Mobiltelefoner

Myggbalsam

Trenger jeg iPad?

Hei.

Sitter å vurderer å kjøpe meg en iPad, men lurer på hva som er spesielt nyttig med en iPad. Har en macbook pro og iphone, så jeg har egentlig "dingsene" jeg trenger. Penger har jeg, men jeg blåser ikke 3-4000 på en iPad sånn helt uten videre likevel. Så... hva er spesielt nyttig med en ipad som jeg nyter i større grad enn med en iphone/macbook pro? Er ipad oppskrytt og unødvendig?

1
112 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

For å si det slik, pr. dags dato er vel ikke Ipad i salg i Norge man må til utlandet men nå kommer nok Ipad på markedet her i Norge også før jul tenker jeg...

MEN... nå annonseres jo Ipad2 iløpet av 2 kvartal 2011 ... hadde jeg kjøpt meg en Ipad i desember og Ipad 2 kommer rundt påske .. ja da hadde jeg følt meg lurt.

1

Jeg var i en ganske lik situasjon som deg da jeg vurderte iPad. Med en veldig portabel laptop og en mobiltelefon med "alle" funksjoner var jeg i tvil om egentlig hadde noe bruk for iPad. Men da jeg var på en kompistur til Amsterdam i høst kjøpte jeg med meg en. Det tok ganske nøyaktig fem dager før jeg innså at alt jeg gjorde med iPaden gjorde jeg kjappere og enklere enten med laptopen eller telefonen.

Uka etter solgte jeg iPaden og har ikke savnet den så mye som ett sekund.

Jeg mener ikke at iPad i seg selv er ubrukelig og unødvendig, det gjelder alle tablets. Med mindre de har telefonfunksjon som Galaxy Tab har, da ser jeg litt fler grunner for å gå til innkjøp av en tablet.

1
Arcticblue For å si det slik, pr. dags dato er vel ikke Ipad i salg i Norge man må til utlandet men nå kommer nok Ipad på markedet her i Norge også før jul tenker jeg... MEN... nå annonseres...

For å si det slik, pr. dags dato er vel ikke Ipad i salg i Norge man må til utlandet men nå kommer nok Ipad på markedet her i Norge også før jul tenker jeg...

Faktisk så er den det.

http://www.digitalimpuls.no/aspx/loginVnet.aspx?ReturnUrl=%2faspx%2fprodukt%2fprdinfovnet.aspx%3fplid%3d41933&plid=41933. Jeg var i butikken og så flere eksemplarer av den også, 32 giga osv osv. De har den på salg i butikken, kan kjøpes når som helst :). Så den i butikken når jeg skulle hente hodetelefoner derifra hehe.

1

De situasjonene hvor jeg er mest glad i ipaden er når jeg sitter i bilen og venter på ei som sa hu skulle være klar for ti minutter siden. Ellers er det ikke noe "må ha"-produkt slik jeg ser det. Min bærbare pc har batteritid på ca. 1 time og 30 minutter, så den er ikke så mobil som man skulle ønske - men Macbookene lever jo så lenge på en ladning at de blir en god del mer praktiske sånn sett.

1
ferrek Jeg var i en ganske lik situasjon som deg da jeg vurderte iPad. Med en veldig portabel laptop og en mobiltelefon med "alle" funksjoner var jeg i tvil om egentlig hadde noe bruk for...

Jeg mener ikke at iPad i seg selv er ubrukelig og unødvendig, det gjelder alle tablets. Med mindre de har telefonfunksjon som Galaxy Tab har, da ser jeg litt fler grunner for å gå til innkjøp av en tablet.

Har akkurat gått til innkjøp av en Galaxy Tab, venter den idag eller imorgen så får jeg se hva jeg får :-P jeg er selvsagt litt for teknofil så slikt klarer jeg bare ikke styre unna .. okey stort sett alt av appleprodukter styrer jeg unna men ellers liker jeg alt :-P har jo vært eller er ennå da eier av både disse gamle håndholdte pc'ene ... altså Ipaq og lignende ja dem har jeg vel hatt 2-3 stykker av allerede :-P og mobiltelefoner hvor jeg nå har en HTC HD2.

