Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lite er så utskjelt fra klimaskeptikerkretser som klimamodellene. Det er ikke måte på hvor upålitelig og dårlig disse modellene er ifølge mange i de kretser.

Sannheten er at klimamodellene har vist seg svært pålitelige og nyttige verktøy for å forstå hva som skjer med kliaet og hvorfor. Noe vi kan se fra f.eks. IPPCs siste hovedrapport (side 41, Summary for policymakers):

Bilde :

Denne figuren viser klart og tydelig at klimodellene predikerte den globale oppvarmingen frem til i dag med meget god presisjon. Nesten spot on.

Årets Nobelpris er en sterk bekreftelse på at klimamodelleringen er slett ikke hva klimaskeptikerne hevder, denne faggrenen og deres modeller anses tvert om av verdens forskere som et nyttig verktøy for klimaforskningen. Nobelpriskomiteen har gitt halve av årets Nobelpris i fysikk til to av grunnleggerne av klimamodelleringen:

The Nobel Prize in Physics 2021 was awarded "for groundbreaking contributions to our understanding of complex systems" with one half jointly to Syukuro Manabe and Klaus Hasselmann "for the physical modelling of Earth's climate, quantifying variability and reliably predicting global warming"

https://www.nobelprize.org/prizes/physics/2021/summary/

4
10 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

balderropet

En vel fortjent pris.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...