Nye VGD er lansert! Mer informasjon

"Du kan skremme mange lenge, men ikke alle hele tiden"

Meningseliten har gitt marsjordre, "jorda koker" og klima skal være den viktigste saken før valget. Media kommer med sine bilder, manipulerte, og ledende eksempler på unormalt vær, mens det plukkes der det passer, fra Paris og FN-rapporter. Nå viser det seg at folk evner å tenke sjøl, klima er ikke det folk er mest opptatt av nå før valget.

2
3 svar

3 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

nostalgikern

Hørte et innslag på NRK P2 i dag fra valgkampen i 1989. Der kunne en meget klimaengstelig representant for Venstre (Fjørtoft) konstatere at "vi" den gang faktisk hadde "bare 10 år på å redde kloden". Hørt denne skrekkhistorien også i våre dager vel?...

1

silas

Effekten av CO2 er logaritmisk og minimal. Endringer i klima som vi kan observere er for det meste naturlig og noe vi selvfølgelig ikke kan gjøre noe med.

Klimaendringer på Svalbard (1937-38) Middeltemperaturen om vinteren fra november til mars er siden omslaget i 1912 og 1918 steget med hele 7 grader og sommertemperaturen har steget med 1 grad. - Adolf Hoel (Aftenposten 25. august 1938)

Aftenposten 25. august 1938 side 3

Spitsbergens kystlinjer forandrer sig merkbart

Ikke bare har isbreene hatt en veldig tilbakegang de siste årene, men selve kystlinjen har forandret sig flere steder, så det er nesten ikke til å kjenne seg igjen der oppe.

Det store omslaget fant sted i 1918 og siden da har det stadig blitt mildere. Middeltemperaturen om vinteren fra november til mars er siden omslaget i 1912 og 1918 steget med hele 7 grader og sommertemperaturen har steget med 1 grad.

Adolf Hoel


Aftenposten 18. oktober 1937

Hva isforholdene angår har det visstnok ikke i manns minne været som iår. Selv nu i oktober var det isfritt i alle fjorder. Samtlige isbreer på spitsbergen er i år gått voldsomt tilbake...

Fortalt av skipper Gustav Jensen ("Blåsel")


Aftenposten 17. august 1937 side 3:

Professor Kurt Wegener på gjennomreise fra et "isfritt" Svalbard...

...Jeg la selv merke til adskillige forandringer på Svalbard. Fjorder og sund som det var umulig å komme inn i på grunn drivisen, er nu helt isfrie - Hornsund, Bellsund, Isfjord for eksempel. Et par av mine reisekamerater drog på en lengere rundtur hvor de konstaterte isfritt vann de fleste steder.

14-juli-breen i Cross Bay har trukket seg adskillig tilbake - et lignende fenomen som jeg hører man har konstatert flere andre steder i nordområdene.

*Med meteorologien som bakgrunn kommer vi inn på den varmeperioden som i de senere år hjemsøker Nord-Europa og som ikke minst viser sig i en stadig sterkere bresmelting

1

perchri

Endringer i klima som vi kan observere er for det meste naturlig og noe vi selvfølgelig ikke kan gjøre noe med.

Det er nok slik,ja, ganske naturlig. men vi mennesker elsker jo å ha kontrollen på allt som skjer, så da får vi jo la det gå sin gang....alt dette med klima og hvordan vi så greit skal endre det....tilbake til det normale. I naturen finnes ikke noe normalt.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...