Galaxy Tab kom seg på 3400 hos Netcom hvor det blir å koste 199 i måneden noe jeg ikke synes er alt for dyrt, totalt blir det altså på 1 år noe over 5000 kr... omtrent det jeg betalte for min HD2 da :-)

1
Arcticblue [sitat…] Har akkurat gått til innkjøp av en Galaxy Tab, venter den idag eller imorgen så får jeg se hva jeg får :-P jeg er selvsagt litt for teknofil så slikt klarer jeg bare ikke...

Har akkurat gått til innkjøp av en Galaxy Tab, venter den idag eller imorgen så får jeg se hva jeg får :-P jeg er selvsagt litt for teknofil så slikt klarer jeg bare ikke styre unna .

Det er "problemet" mitt også, jeg bare må prøve nye ting, selv om jeg ikke nødvendigvis har bruk for det. Jeg kjøpte meg N8 i helgen bare for å se hvordan "nye" Symbian er og hvordan hardwaren fungerte, enda jeg har en HTC Desire som fungerer utmerket.

Har vurdert om jeg ikke skulle kjøpt meg en Galaxy Tab også, men jeg drøyer til over nyåret og ser hvordan Android 3.0 blir, eller Windows 7. Eller MeeGo. Eller kanskje alle 3. :-P

Det er artig å være interessert i teknologi i disse dager hvor det er en så voldsom utvikling!

1
ferrek [sitat…] Det er "problemet" mitt også, jeg bare må prøve nye ting, selv om jeg ikke nødvendigvis har bruk for det. Jeg kjøpte meg N8 i helgen bare for å se hvordan "nye" Symbian er...

Har vurdert om jeg ikke skulle kjøpt meg en Galaxy Tab også, men jeg drøyer til over nyåret og ser hvordan Android 3.0 blir, eller Windows 7. Eller MeeGo. Eller kanskje alle 3. :-P

Prøvde Galaxy Tab såvidt i butikken i dag. Den var veldig snerten, men for meg ble den litt for liten igjen i forhold til ipaden. De nye brettene fra Acer er jeg derimot veldig nysgjerrig på. Særlig ti tommeren med Windows. Savner virkelig et "skikkelig" operativsystem på Ipad.

http://www.tu.no/forbruker/article268745.ece

1

iPad er en grei kompanjong hvis du vil sjekke e-post raskt i sofaen. Eller hvis du skal slå opp noe fort på nett, uten å måtte smekke opp en laptop eller gå til en stasjonær PC.

iPad er supert å ha med seg på bussen hvis man skal se film. 9-10 timer levetid med film er prima!

Jeg synes iPad er supert å skrive skoleoppgaver på. Kan sitte med iPaden rett nedenfor boka, noe som er mer behagelig enn å ha en laptop ved siden av boka.

1
vikingdonsunited

Samsung Galaxy Tab, du vil aldri angre den! ;-D

1

Vent til neste år og kjøp Galaxy Tab med 10 tommers skjerm.

1
Avery [sitat…] Hvor late har vi egentlig blitt?
Prins_Gilmour-10

Helt enig, og i min bok er det _ufattelig_ at Ipad selger så bra som den gjør. Hva faen liksom?? Hva i all verden skal man med den? Når skal man rekke å bruke alle dingsene da? Ipod, Xbox 360, Ipad, Mp3 spiller, mobiltlf, laptop osv. Helt utrolig hva man kan narre kjøpeglade forbrukere til å betale tusenvis av kr for.

