Hei Jonas, håper du har en fin julefeiring og at du koser deg sammen med dine! Håper at du og dine har det godt og varmt hjemmet, i stua, på kjøkkenet og på badet, eller på hytten.

Håper også at du og dine har lys på juletreet og at julestjerna i stuevinduet er tent. Håper også at du og dine slipper å stå opp til iskaldt hus, iskaldt stue, iskaldt baderom eller iskaldt vann i dusjen!

Håper også du har tatt deg tid til en skitur eller ute-aktivitet med dine og kanskje en varm dusj til alle i etterhånd. Håper også at du og dine har handlet inn mat til julehelgen, romjulen og til nyttårshelgen.

Jeg håper også at du og dine har god samvittighet og at dere alle har det bra!

Mange av oss har det nemlig ikke bra Jonas!

Du vet kanskje ikke hvorfor mange av oss ikke har det bra? Det er selvfølgelig mange årsaker til hvorfor mange av oss ikke har det bra, men nå har det blitt ennå flere som ikke har det bra, i Norge!

Årsaken er strømprisen Jonas!

Mange av oss er barn, mødre, fedre, ja hele familier utover det ganske land i Norge; som opplever en strømpris-krise!

Mange av oss har ikke en fin julefeiring! Mange av oss har ikke en varm stue! Mange av oss kan ikke kjøpe inn mat til jule -og nyttårsfeiring! Mange av oss har ikke lys på juletreet! Mange av oss kan ikke ta en varm dusj!

Mange av oss har det ikke bra fordi vi må spare til strømregningen!

Mange av oss forstår at det ikke er sittende regjering som ene og alene har ført Norge inn i en strømpris-krise.

Mange av oss forventer at sittende regjering ved statsministeren; deg Jonas, tar grep som gir alle husstander i Norge en rimelig strøm, normal -og forutsigbar strømpris, sommer som vinter!

Mange av oss forstår ikke Arbeiderpartiets slagord: «Nå er det vanlige folks tur. Mer felleskap. Mindre forskjeller»

Mange av oss vanlige folk føler kun at det er nå «det er vanlige folks tur» til å lide, til å fryse, til å sitte i mørket selv om det er mørkt og kaldt ute!

Jonas, kan du vennligst forklare hva som er feil og hva du som statsminister har som plan for å bringe Norges befolkning ut av strømpris-krisen!

Vil med dette avslutte med å ønske deg og dine en fortsatt gledelig og riktig god, varm og trygg jul Jonas.

Med vennlig hilsen

Eigil Skantz

3060 SvelvikBilde

1

Det er fortsatt helt stille fra klimamestrene. Det var akkurat dette mange forutså som en konsekvens av det grønne skiftet. At strømprisene har gått i taket, er langt fra overraskende.

1

Ganske utrolig at vår strøm skal styres av organer vi ikke er medlem av ?

Strømkrisa splitter EU
"Frankrike, Hellas, Italia og Romania ville ha strømprisen basert på hva det gjennomsnittlig koster å produsere strøm. På møte mellom EUs energiministre 2.12.2021 angrep de prinsippet som EUs energibyrå ACER legger til grunn: At det er den siste kilowatten produsert som skal bestemme strømprisen. I dag kommer denne siste kilowatten fra gass. Og gassprisen har firedoblet seg.

De fire landene har sjølsagt rett. Hvorfor skal norske forbrukere og industri betale over ei krone for strøm når gjennomsnittskostnaden for å produsere ei kilowattime er under 10 øre? I alle varer er det gjennomsnittskost som bestemmer pris, hvorfor skal strøm være unntaket?

Men makta ligger hos Tyskland som fikk med seg 8 andre land...."

Les mer....
https://neitileu.no/aktuelt/stromkrisa-splitter-eu

1

Øystein Olsen, vår sentralbanksjef, kan ha oppklart årsaken til regjeringens sendrektighet og uvilje, til å kompensere ågerprisene på strøm. "Folk flest har god råd" sier han. "Folk har spart under pandemien, og greier de høye prisene godt".
Er dette en bevisst politikk, for å inndra så mye kjøpekraft som mulig, og dempe kjøpelyst og inflasjon?

1
Laster...