Miljø og Klima

Vindkraft er en del av strømkrisen i Europa

Vindkraften viser seg å være til forbannelse i land etter land. Propagandaen for «det grønne skiftet» har igjen falt pladask til jorden. Ustabiliteten har igjen vist seg, kombinert med rekordhøye priser på elektrisitet.

Fra BEIS England. Energy trends december 2021: For 3. kvartal 2021. «Ugunstige værforhold gjorde at fornybar produksjon falt til 24,3 TWh, den laveste verdien på fire år og ned 17 prosent på det samme kvartal i fjor. Som andel av total produksjon falt fornybar produksjon 4,0 prosentpoeng til 35,9 prosent. Vindgenerering var spesielt berørt, ned 30 prosent fra samme periode i fjor som vindstyrker falt til sitt laveste nivå dette århundret. Andelen av tilførselen som tilskrives fossilt brensel økte til 44,8 prosent, 2,5 prosentpoeng opp i forhold til samme kvartal i fjor.»

Professor emeritus Rögnvaldur Hannesson Norges Handelshøyskole har uttalt seg til Finansavisen.«I høst har vindkraften til gagns demonstrert sin svake side; den uteblir selvsagt når det ikke blåser. Da må man fyre opp med noe annet, hvilket vil si gass eller endog kull. Skjebnens ironi hadde det til at Storbritannia måtte ta i bruk noen av sine ellers utfasede kullkraftverk under selveste klimatoppmøtet i Glasgow. Miljøvernerne som møtte opp der i hopetall slapp å gå tom for batteri.»

Og videre sier han: «International Energy Outlook fra den amerikanske Energy Information Administration. De ser for seg økende utslipp av kulldioksid frem til 2050. Om leting etter nye reserver sier de følgende: «For å møte økt etterspørsel, må verdens land øke sin letevirksomhet (for å finne nye ressurser), bore flere brønner (for å utvinne nye og eksisterende funn), og stole på teknisk fremgang (for å få ut mer av eksisterende reserver).» Av en eller annen grunn synes norske medier å være lite kjent med denne analysen, og ikke har jeg sett denne konklusjonen gjengitt noen steder.»

1
12 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Du må ikke være professor for å forstå galskapen i "det grønne skifte", når tilgangen på livsviktig og stabil elektrisk energi forsvinner, før en ny stabil teknologi kan ta over. Det tror jeg faktisk er pensum i barnehagen.

3

Nå er de fleste europeiske land lei av den grønne galskapen. Tyskland og Østerrike med sine "grønne" ministere presser på for at gasskraftverk og atomkraftverk ikke skal få en grønn merkelapp, mens Den Europeiske Kommisjonen har tatt standpunkt for at slik utbygging er nødvendig for å nå europeiske klimamål. "De grønne" go bananas og kjemper med nebb og klør for å få gjennom sine krav og fortsatt holde sin klamme hånd over europeisk politikk.

Og det hele dreier seg om penger. Det er en "grønn" redsel for at investorer ikke skal plassere pengene sine i deres "grønne" prosjekter, dersom de ikke får bannlyst utbygging av gasskraft og atomkraft.

1

Jeg tror de har skjønt det nå...når både Tyskere og andre med kullkraft er blitt svarte på henda...og må fyre opp.

1

Som svar på energikrisen og den nye sikkerhetssituasjonen nå som Russland er blitt en fiende, har den tyske regjeringen bestemt å bruke 200 milliarder Euro på å forsere landets vedtatte plan om 100 % fornybar energi med 10 år. https://twitter.com/bmf_bund/status/1500521648340017155

Det er ikke bare Tyskland. EU-kommisjonen har planer om å gjøre noe tilsvarende.
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_1511

Det kommer til å bygges ut solkraft, vindkraft, hydrogenproduksjon, energilagringssystemer og annen infrastruktur nødvendig for å oppnå 100 % fornybar kraft i høyt tempo i mange år fremover på kontinentet. Det er fast bestemt på å kvitte seg med avhengigheten til den fossile energien. EU har fått føle på kroppen hvor sårbart og dumt det er å være energimessig avhengig av et krigshisseersk diktatur.

Stikk i strid med hva du tror vil det blir mange som vil få vindmøller i sitt nærområde i årene som kommer.

2

Mens vestens demokratiske land tilsynelatende strever det de kan for å ødelegge sin egen økonomi, og grunnlaget for fred og velstand, står de land som representerer mer enn halvparten av klodens befolkning, klar til å endre dagens verdensorden.
Dette er også land som ikke bryr seg vesentlig om klima og miljø, men turer fram med krig og trusler for å nå sine idealistiske mål.
Klimasaken handler ikke om noen puslete vindmøller, men handler mer og mer om "vestens ønske om selvutslettelse", hundre år før klima kanskje tar oss alle sammen, uansett hva vi gjør.

1

Lignende innlegg

Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
23 svar
Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
8 svar
Miljø og Klima silas Siste svar

Klimarealistene = ytterliggående klimagruppe (Nettavisen)

Dette er etter min mening et skremmende eksempel på ytterliggående journalistisk levert av Nettavisen denne gang. At avisen går så langt å kaller Klimarealistene for ytterliggående er egentlig ganske...
Bilde

Carl I. Hagen besøkte Klimarealistene på Stortingets regning

Én av Hagens tre tjenestereiser som stortingsrepresentant var et besøk til Klimarealistene i Stavanger. – Et politisk relevant møte, svarer Hagen.


Bilde www.nettavisen.no
1
11 svar
Laster...