Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Har i løpet av pandemien sett innslag fra f.eks. mange videregående skoler, sykehjem og rådhus o.l., og man ser da ofte at det er valgt nærmest kullsvarte farger på bygningsmassen. (Kan dette forresten anses å være en "oppmuntrende" farge for de gamle på slutten av livet, mon tro?, - de trenger vel mer enn noen at omgivelsene skal være så lyse og lette som mulig, - skulle man vel kunne anta...). Vet ikke om arkitektmiljøer i Norge ennå er fokusert i noen særlig grad på dette som har vært nevnt fra klima-forskerhold at mørke hus (særlig effektfullt i litt større byer f.eks.) samlet faktisk kan skape en lokal oppvarmingseffekt, ved at mørke bygg tiltrekker seg og "magasinerer" solstrålenes varme og som da igjen varmer opp luften rundt seg i større grad enn hva gjelder hvite og lyse bygg.

Når slik konsentrert, ekstra oppvarmet luft stiger opp over slike byområder, så kan dette da igjen oftere forårsake styrtregn, som man har sett eksempler på også f.eks. i vår hovedstad.

Personlig synes jeg forresten slike bygg eksteriørmessig virker veldig triste/dystre, og man har jo eksempelvis i kommentarer på visninger, f.eks. i eldre bygg, hørt omtaler som "det rommet var litt for mørkt og trist gitt". Osv.

1
1 svar

1 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

perchri

Tanken har noe for seg. I dag er moten tydeligvis grått og hvitt i hjemmene. Farger påvirker mennesket betydelig. Alle har sine farger........hvorfor henge seg opp i moter? Blått gir ofte kuldefornemmelse, burgunder varme og grønt vårfornemmelser. Alle har vi våres farger. Uhyrlig mange hjemm er hvitt og grått........minner meg om legekontor og sykehus....................

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...