Miljø og Klima

SjatH

1,5 grader og det umulige

Er det egentlig ikke bare irriterende med gnålet om at at global temperatur skal begrenses til 1,5 grader i forholdt til førindustrielt nivå? For vi vet jo alle at det i praksis er fullstendig urealistisk. Verden er ganske enkelt ikke i stand til at de nødvendige kuttene i bruk av fossilt brennstoffet skal gå fort nok, dersom sosialt kaos og sammenbrudd samtidig skal unngås.

2
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Bortsett fra dem som er fanatisk opptatt, eller lever av klimasaken, er det komplett uforståelig, at normalt oppgående mennesker, tilsynelatende tror på det som av flere og flere oppfattes som et umulig naturinngrep.
"Styre klodens temperatur".
Kanskje en teoretisk mulig, men i praksis en umulighet. Ingen vil ha mindre, alle vil ha mer av alt, selv dem som har nok fra før.
Dessuten blir vi noen millioner flere hvert år, som fødes inn i fattigdom.
Vi må rense og rydde etter oss, husholde med ressursene, og bruke alle ressurser på å forberede en klimaendring, selv om det innebærer å evakuere noen sandbanker i Stillehavet.
Barnebegrensning må bli en selvfølgelig oppgave for FN.

2

Vi har nå 40 år med satelittmålinger av langbølget varmestråling og kortbølget tilbakestråling av solstråler. (HIRS, CERES og andre) Disse målingene viser at det er forandringer i skydekket som er grunnen til global oppvarming. Teorier og klimamodeller har sine forklaringer på hvordan CO2 har betydning for at mer av solens stråler når jordoverflaten og avgir varme til verdenshavene. Det er en del usikkerhet omkring slike forklaringer. Klimaforskerne Dewitt og Clerbaux har stått fremst i dette vitenskaplige arbeidet, men det er anerkjent av de fleste vitenskapsfolk. Så når politikerne nå har bestemt å begrense den globale oppvarming til 1,5 grader fra førindustriell tid, har de samtidig bestemt at verden skal kjempe mot skyene. Vi skal visst alle bli som Don Quixote, å bli del av en store misjon og slåss mot vindmøller.

1

Det er langt mer enn bare gnål.

"Maset" fra forskere, aktivister, miljøpolitikere og mange andre som bekymrer seg for konsekvensene av den globale oppvarmingen om å kutte klimagassutslipp baseres på en høyst rasjonell og realistis innsikt/kunnskap som forteller at vi er på en farlig kurs. Dette er noe vi må gjøres skal vi beholde en levelig jordklode.

I går kom nok et "hint" fra Mor Natur om hva som venter oss dersom vi ikke evner å kutte vår avhengighet til den fossile energien. Her er restene av en stearinlysfabrikk (faksimile fra NRK):

Bilde

Her er flere bilder: https://www.nrk.no/urix/30-tornadoer-herjet-over-deler-av-usa-i-natt-1.15767586#album-1-15768537

Det har vært lenge advart om at med et varmere klima blir været villere og mer farlig. Disse bilder forteller at det er ikke tomme ord, men slik verden er. Det har aldri tidligere vært registrert så kraftige tornadoer i USA som de som lagde dette kaoset. Så langt er 83 mennesker bekreftet omkommet.

3

Den mest dødelige tornadoen som har rammet USA var i 1925, med 695 døde. Det var ogå en perode da klimaet ble varmere. Så kan trondhjem ha rett i at varmere klima gir sterkere tornadoer?

1

Jeg ventet bare på at tornadoen in "the mid west", skulle bli brukt som skremsel og bevis for klimapåstandene.
Jeg har sjøl vært på avstand fra et slik naturfenomen i samme området om høsten, skremmende, men vanligvis treffer de ikke så urbane områder, og gjør slik skade som denne gang. Uansett, klimamenigheten bruker alle anledninger til å rettferdig gjøre sine påstander, og skremme flest mulig inn i folden. Jeg kan trøste dem med, at det er helt andre naturfenomen som vil ta knekken på oss til slutt, og det lenge før klima tar oss.

1

Verdens hav rekordvarme: − Mennesker er synderne sies det?

Tror de at kloden og universet er statisk? hele greie er dynamisk og vil alltid være det. Noe tar yhyrlig lang tid, andre dynamiske endringer går over noen 10 år . vel, det er det....men hva kan vi gjøre med det......vi menneskene? Skal vi " selge " allt vi har, for senere å inse at det hele var bortkastet?

1

Iskjerneboringene i Antarktis viser at vi igjen er på vei mot en topp når det gjelder temperatur før vi relativt langsomt går mot en ny istid om ca. 100 tusen år. Det viser seg også at temperaturhevingen kommer før hevingen av CO2 mengde.
Det er utopi å tro at vi kan snu denne utviklingen. Vi må belage oss på at klima fortsatt kan bli en del varmere og vare kanskje i flere tusen år med svingninger både opp og ned.

2

Lignende innlegg

Vitenskap Script Publisert

Media

Nå pågår et program på Discovery Science som tilbakeviser von Dänichen og den slags sine teorier, til fordel for rasjonelle forklaringer basert på kunnskap. Det er alldeles ubegripeluig hvordan mureri...
2
0 svar
Miljø og Klima nostalgikern Siste svar

Men hva med sola?..

Det er riktignok svært langt frem i tid, men likevel, - vitenskapen forteller oss at sola vil stadig utvide seg fremover og "med tida" brenne opp iallfall de nærmeste planetene, Jorda inkludert. (Da k...
2
3 svar
Laster...