Mobiltelefoner

merterje

Hva er og hvordan bruke MP3-spiller

Jeg vet faktisk ikke hva en MP3-spiller i virkeligheten er for noe. Men jeg tenkte å kjøpe noe for å høre musikk på øret når jeg trener. Da er det vel det som heter MP3-spiller som er aktuelt for meg. Men MP3 er vel ikke noen radio ? Eller er det slik at den tar inn noen musikk-kanaler, eller noe Spotify, eller nett ? Ser på nettet at det fins mange typer. Jeg har også en ny avansert radio/CD-spiller i bilen. Går det an å koble MP3-spiller til den ?

1
4 svar

Det jeg er ute etter til trening, er nok radio. Jeg synes det passer best med en vanlig radio i ørene til det. Ser at det fins mange forskjellige typer, og en test av disse på nettet, alle rundt kr 1000. Men lurer på : det må da være DAB, samt at det kanskje er slik at alle får inn samme kanaler ? men forskjellig kvalitet ? Har du noen å foreslå ?

Angående MP3 så er det vel iTunes det lastes ned fra ? Men det fins sikkert andre nedlasting-steder også ? Jeg skal snart kjøpe radio/CDspiller i bilen. Lurer på om det er slik at en kan gå inn på nettet å høre den musikken en ønsker på en slik avansert bilradio?

1
merterje Det jeg er ute etter til trening, er nok radio. Jeg synes det passer best med en vanlig radio i ørene til det. Ser at det fins mange forskjellige typer, og en test av disse på nett...

Til en MP3-spiller kan du laste ned musikk fra datamaskinen, og du kan kopiere dine egne CD-plater eller hente fra internett.

Også fra radiostasjoner på internett. Der er det mye!

Lommeradio til trening, du må kjøpe DAB+ for FM blir jo borte i år.

Trener du inne, kan det godt hende at radioen ikke virker, for treningssentre er ofte inne i bygg av stål og armert betong som blokkerer signalene.

Har du en telefon, kan du også lagre masse musikk på den, men foreløpig kan ikke telefoner så vidt jeg vet brukes som DAB+ radio.

Det er kjekt med bluetooth, da. Med telefonen kan du bruke trådløst headset og slippe de ledningene som alltid er i veien.

Har du abbonement med mye data, kan du høre radio over internett. Men det suger fort datatid, og bruker også mye batteri.

Jeg har en liten MP3-spiller fra Clas Ohlson, billig sak som har virket i flere år.

1

For å si dette litt enkelt så er en MP3 spiller en musikkspiller som spiller av nedlastede/ eller rippede musikkfiler. Mange av MP3 er jo bare et av filformatene den spiller av.

Så da må du faktisk laste ned musikken, og føre den over til MP3 spilleren, det er mange forskjellige måter å gjøre dette på. Det er vel litt på vei ut også, de fleste bruker mobilene sine og streamer musikken fra spotify eller andre slike tjenester, dette kan du gjøre i "offline" modus også.

Har du en stor CD samling, kan disse "rippes"/kopieres over til MP3 format på pc, så føres over til MP3 spiller. Litt jobb med dette, men selv har jeg gjort dette med en stor CD samling jeg har. Uansett husk sikkerhetskopier om du gidder å gjøre denne jobben.

1

Lignende innlegg

Datahjelp gilean Publisert

Hjelp til kjøp av stasjonær gaming pc

Hei. Vurderer å kjøpe en stasjonær gaming pc. Budsjettet mitt er rundt 20 000 -27 000. Jeg ønsker at PC-en skal kunne spille 4k spill. Vurderer denne 3080 ti fra Elkjøp til 23 000 kr men litt bekymret...
Bilde

HP Omen 30L i7-11/16/1000/3080TI stasjonær gaming-PC - Elkjøp

Med HP Omen 30L GT13-1837no stasjonær gaming-PC får du et rent og stilig design med en rå kraft. Nestegenerasjons grafikk fra NVID


Bilde www.elkjop.no
1
0 svar

Personvernerklæring

Jeg har begynt å ta litt spørreundersøkelser på nett, og de er ofte fra forskjellige byråer selv om de kommer fra samme nettside. Siden de kommer fra ulike byråer må jeg noen ganger godkjenne og huke...
1
1 svar
Datahjelp cesilie123 Publisert

Svart skjerm og lyd

Hei! Jeg har fått er problem med pc min, den skrur seg ikke på. Den funket helt fint i går og har stått med laderen i hele natt. Jeg skulle starte pc for noen minutter siden, men den ville ikke på og...
1
0 svar
Elbil vandreren Publisert

Nissan Leaf 2017 USA-modell

Måtte koble fra batteriet og etter gjeninkopling er den over på miles, miles per hour osv. I menyen under "Language" har jeg satt "English" (norsk er ikke tilgjengelig) og "Metric" men fortsatt vises...
1
0 svar
Data og Internett zickboy25 Siste svar

Intel Core i7-6700K

Hei. Har en stasjonær pc med Intel Core i7-6700K, som ikke støttes av win 11. noen som hva som skjer hvis en installerer win 11 på denne? Blir du "bannlyst"fra alle oppdateringer? tpm 2 og sikker opps...
1
1 svar
Laster...