Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hva enten man fjerner CO2 fra atmosfæren og utrydder de grønne plantene, eller fjerner oksygen fra atmosfæren og utrydder dyrene, er begge deler like vanvittig. Vanvittige ideer forklares ofte med fanatisme eller radikalisering. Imidlertid har enkelte fremtredende politikere kommet med en ny vri, nemlig at de som peker på det åpenbart vanvittige, selv er fanatikere eller ekstremister. Dermed oppstår problemet at vi ikke blir kvitt fanatismen i samfunnet. Fanatiske ideer har vært et problem så lenge menneskene har eksistert, men nå ser de altså ut til å være i ferd med å bli integrert i samfunnet. Det skal faktisk ikke så mye til, en liten bemerkning om at atmosfærens temperatur for tiden kan se ut til å øke litt, er nok til at enkelte mennesker ønsker å kjøle ned hele kloden, til tross for at neste istid nærmer seg og at verdensrommets kulde er vår største fiende. Hvis menneskeheten i det hele tatt overlever slike vanvittige ideer, hva blir fremtidens dom over dagens mennesker? Man kan skamme seg over å være en del av et slikt degenerert samfunn, men trøsten kan være at de som overlever, kanskje utvikler seg til bedre skapninger enn menneskene, som i så fall døde ut fordi de ikke var klar over at deres iboende svakheter omfattet en stor grad av fanatisme. Eller kanskje de døde ut fordi de som prøvde å gjøre oppmerksom på forholdet, ble betraktet å være de eneste som hadde vanvittige ideer, og dermed ble utsatt for sensur? På den annen side, hvis menneskene bare blir en fotnote i historien, spiller jo fanatisme eller ikke desto mindre rolle i det lange løp. Uttrykket «vanvittig» er for øvrig svært mildt, ettersom halve det årlige budsjettet til vitenskap og forskning er avsatt til å lønne mennesker som gir uttrykk for at det er lurt å fjerne CO2 fra atmosfæren hele resten av det 21. århundre (sic!). De som mener det motsatte, får i utgangspunktet ingen lønn, eller de får ingen stilling, ettersom ingen slike lønnede stillinger blir opprettet. På toppen av det hele, til politikerne som tror at det sikkert må være noe i det at man bør redusere utslipp av CO2 i atmosfæren: Nei, det er faktisk ikke det, ingen ting i det hele tatt! Jordens midthavsrygger inneholder omkring 100 000 undersjøiske vulkaner, hvorav de færreste er kartlagt, og den mengden CO2 vi ikke slipper ut, vil disse vulkanene automatisk slippe ut. Uten denne reguleringsmekanismen ville Jorden ha vært en hvit snøball, alle hav ville ha vært frosne, og menneskene hadde garantert ikke eksistert. Dette kan således formodes å være følgen av å virkelig lykkes i å hindre utslipp av CO2 i atmosfæren, og bare det må jo i så fall kunne beskrives som det rene, skjære vanvidd. At alle oljemilliardene også ville være borte, ville være vårt minste problem, de kunne vi heller gi til mennesker som sulter.

4
37 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Grubles

Et av hovedpoengene i klimadebatten er at Jordens ca. 100 000 undersjøiske vulkaner i et gitt tidsrom sannsynligvis tilfører atmosfæren så mye CO2 at forsøkene på å redusere menneskeskapte CO2-utslipp blir både uforholdsmessig dyre og relativt virkningsløse i forhold. Til tross for dette, ønsker fortsatt enkelte å kaste bort enorme summer på rensing av menneskeskapte CO2-utslipp. Det virker litt rart at myndighetene ikke setter en stopper for dette, i stedet for å forsøke å redde verden og noen flere stemmer til seg selv ved neste valg. Ettersom det er pengene til fremtidens mennesker de kaster bort, burde det være forbudt.

2

jonas

Et av hovedpoengene i klimadebatten er at Jordens ca. 100 000 undersjøiske vulkaner i et gitt tidsrom sannsynligvis tilfører atmosfæren så mye CO2 at forsøkene på å redusere menneskeskapte CO2-utslipp blir både uforholdsmessig dyre og relativt virkningsløse i forhold

Hvor har du sett at dette er et av hovedpoengene i klimadebatten?

1

Grubles

Naturlige utslipp av CO2 er et av hovedpoengene i klimadebatten.

1

la1goa

Som jeg har påpekt, sammenlig Jorden og Venus atmosfæren. Jorden burde hatt 10% mer karbondioksid i forhold til Venus på grunn av vulkanisme. Men siden Jorden havnet i bebolig sone rundt solen og livet som oppsto forbrukte absolutt all CO2. Nå er det bare sporstoffer igjen. Mye av karbonet er forbundet opp med diverse jorskorpelag, som gips og enorme kullag. Oksygenet reagerte raskt med andre stoffer som jern. Rett etter karbontiden var oksygennivået på høyeste 35%, etter det har det sakte men sikkert forsvunnet på rundt 20%. Ellers sitter vi igjen med nirtrogen, omtrent samme mengde som på Venus.

Nå som vi har en tynn suppe av oksygen som fort vekk blir til ozon som igjen blir varmet opp av solen under solstormer og blåst vekk av solvind, så blir atmosfæren tynnere og tynnere, temperaturen går nedover og istiden er et faktum. CO2 som vi slipper ut er bare en bløff i forhold til vulkanismen som herjer. Nevner en dette for en "klimaforsker" så kommer alle pigger ut, og her skal "klimaforskningen" og pengesløseriet forsvares. Man kan sikkert kalle det konspiratorsik, med det går rett på lønna hans.

Vi kommer neppe noen vei med aktivister som ikke ser lengre enn nesetipp på rundt 150 år. Dessverre infilterer disse politikken og resultatet er det vi ser i dag, med bl.a. vindturbiner som utrydder fuglearter en for en.

1

Grubles

CO2 som vi slipper ut er bare en bløff i forhold til vulkanismen som herjer. Nevner en dette for en "klimaforsker" så kommer alle pigger ut, og her skal "klimaforskningen" og pengesløseriet forsvares.

Ja, det er opplagt at de har en tapt sak, så det er bare å sette seg rolig tilbake og bruke stemmeseddelen ved anledning. For øvrig er jeg medlem av en klimabevegelse der deres mange utsagn blir ufrivillig latterliggjort hver eneste dag, så vi burde kanskje være litt mer storsinnede - det kunne jo hende at enkelte enten ikke er klar over saker og ting, eller har blitt villedet og uforvarende har havnet på feil side i klimadebatten. Dette vinner vi!

2

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...