Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Er det noe galt med å være "Norgesvenn"?

De som liker én skal man like igjen - eller ikke?

Det er mulig begrepet Norgesvenn er en smule oppbrukt - VG elsker det eksempelvis! Norgesvenner kan være alt fra band som Coldplay og Travis - eller Bonnie Tyler, Smokie, Leonard Cohen etc. Eller idrettshelter som Sven Fischer og Raphael Poirée - eller filmstjerner som Horst Tappert (bedre kjent som Derrick!). Altså folk som med ulike utganspunkt har et spesielt god nedslagsfelt i Norge - av og til uvisst av hvilken grunn. De er populære blant mange av oss. Og mange av dem gir også utrykk for å like Norge. Gjensidig respekt - altså "Norgesvenner".

Nå får vi konsentrere oss om popartister - dette er jo et musikkforum. At noen er spesielt populære her til lands, og har Norge som et av sine beste marked (i forhold til folketallet vel å merke), og at det er et gjensidig "vennskapsforhold" - kanskje hypet opp av media men dog... er det noe galt i det? Det kan jeg ikke se. Folkelige artister som treffer mange her til lands. Men jeg har sett ordet "norgesvenn" bli brukt negativt her. Selvsagt, liker man ikke Smokie - jeg gjør foreksempel egentlig ikke det - kan det være forsåtelig. Men det må jo komme an på musikken vedkommende lager? Det kan vel ikke være "feil" å være NV i seg selv? Eller hva mener dere? Er det - nok en gang - at man skal være "viktig" og "alternativ" og arrogant heve seg over det "folkelige"? Derfor blir det en styggedom å være "Norgesvenn", fordi man er så umåtelig populær her i landet? Fordi folk har fordommer mot "sell-outt"? Eller mener folk artistene opptrer som smiskende? Mye av dette er vel også litt mediaskapt. Eller er det bare fordi dere mener de som er Norgesvenner ofte er kjedelige artister - men ikke fordi de er populære?

1
4 svar

4 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

-Vanaheim-

Som en kollega av meg sier...Norgesvenner er band som kommer til Norge for å dø, slik som Smokie, Nazareth osv.

1

hbigz

Når noen begynner å kalle seg Norgesvenner, er det heller et siste åndedrag før de sier takk for seg. Sitat fra en Norgesvenn: "Det finnes vist noen få fans igjen i et lite ubetydelig land som heter Norge, hvor vi kan tyne de siste kronene ut av dem, ligge med bestemødrene deres...."

1

chuncho

Kroneeksempel på det du sier: Bonnie Tyler og Smokie.

1

chuncho

Ikke noe galt i å være "Norgesvenn", men selve begrepet i seg selv er ganske teit, spør du meg. Har man vært her mer enn to ganger og sagt noe pent om Norge får vedkommende nesten automatisk stempelet "Norgesvenn" av mediene. Så nei, det er ikke noe galt med artistene, men igjen, som mange ganger før den latterlige media.

1

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...