Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Om fortsatt leting etter olje og gass i Norge

Mener virkelig 32 % av Norges befolkning at vi bør slutte å lete etter olje og gass? Da får man virkelig håpe at de vet noe vi andre ikke vet! Menneskeskapte CO2-utslipp utgjør sannsynligvis svært lite i forhold til CO2-utslippene fra Jordens ca. 100 000 undersjøiske vulkaner langs Jordens midthavsrygger. Ettersom de færreste undersjøiske vulkaner er kartlagt, eksisterer ingen metoderiktige vitenskapelige studier som FNs klimapanel kan vise til. Dette til tross, når nesten halve budsjettet til forskning og utvikling i Norge er øremerket forskning som kan sannsynliggjøre at klimaendringene er menneskeskapte, vil det selvsagt forekomme en god del ufullstendige studier, ellers ville jo forskningen få svært lite økonomisk støtte. Men at hele 32 % av folk flest mener at vi skal slutte å lete etter olje og gass, som hittil har gitt oss et oljefond på 12 000 milliarder kr, er virkelig overraskende. Man kan vel ikke være så ufin å antyde at det for enkelte kan skyldes et forbigående og aldri så lite snev av CO2-fanatisme, hvorved en stor andel av befolkningen har latt seg føre bak lyset? Hvis derimot klimaendringene skyldes at neste istid er rett rundt hjørnet, og vi ikke har sluttet å lete etter olje og gass eller har brukt opp oljefondet, har vi råd til å flytte sydover, og i så fall hadde det jo vært greit om FN kunne gi oss status som klimaflyktninger, i stedet for fattige personer uten et hjemland.

Klimaendringer skjer, men menneskeskapte utslipp av CO2 i Jordens atmosfære har sannsynligvis svært lite med klimaendringene å gjøre. Det alvorlige problemet er at enkelte mennesker prøver å styre samfunnet mot dets undergang, eksempelvis ved å kaste tusenvis av milliarder kr over bord på de merkeligste, mest forskrudde måter, som hvis de hadde lyktes, ville ha medført at de grønne plantene, og dermed alt levende, døde ut. Vi er ikke klimaskeptikere, men klimarealister som kjemper for Jordens fortsatte eksistens, og den som prøver å redusere Jordens naturlige innhold av CO2 i atmosfæren på vår bekostning, kan forvente seg en skikkelig kamp. Ettersom det ikke er enkelt å sloss mot fanatisme, er det alltid fare for at fanatismen får gjennomslag. Således er det prinsipielt viktig ikke å endre dagens utslipp av CO2 i atmosfæren. «Hvert tonn CO2 vi fjerner fra naturen, er et prinsipielt steg nærmere vår undergang.» Altså finnes absolutt ingen grunn til å foreslå å sende CO2 ut i verdensrommet, ettersom dette vil være jevngodt med et forsøk på å utslette alt liv på Jorden. Høres dette sprøtt ut? Ja, nettopp, her snakker vi om helt sprø ting, og slett ikke noe våre nyhetsopplesere på TV burde stå og fortelle oss ganske uanfektet, nemlig at fanatikere prøver å styre verden mot undergangen og at intetanende politikere har bitt på galskapen. Og så var det været, som vi selv er skyld i...

La oss klimarealister ønske politikerne lykke til med den fortsatte oljeletingen, og måtte den føre til enda mer velstand, likhet og kanskje også gratis tannhelse for alle fattige i dagens Norge – for prinsippets skyld, for å vise hva som er viktig og riktig (teorien bak er at vi ikke dør av alderdom, men av bakteriestammer i tennene som invaderer kroppen når immunforsvaret svekkes, og å forhindre noe vi dør av, kan sies å være viktig og riktig). Påstanden er at dagens forsøk på å redusere innholdet av CO2 i Jordens atmosfære ikke er verken viktig eller riktig, i særdeleshet ikke når de går ut over velstand, helse og evne til å takle fremtidige utfordringer.

9
12 svar

12 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Arrcab

Mener virkelig 32 % av Norges befolkning at vi bør slutte å lete etter olje og gass?

Kanskje er det fornuftig å sette bremser på velferdsstaten, slik at de mange som tror at krav, egenrealisering og vedvarende velferd, kan fortsett uten fornuftige løsninger, vil få en ubehagelig forståelse av livets realiteter. Det er nærmet utrolig, at et opplyst folk, som lever i et rolig hjørne på kloden, med god utdannelse og økonomi, ikke forstår sitt eget beste, men pleier sin dårlige samvittighet og servile lydighet, når menigheten igjen og igjen roper på verdens undergang.

1

Dark-Horse

Menneskene står for ca. 4% av de totale co2 utslippene. Ca. 96% står naturen selv for. Av de menneskeskapte 4 prosentene står Norge for 1 promille! Av dette mikroskopiske tallet står all transport for 15,7 %. (Fly, biltrafikk, Skip og anleggsmaskiner.) En av de høyeste utslippene mennesket står for er spalting av stein. Det er derfor ikke mulig å bygge noe som helst med 0 utslipp. Gjør gjerne noen regneøvelser og se deretter hvilken effekt økt co2 avgift i Norge får på de totale utslippene.. Forøvrig er det skjelden det nevnes av naturen selv står for 96% av co2 utslippene.

1

morten_berg

et argument er å la det ligge til fremtidige generasjoner, som kanskje vil trenge fossilt brennstoff nå som vi stort sett ikke trenger det lengre. et slags kriselager for fremtiden - i stedet for å være såpass ego og pumpe opp alt i vår levetid.

1

perchri

Rolig....det er mer en nok i århundrer framover, og litt til. Intil da har vi sikkert fått bedre batterier. Det er jo batterier vi kakkler så mye om for tida?

1

morten_berg

vel, batterier lagrer energi, da. pluss, er vel rundt 50 år igjen av olja med dagens tempo.,

1

perchri

32% ønsker vel lavere levestandard,tenker jeg? Greit, mange av oss har allt for mye, og er blitt super egoister....

1

morten_berg

lavere levestandard = litt mindre vanvittig høy levestandard

1

hillebillys

Har jo artikkelen i vg nå, om att AP bør danne regjering alene på grund av miljøet. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/eEzne4/nho-toppens-raad-til-stoere-lag-en-ren-ap-regjering og da trekkes "klimadugnaden som må til." frem.

Høres jo bra ut kanskje.

Men når en ser alle dem som snakker om denne "dugnaden" spesielt politikkere (uansett parti) Og en da ser på hva som skal gjøres og hvordan i forbindelse med denne "dugnaden"

Så er det nesten utelukket endringer som rammer vanlige arbeidere. *Vanlige folk. Folk som kanskje flyr 4 ganger i året, enten til en ferie eller besøke familie. Dem som må ha bil for å komme seg til og fra jobb osv. Og ikke har råd til å kjøpe en ny bil, for å få en el-bil med kurant kjørelengde mellom ladningene.

Mens dem som flyr ofte, altså flere ganger i mnd. Dem er uberørt den ekstra avgiften, for dem videre fakturerer eller setter det på konsernet. Om bensin diesel koster 25,- pr liter, ubetydelig samme greie. eller bare kjøper ny bil..

Om noe skal gjøres med klima, så må det sluttes å gå på normalfolket. Og regulere de som faktisk forurenser mest.

Rett og slett vri denne "dugnaden" slik at den faktisk er en dugnad, og på ting som har betydning. Det er ikke landbruksmekanikeren i Trøgstad med gammal Volvo som er problemet..

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...