbruk av kull ja :-)

Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor du smiler av at Kinas kullforbruk øker. Kull er i særklasse den mest skitne energiformen av alle. Du må kanskje tørke av deg fliret. En studie omtalt av BBC finner at kullkraften ligger an til å reduseres med 3 % globalt i 2019. Tre prosent fall i den globale kullkraften utgjør mer enn kullkraften i Tyskland, England og Spania til sammen.

Nytt av året ifølge denne studie er at kullforbruket i "de nye økonomiene" Kina og India bremser kraftig opp. Så langt har fallet i kullkraft først og fremst vært et fenomen i USA og Europa.

Studien har tatt hensyn til at det bygges relativt mange nye kullkraftverk i Kina. Men disse forventes ikke øke kullkraftproduksjonen (på kort sikt i alle fall) fordi elkraftforbruket i Kina steg ikke mer mer enn 3 % i 2019. Den økningen klarer installasjonen av ny fornybar kraft dekke. Og siden den fornybare kraften er billigere enn kullkraften, vil de nye kraftverkene få den effekt at landets overkapasitet øker. Kullkraftverkenes utnyttelsesgrad ser ut til å synke under 49 %. Kina har m.a.o. mer enn dobbelt så mange kullkraftverk som de trenger (så hvorfor de bygger nye er ikke lett å forstå).

I fjor og i forfjor steg Kinas strømforbruk med 6.7 %. Den økningen var større enn hva installasjonen av fornybar kraft klarte å dekke. Dette gapet ble fylt ved at man fyrte opp noe av den ledige kapasiteten i landets kullkraftverk, noe som førte til økt kullforbruk i 2017 og 2018. Hvis denne rapport slår til vil kullforbruket i år falle i Kina også.

1

frankolainen

erstatte kullkraft med fornybar kraft

https://uk.reuters.com/article/uk-china-economy-output-coal/chinas-coal-output-hits-highest-in-over-3-years-as-mines-start-up-idUKKCN1PF0DI

Nå viser det seg at "fornybar energi" er best egnet til det utlendingene calle Virtue Signalling.

Når det er kaldt eller industrien trenger pålitelige kraftkilder så fyrer kineserene opp kullkraftverkene sine.

2

trondhjem

Nå viser det seg at "fornybar energi" er best egnet til det utlendingene calle Virtue Signalling.

Jøss. Trekker du den slutningen ut av en opplysning om at markedsfluktuasjoner har fått kineserene til å bruke sine kullkraftverk litt mer enn de gjorde i foregående år.

Du får nyte det mens det varer. Kinesiske myndigheter har ikke endret energipolitkk. De skal redusere bruken av kullkraft og vil oppnå det målet. De er gode på gjennomføring i det landet.

1

frankolainen

Jøss. Trekker du den slutningen ut av en opplysning

Nei jeg trekker ikke den slutningen ut i fra en opplysning. Jeg trekker den slutningen på bakgrunn av MANGE opplysninger.

"Fornybar" energi er for kostbar og upålitelig til at å være anvendbar i den virkelige verden. Men duverden så gøy det er å reise rundt i privatflyet sitt verden over å snakke om det!

Hvor mange privatfly gikk til Davos igjen? 1500? De gikk vel på solceller alle sammen?

2

frankolainen

De er gode på gjennomføring i det landet.

Dere vannmeloner blir litt våte i blikket av litt old school kommunisme.

Hva med menneskerettigheter? Når dere skal "redde verden" så driiiiter dere i slike småhindringer.

1

frankolainen

Trekker du den slutningen ut av en opplysning om at markedsfluktuasjoner har fått kineserene til å bruke sine kullkraftverk litt mer enn de gjorde i foregående år.

Du startet denne tråden på bakgrunn av nøyaktig samme markedsfluktuasjon, og konkluderte med at dette var aftensangen til kullindustrien... Dobbelmoralen din stinker!

1

hjbjerke

"Kullindustrien" blir aldri helt borte, glem ikke at kull brukes i jern - og stål - industrien (og da ikke som kilde til smelting), kjemisk industri, farmasøytisk industri osv.

Ser at Svalbardkullet nevnes her: kullet der er høykvalitetskull - i hovedsak såkalt Antrasitt som egner seg veldig godt i metallurgisk industri fordi det nesten er rent karbon. Når man vet at Norge importerer drøyt en million tonn kull årlig for bruk i industrien (brukes i solceller, elektronikk tilsetting i betong osv), og dette kullet ikke er så høyverdig - så burde vårt bidrag være å bruke mer Svalbardkull, fremfor import fra bl.a. søramerika. Men Norge er jo en mester i symbolpolitikk - så da er det bedre med import fra andre "urene" land.......

2

arnekk

Men Norge er jo en mester i symbolpolitikk - så da er det bedre med import fra andre "urene" land.......

Ja du har så rett. Norge skal være best i klassen uansett kost og det preger mye av den klimapolitikk som føres. "Klima" betales med avlat til korrupte ledere i korrupte land og det siste som diskuteres er jo regnskogfondet som er ren avlat med null virkning på klimaet. Hverken lokalt eller globalt.

Stoltenberg skrøt uhemmet i sin tid at regnskogen var verdens lunger. Hva han egentlig mente med det er uklar for lunger slipper jo kjent ut CO2 men han trodde jo at de slapp ut oksygen noe som de slett ikke gjør over tid. Uberørt regnskog er kun et deponi av karbon da det er likevekt mellom produksjon og forråtnelse. Men som avlatspenger er jo dette god latin.

Regnskogfondet er gått ut på dato. Bruk heller disse pengene til noe mere nyttig her hjemme enn avlat i utviklingsland.

1

xpoolman

Ja da kan jeg jo kjøpe en fully electric :-)

2

Amatør_1

Wall Street Journal (da må det jo være sant), rapporterer at salg av Tesla elektriske biler kollapset til null etter at elbil-subsidiene ble sterkt redusert (men ikke fjernet helt):

Tesla Sales Fall to Zero in Hong Kong After Tax Break Is Slashed

New registrations of company’s vehicles dropped to zero from 2,939

Tesla Inc. sales in Hong Kong came to a standstill after authorities slashed a tax break for electric vehicles on April 1, demonstrating how sensitive the company’s performance can be to government incentive programs.

1

xpoolman

At denne fargeklatten får fortsette å harselere her på forumet er en skam.

2

fargerik

Stakkars deg.

Det er forferdelig at du er nødt til å lese hva andre mener i et debattforum.

Ta et par valium. Så kanskje du får styrke til å takle at du ikke alltid har rett og at andre mener noe annet enn det du mener.

Det innlegget jeg svarer deg på nå, er av den aller, aller mest tarvelige sorten.

Ren sjikane, ren persondebatt. Klokkeklart brudd på reglene for VGD.

2

Amatør_1

Ren sjikane, ren persondebatt. Klokkeklart brudd på reglene for VGD.

Alle som vil kan søke opp deg og se hvor mange ganger du ber folk "hoppe i dass" og "be mamma å trykke på spyleknappen." Det er hundrevis av ganger.

Med en slik bakgrunn har du ingen som helst rett til å påberope deg debattregler eller noe annet. Du framstår som en som konsekvent projiserer egne feil på andre. Man skulle tro du har lært dette på kurs.

Har forøvrig nylig besøkt et svært så solrikt sted med hundretusenvis av biler. Ikke en elbil å se, og med god grunn.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...