Miljø og Klima
Vindkraft er en del av strømkrisen i Europa
Vindkraften viser seg å være til forbannelse i land etter land. Propagandaen for «det grønne skiftet» har igjen falt pladask til jorden. Ustabiliteten har igjen vist seg, kombinert med rekordhøye priser på elektrisitet.
Fra BEIS England. Energy trends december 2021: For 3. kvartal 2021. «Ugunstige værforhold gjorde at fornybar produksjon falt til 24,3 TWh, den laveste verdien på fire år og ned 17 prosent på det samme kvartal i fjor. Som andel av total produksjon falt fornybar produksjon 4,0 prosentpoeng til 35,9 prosent. Vindgenerering var spesielt berørt, ned 30 prosent fra samme periode i fjor som vindstyrker falt til sitt laveste nivå dette århundret. Andelen av tilførselen som tilskrives fossilt brensel økte til 44,8 prosent, 2,5 prosentpoeng opp i forhold til samme kvartal i fjor.»
Professor emeritus Rögnvaldur Hannesson Norges Handelshøyskole har uttalt seg til Finansavisen.«I høst har vindkraften til gagns demonstrert sin svake side; den uteblir selvsagt når det ikke blåser. Da må man fyre opp med noe annet, hvilket vil si gass eller endog kull. Skjebnens ironi hadde det til at Storbritannia måtte ta i bruk noen av sine ellers utfasede kullkraftverk under selveste klimatoppmøtet i Glasgow. Miljøvernerne som møtte opp der i hopetall slapp å gå tom for batteri.»
Og videre sier han: «International Energy Outlook fra den amerikanske Energy Information Administration. De ser for seg økende utslipp av kulldioksid frem til 2050. Om leting etter nye reserver sier de følgende: «For å møte økt etterspørsel, må verdens land øke sin letevirksomhet (for å finne nye ressurser), bore flere brønner (for å utvinne nye og eksisterende funn), og stole på teknisk fremgang (for å få ut mer av eksisterende reserver).» Av en eller annen grunn synes norske medier å være lite kjent med denne analysen, og ikke har jeg sett denne konklusjonen gjengitt noen steder.»