Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Klimabrølerne til flyplassene?

Hørte et nyhetsinnslag forleden der det var intervju med en representant for et reisebyrå i forbindelse med årets høstferie-"trender"/bookinger. Som vedkommende fortalte, så hadde hun inntrykk av at nå var folk virkelig "sultefôret" på å få komme seg til sydligere strøk da bl.a. i høstferien. Forskjellige forhold rundt dette med reiseforsikring og korona-problematikken ble selvfølgelig tatt opp, men dette med klimaproblematikken i forbindelse med all flyreisingen (f.eks. Norwegian melder om betydelig trafikkvekst og noe overskudd igjen etter hvert nå), det var nå plutselig et ikke-tema.. Intervjuet var riktignok sånn omkring skolestart, så i ukene etterpå har jo situasjonen forverret seg dramatisk blant f.eks. ungdom mht. smitteproblematikken, så utenlandsturer slik som i høstferien vil sikkert gå ned en del i forhold til før-corona-tidene. En på videregående ble intervjuet i et annet innslag der det ble "TV-overført" at vedkommende fikk sin første vaksine. Hans viktigste begrunnelse for å ta sprøyten var at da kunne han begynne å reise mer fritt til utlandet igjen... (sannsynligvis pr. fly da).

Jeg er egentlig forundret over at disse aksjonistene som man hører om stadig nå, ikke også avlegger f.eks. de største flyplassene våre "et besøk", og f.eks. på plakater eller roperter o.l. gir uttrykk for at de av de reisende der i avgangshallen som da evt. i TEORIEN er så veldig "klimaengstelige" og klimaopptatte både i uttalelser, skriftlige innlegg i media og div. debatter osv., men som da i praksis likevel benytter seg av fly til sine ferie/fritidsreiser, de måtte da virkelig tåle å bli omtalt som "klimahyklere" (f.eks.). Men disse fritids-flyreisende slipper visst unna det ubehaget med en slik evt. demonstrasjon og betimelig påpekning fra ellers så målrettede/oppfinnsomme klimademonstranter. How come?

Uenig? Saklige, godt begrunnede motargumenter imøtesees selvfølgelig med interesse...

1
4 svar

4 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Arrcab

Jeg er egentlig forundret over at disse aksjonistene som man hører om stadig nå, ikke også avlegger f.eks. de største flyplassene våre "et besøk", og f.eks. på plakater eller roperter o.l.

Om det er så "saklig eller vel begrunnet" er jeg ikke så sikker på. Men for dette "gå og sykle folket", er det kanskje mer behagelig, og kanskje smartere, å rope ut sine slagord foran en nærliggende offentlig institusjon, enn å erte på seg hvermannsen på tur til syden, eller til mormor i Bodø. Brølet fra flokken stilner nok, bare oljeinntekter og arbeidsplasser forsvinner.

1

perchri

Mennesker er noen dårer. Taler med 2 tunger. Klima bekymrer....men hvem reiser så det ryker....vi pensjonitser er noen fælinger på dette. For tiden ser det ut til at det er fritt vårslipp, og coronaen en saga i det blå...

1

nostalgikern

Jeg har ikke nevnt familiebesøk pr. fly i dette langstrakte landet, det jeg påpekte er all fritidsreisen til utlandet (snart begynner vel Thailand-reisene igjen også..). På VGs nettavis kan du lese om f.eks. Norwegian sin vekst i det siste. Det er vel bl.a. "Besteforeldre for klima" som tar seg en tur ventelig (erfaringsmessig..), og når de kommer hjem så får vel disse hysteriske (skremt av et visst parti særlig om at nå brenner hele Jorden opp snart) f.eks. barna i tidlige ten-år sine "klimabevisste" besteforeldre til å stemme på det partiet som har greid å skremme dem mest med sine tildels ytterliggående argumenter. Glemt er Norges veldig lille relative direkteutslippsandel av globale utslipp, Kina og India øker visstnok kullkraftutslippene mer pr. år nå enn hele Vesten er forpliktet til å redusere pr. år! Hva er da vitsen med den Parisavtalen som lot Kina få slippe ut alt de ønsker fritt fram til 2030?... Ingen av disse fremgangsrike "miljøpartiene" nevner dette punktet vedr. Parisavtalen, den virker rimelig oppskrytt med tanke på klimautslipp på dette punktet iallfall, rene molbo-opplegget i grunnen.

1

perchri

Man er seg selv nærmest......sies det.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...