Gilmour

2

Har vært så heldig å vinne en ipad, og det jeg bruker den til er se på film, spille enkle spill, lettere surfing, og litt som nettradio. Tviler på at jeg hadde skaffet meg en dersom jeg hadde måttet betale for den, men tror også jeg hadde savnet den om den ble borte nå (hadde blitt langt kjedeligere togturer hvertfall.) Har du 4000kr til overs du vil bruke på noe kult, så kjøp en ipad, har du derimot ikke, eller om pcen trenger en oppgradering, la vær å kjøp en ipad.

1
Prins_Gilmour-10 Helt enig, og i min bok er det _ufattelig_ at Ipad selger så bra som den gjør. Hva faen liksom?? Hva i all verden skal man med den? Når skal man rekke å bruke alle dingsene da? Ipo...

Hva i all verden skal man med den?

Jeg skulle egentlig gå gjennom en høyesterettsdom til eksamen som nærmer seg med stormskritt på fredag, men ble plutselig sittende tre kvarter med Angry Birds i stedet. Det er artig med Ipad, men tror den er i ferd med å ødelegge fremtiden min.

1

Er ipad oppskrytt og unødvendig?

Jeg har lest litt på eksamen med ipad og det har vært fantastisk ettersom jeg liker å ligge mens jeg leser. En bok blir jeg sliten i armen av å holde i lengden, en ipad er lett og flott.

1
FredPerry [sitat…] Jeg skulle egentlig gå gjennom en høyesterettsdom til eksamen som nærmer seg med stormskritt på fredag, men ble plutselig sittende tre kvarter med Angry Birds i stedet. De...
Prins_Gilmour-10

Personlig syns jeg hele produktet er komisk og totalt unødvendig. Et nærmest medieskapt behov ene og alene. Hvor lett det er å få folk til å bruke tusenvis av kr på noe så unødvendig som en ipad i dagens samfunn er utrolig interessant. Et stort spørsmålstegn i boka mi.

Gilmour

1
Prins_Gilmour-10 Personlig syns jeg hele produktet er komisk og totalt unødvendig. Et nærmest medieskapt behov ene og alene. Hvor lett det er å få folk til å bruke tusenvis av kr på noe så unødvend...

Ja, og det er også interessant å observere at media skriver om dette av egeninteresse. De håper på å endelig kunne få tatt betalt litt for aviser på disse brettene, så de har en egeninteresse av at folk kjøper - dette etter min mening helt unødvendige produktet. Jeg har laptop, miniPC (som jeg har med på reiser) og iPhone, og klarer meg mer enn nok med dettte.

Jeg stusset også veldig over en overskrift på en sak i Aftenposten der det stod "ikke så mange nordmenn vil skaffe seg iPad".... saken var at "bare" 10 prosent vurderte seg å skaffe seg produktet. Det er jo forsyne meg helt utrolig - 1 av 10 nordmenn! Det er jo veldig, veldig mange. Det er ikke mange selskaper i verden som klarer å selge et undøvendig produkt til 1 av 10 nordmenn. Tenk på forjtenesten!

Overskriften sier jo litt om den nærmest skremmende opphaussingen. Bare det å få så mange til å "vurdere" produktet er ganske utrolig.

Nei, takk for 4.000-5.000 kroner tar jeg meg heller storbyweekend eller en Sydentur. Tar gjerne med meg min Acer Aspire One og iPhone.

2
DrSchwei Ja, og det er også interessant å observere at media skriver om dette av egeninteresse. De håper på å endelig kunne få tatt betalt litt for aviser på disse brettene, så de har en eg...
Prins_Gilmour-10

Nei, takk for 4.000-5.000 kroner tar jeg meg heller storbyweekend eller en Sydentur. Tar gjerne med meg min Acer Aspire One og iPhone.

Helt enig, og dette oppsummerer glimrende Dr. Og ærlig talt: drar man bort på ferie til syden for å ligge å surfe på nettet?? Eller drar man på storbyweekend til London for å drive spilling på en ipad?

