Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kan en "bøyd" iPhone 6 sørge for dårlig batteri?

Har hatt en iPhone 6 i såvidt over 1 år som har hatt en batteri som bare blir dårligere og dårligere. Batteriet ble tømt ekstremt fort, og jeg måtte lade den utallige ganger for dagen. Om jeg ikke hadde laderen i om natten så var den tom for strøm når jeg sto opp. Nå i det siste har problemene bare blitt verre.

Noen ganger sto det at mobilen hadde 20 % strøm, og når jeg puttet en lader inn så kom det med en gang opp at den hadde 40%. Samtidig har det hendt at mobilen slår seg av på 20-30 %, det hendte til og med at den slo seg av på 50%.

Grunnet alle disse problemene, som har forverret seg over tid, valgte jeg å sende denne mobilen inn til service (Conmodo AS). Nede hos teleoperatøren forklarte jeg problemet, og de sjekket som vanlig om det var noen synlige skader før de sendte den inn, noe det ikke var. Telefonen så ut som en helt ny telefon. Jeg har selv behandlet telefonen veldig pent, selvsagt er den mistet i gulvet et par ganger, men ikke nok til å kunne bøye en telefon?

Nå, en uke senere, har de som tok seg av Service endelig sett på telefonen. De forklarer at mobilen har slag/klem -skade som har ført til at telefonen har bøyd seg, og at det er dette som har sørget for at batteriet blir dårligere. Videre viser de bilder som viser at telefonen er ekstremt lite bøyd. Dette, og at mobilen ikke er reparerbar var den eneste forklaringen jeg fikk. De forventer 4300 kr,- for en ny bytte-enhet.

Kan en så liten bøy sørge for et så dårlig batteri? Det er her snakk om en bøy som nesten ikke går ann å se, med mindre man ser etter det. Uansett ble jo dette sett på hos teleoperatøren, der de poengterte at det ikke var noen synlige skader på telefonen. En bøyd telefon er jo en synlig skade, så det er her alt går i surr.

1
19 svar

19 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Tankefrihet

Har hatt en iPhone 6 i såvidt over 1 år som har hatt en batteri som bare blir dårligere og dårligere. Batteriet ble tømt ekstremt fort, og jeg måtte lade den utallige ganger for dagen.

Det er dette du får når du velger en iPhone. Apple gjør det bevisst vanskelig å kunne bytte batterier på produktene sine, fordi de vet at det er denne delen som "ryker først". Andre produsenter lar folk langt lettere bytte batteriet selv. Her er det ofte prisen på batteriet som skal avskrekke folk fra å bytte ut og heller bare kjøpe nytt.

Se selv, designet til Apple er laget for å gjøre dette vanskelig. De ønsker å lage produkter som varer i 2-3 år. Du fikk et som varte i 1 år: https://www.youtube.com/watch?v=UgmtNJuqEHI

Hvordan verkstedet kan slå fast at batteriet er bøyd, når de ikke en gang har åpnet telefonen virker veldig søkt (i henhold til bilder av uåpnet telefon). Men det er sikkert et standardsvar som de fleste godtar. Og så slutter de å mase om garanti. Jeg synes du er inne på noe når du skal klage på at telefonen må ha blitt skadet på vei inn til verkstedet. Spesielt når forhandler sjekket telefonen for ytre skader da du leverte den inn.

Om det fører frem til noe aner jeg ikke, men tving dem i alle fall til å bruke mer tid og ressurser på å besvare henvendelsene dine enn om de bare hadde funnet frem skrujernet og reparert den defekte delen. Slik de faktisk skulle ha gjort i henhold til norsk lov.

Lykke til, og neste gang bør du heller velge en telefon som er solid nok til å ta med seg utendørs.

2

Pinkieez

Det er det jeg skal prøve på ja, de henvender kun til bilder som viser at den er "bøyd". Virker som de la mobilen vekk når de så at den var bittelitt bøyd..

Vi får se på det ;)

1

perchri

Det er det jeg skal prøve på ja, de henvender kun til bilder som viser at den er "bøyd". Virker som de la mobilen vekk når de så at den var bittelitt bøyd..

..desverre er det slik i dag. Service/reparatører kan ikke lenger noe annet en å skifte deler. Forståelse for hvorledes ting er laget har svært få. I ditt tilfelle burde i aller minste telefonen fått insatt et nytt batteri. Dersom "feilen" er der fortsatt vet man at batteriet er uten skyld. Så får man søke videre. I allefall, batteriet er meget ofte limt fast på undersiden. Batteriet i iphone er utrolig tynne. Lithium ion batteriets oppbygning tillater absolutt ikke noe form for bøying, så vet man det. Dårlig service verksted du har kommet borti. Et originalt batteri på E-bay koster mellom 170-235 n kr. Så vet du det. Det er også veldig lett å skifte. Youtube har videoer som tar det step for step. Prøv sjøl. Det følger ofte med torq skruetrekker samt en sugekopp og noen plast wrench. Du har jo ingen ting å tape. Lykke til. Prøv batterieksperten, ser de leverer med verktøy.

2

Mr.Daddycool

Se selv, designet til Apple er laget for å gjøre dette vanskelig. De ønsker å lage produkter som varer i 2-3 år.

Betale 6-7 tusen kr for noe som bare varer noen år ? Helt vanvittig, jeg bruker android finner en mellomklassemodell og venter til den blir fjorårets, vips så varer den minst like lenge og koster 2000 kr. Har hatt mine telefoner så lenge at det er teknologien og ikke skader som tar rotta på de.

1

Tankefrihet

Har hatt mine telefoner så lenge at det er teknologien og ikke skader som tar rotta på de.

