Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kullforbruket i verden...

...øker og øker. Tydeligvis ustoppelig, i en verden på stadig jakt etter mer energi. Og sol og vind er langt fra å dekke økningen i energibehovet.

https://e24.no/olje-og-energi/i/bGkVEA/kullprisen-mer-enn-tredoblet-i-aar-vi-maa-komme-med-stoettepakker?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no

1
2 svar

2 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Marella_Real

Ja det skal bli artig å se hvor langt unna målet i Parisavtalen kloden kommer i løpet av de neste åra. Når vi nå også forventer en ny kald vinter både i USA og Europa så vil nok både kull-, olje- og gassforbruket nå nye høyder også her.

1

trondhjem

Bilde

Det er ikke slik at verdens kullforbruk bare øker og øker. Her ser du forbruket i perioden 2009 til 2020. I år øker forbruket fordi mye av nedgangen i 2020 skyldes pandemitiltakene, men det gjenstår å se hvor mye kullforbruket kommer til å sprette opp i år.

Kilde: https://www.iea.org/data-and-statistics/charts/global-coal-consumption-2009-2020

Her er en annen kilde som viser det samme bildet: https://yearbook.enerdata.net/coal-lignite/coal-world-consumption-data.html

Disse kurver tyder på at verden nådde en topp i kullforbruket rundt 2014 og har sett en liten nedgang siden da.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...