Jeg tror vi rett og slett er blitt så griske og sultne på nye elektroniske duppeditter og mange lar seg rive med uten å tenke seg om i det hele tatt. Det forteller også enormt om samfunnet vårt, om hvor god råd mange har og om prioriteringer. At folk vil brenne 5-6000 kr på dette våset fremfor for eks å bruke det på en fin ferie eller andre opplevelser er skremmende.

Gilmour

1

Svært så fordømmende mange er overfor andres kjøp. Man kan selvsagt gjøre seg nytte av en iPad, og å generelt slå fast at det er noe "man ikke trenger" blir jo bare dumt.

For øvrig har jeg nådd samme konklusjon som brorparten her, og latt være å kjøpe iPad.

Jeg tror heller ikke iPaden blir den frelsen avisbransjen drømmer om at det skal bli. Andreas Wiese skrev glimrende om dette i DB lørdag.

1
X-nes Svært så fordømmende mange er overfor andres kjøp. Man kan selvsagt gjøre seg nytte av en iPad, og å generelt slå fast at det er noe "man ikke trenger" blir jo bare dumt. For øvrig...

Svært så fordømmende mange er overfor andres kjøp. Man kan selvsagt gjøre seg nytte av en iPad, og å generelt slå fast at det er noe "man ikke trenger" blir jo bare dumt.

Enig, det er så mye annet en ikke trenger. Smarteleforn, radio på kjøkkenet, TV på soveromet, helgetur til London, ny jakke hver vinter og vår, 30 par sko, nye gardiner, etc.

2

Prova en Ipad. Känner du glädje när du använder den tycker jag du skall köpa den. Fantastisk produkt.

T.ex på en bussresa; Filmer,Spotify,Internet ALLES ;)

1

Lignende innlegg

Datahjelp gilean Publisert

Hjelp til kjøp av stasjonær gaming pc

Hei. Vurderer å kjøpe en stasjonær gaming pc. Budsjettet mitt er rundt 20 000 -27 000. Jeg ønsker at PC-en skal kunne spille 4k spill. Vurderer denne 3080 ti fra Elkjøp til 23 000 kr men litt bekymret...
Bilde

HP Omen 30L i7-11/16/1000/3080TI stasjonær gaming-PC - Elkjøp

Med HP Omen 30L GT13-1837no stasjonær gaming-PC får du et rent og stilig design med en rå kraft. Nestegenerasjons grafikk fra NVID


Bilde www.elkjop.no
1
0 svar

Personvernerklæring

Jeg har begynt å ta litt spørreundersøkelser på nett, og de er ofte fra forskjellige byråer selv om de kommer fra samme nettside. Siden de kommer fra ulike byråer må jeg noen ganger godkjenne og huke...
1
1 svar
Datahjelp cesilie123 Publisert

Svart skjerm og lyd

Hei! Jeg har fått er problem med pc min, den skrur seg ikke på. Den funket helt fint i går og har stått med laderen i hele natt. Jeg skulle starte pc for noen minutter siden, men den ville ikke på og...
1
0 svar
Elbil vandreren Publisert

Nissan Leaf 2017 USA-modell

Måtte koble fra batteriet og etter gjeninkopling er den over på miles, miles per hour osv. I menyen under "Language" har jeg satt "English" (norsk er ikke tilgjengelig) og "Metric" men fortsatt vises...
1
0 svar
Data og Internett zickboy25 Siste svar

Intel Core i7-6700K

Hei. Har en stasjonær pc med Intel Core i7-6700K, som ikke støttes av win 11. noen som hva som skjer hvis en installerer win 11 på denne? Blir du "bannlyst"fra alle oppdateringer? tpm 2 og sikker opps...
1
1 svar

Hvilemodus

Sliter det mye på pcen (bærbar) at jeg sjelden skrur den av? Men setter den i hvilemodus når jeg ikke bruker den, fra dag til dag (fordi jeg ofte har oppe noen faner).
2
4 svar
Laster...