Nye VGD er lansert! Mer informasjon

En stor del av landene i Parisavtalen overholder ikke sine mål. De innrapporterte målene er langt fra nok til å stagge utslippene ned 45 prosent.

Glem koronakrisen, klimakrisen kommer til å utrydde oss - hvis ikke politikerne handler nå.

1
363 kommentarer

Heia_heia

Samtidig(og nå kommenterer jeg sitat fra ditt innlegg) kan jeg fortelle at jeg for et par år siden gikk opp til en isbre på vestlandet. Husker ikke navnet på breen i farten, men det er ikke så nøye.

På veien var skilt om hvor breen lå fra år til år. Og her gikk det langt tilbake i tid. Til tider hvor PPM var, tja, før moderne tider med mye industri og trafikk. Kanskje da vi var færre enn 1 mrd. på jorda, til og med.

Men i ettertid slo deg meg at tilbaketrekningen av isbreen var ikke spesielt brå. Ganske så passe rytmisk, egentlig.

Og jeg har hørt at dagens temperaturstigning er hinsides. Men jeg har også lest at havet har tidligere steget med 10 meter på "no time". Vel, no time i jordas historie, da snakker vi under 100 år. Da må ting ha skjedd fort, også nå vi mennesker ikke hadde noen innvirkning.

Vel, det jeg nå har skrevet handlet ikke om at jeg er "fornekter". Av noe som helst. Jeg bare spør.

Ja det er normalt i en verden som er på vei ut av en istid at snø og is smelter, og det er riktig som du sier at det har vært minst like stor og større temperatur/klimaendringer på kortere tid tidligere enn det som observeres nå.

Det er ingenting faretruende med noe som helst. Jeg bare ser for meg om vi hadde hatt klimaalarmister i istiden og hvordan de ville reagert da hele Europa smeltet. Måtte jo ha vært fryktinngytende :)

Og jeg er helt enig i at det er fint å forsøke å ha en god tone. De som er redd klimaendringer er det fordi de faktisk tror på det mediene propper oss fulle av dag ut og dag inn og har gjort de siste 30 årene, om at jorden snart vil gå under. Da hjelper det ikke å angripe. Usikkerhet og frykt møtes best med saklige og opplysende argumenter.

2

kristofferbd

Ja det er normalt i en verden som er på vei ut av en istid at snø og is smelter

Selvsagt. Men det er hastigheten forskerne peker på, ikke at breis smelter som følge av post-istid.

1

Heia_heia

Ja det ble stille om skogbranner gitt. Så da hopper du rett over til argumentet "hastigheten", som det finnes mange eksempler på at ikke er hverken urovekkende eller unik. Jeg skjønner at frykt selger, men vitenskap er det ikke.

1

kristofferbd

Usikkerhet og frykt møtes best med saklige og opplysende argumenter.

Ikke når usikkerheten og frykten er fundert i vitenskapelige arbeider.

1

la1goa

Usikkerhet og frykt i vitenskaplige arbeider? Du beskriver godt hva klimavitenskapen består av. Det er mye usikkert arbeid og de brukte frykt som våpen.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...