Dette er vel en annen måte produsentene ønsker å gjøre mobilene sine avleggs på. Finnes de som hevder Apple aktivt prøver bloate operativsystemet for å gjøre opplevelsen dårligere på gamle telefoner.

Er nok litt av det samme ute og går på Android-feltet, men det er vanskeligere å holde på med der. Her forsøker de mer å gjøre OS avleggs med X-antall versjoner av android, hvor noen får oppdateringer som kan kjøre nyere apper og andre ikke.

1

M-T

Du finner sikkert masse tips mot dårlig batteritid på nettet, anbefaler deg å teste ut disse. Å resette telefonen helt kan også hjelpe.

2

Pinkieez

Har prøvd ut ulike ting, men virker som batteriet har bestemt seg for å bli dårligere :/ Eneste nå er å klage på at de har klart å bøyd telefonen på vei til service

1

Pinkieez

Har ikke bilder av mobilen før jeg sendte den inn nei.. :/ Men dette her er noe jeg kommer til å ta opp med forbrukerrådet hvis jeg merker bøyen ganske tydelig, og kommer garantert til å nevne at flere har fått nøyaktig samme svar.

Har du en presis melding på hva de sa den bøyen førte til? Kan det være at de bare sier det samme til alle?

1

pusur44017

Har du en presis melding på hva de sa den bøyen førte til? Kan det være at de bare sier det samme til alle?

Er nok bare standard, merker ingen forskjell, har kjørt testprogrammet (får det frem hvis du trykker inn *#0*# i mobiltastaturet på android) både før og etter den ble sendt inn, ingen forskjell, ingen feil. Hadde mobilen i mange måneder før jeg sendte den inn (opprettet sak med en gang skaden skjedde) og har blandt annet hatt den liggende flatt på bordet hvor du nå ser bøyen tydelig. Men sant, ettersom jeg ikke har noe bilder eller bevis får jeg ingenting. Det frekkeste er nok at før saken gikk til forbrukerrådet kontaktet jeg komplett/conmodo og komplett linket meg til en artikkel i dinside hvor det ble anbefalt at man burde ta bilder av mobilen, dette etter faktumet skjedde (!) Hvis dette er så viktig, hvorfor pokker står det ikke når man sender inn mobilen?! Tror jeg var uheldig med rådet og fikk en som ikke var interessert. Ja det er "bare" en mobil som ikke er verdt så mye i forhold til mange andre saker de hånterer, men det er fremdeles noen tusenlapper det er snakk om.

Helt presist sa de blandt annet at loddepunkter kunne løsne, dårlig dekning/forbindelse, høy batteribruk, høy varmeutvikling, osv, osv. orker ikke finne frem hele meldingen, gjør meg deprimert. Husker jeg fant frem noe hvor de motsa seg selv, men ingen ville høre. Vil bare bemerke at jeg ikke har opplevd noen av disse symptomene.

Du har jo sendt den inn via telekiosken slik jeg forstår, og du har nok et godt argument bare det at de ikke har oppdaget bøyen før innsendelse. Vi ser jo at om det er en bøy, uansett alvorlighet er jo det umulig å gjøre noe med telefonen...

Jeg vil gjerne høre hvordan det går. Selv om jeg har avsluttet saken med rådet, kan man jo kanskje bruke dette til noe...

-pusur

1

Pinkieez

Har fått mobilen tilbake nå da, og betalt for å bytte batteri nå idag. Får se om det bedrer seg, noe jeg tror det gjør, hvis ikke så vet jeg ikke hva jeg skal forsøke meg på. Jeg har muligheten til å ta dette videre, men orker ikke alt styret med det as.

1

Pinkieez

Ser ut som jeg ender opp med å få den tilbake og bytte batteri - evt ramme, hos en uautorisert bedrift. Eller så får jeg gjøre det selv, men er vell en liten risiko i seg selv det ^^

1

pusur44017

Hvem er reparatør??? Jeg hadde NØYAKTIG samme problemet, sendt på service, dukket opp bøyd. Nekter å høre på fornuft, nekter alt, ingenting går.

-pusur

1

Pinkieez

Conmodo AS er de jeg sendte mobilen til, og Telenor er mobiloperatør - men de har vell ikke så mye med dette å gjøre. Tenker selv at det er veldig rart at en bøy ikke ble oppdaget hos Telebutikken, men ser heller ikke hvordan de skal ha klart å bøyd den på vei til service.

Men om den faktisk har blitt bøyd på veien av de tullingene, og jeg merker at det har oppstått flere feil med mobilen, så går denne saken rett til forbrukerrådet! :)

1

TomPadang

Hvis man slipper i gulvet et produkt som dette, så må man ikke bli forbauset over skader. Jeg slapp ned min én gang. Etter det sluttet den å lade. Så ja - en smell er nok. Å skifte batteri er dyrt på noen telefoner. Ikke lønnsomt.

Har man selv skadet produktet, nytter det ikke å reklamere på det.

1

Pinkieez

Nå er det snakk om ekstremt små fall, med deksel på. Ser ikke grunn til at dette kan ha skadet batteriet.

Og tingen her er jo at de ikke har kommentert noe om batteriet, de sier at telefonen er bøyd, noe som ikke var synlig når jeg sendte den inn til service. Dessuten kan man vell som kunde forvente iallfall en forklaring på hvordan denne "skaden" som ikke eksisterte når jeg sendte den inn har sørget for at batteriet har vært dårlig over en lang periode.

1

Lignende temaer

Bilde

Data og Internett

Data og Internett

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Elbil

Elbil-forum

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Film

Film

Laster...