Musikk esc

Innlegg

Musikk

Top-Of-The-Pops

Hva er din vurdering av en "musikkelsker"?

Hei!

Musikkelskere er en egen kategori mennesker som er både fascinerende og skremmende. Er det noen fellestrekk ved musikkelskere, rent bortsett fra at de elsker musikk?

Jeg tror musikkelskere gjerne er følsomme mennesker. Antakelig er de over gjennomsnittlig interesserte i kultur, og jeg har en liten mistanke om at de også er litt over gjennomsnittlig intelligente. Selv er jeg for eksempel veldig, veldig intelligent.

Jeg tror musikkelskere ofte er ganske harmoniske, og sjelden havner i klammeri i drosjekøer, trolig fordi de er hjemme og hører på musikk. De er nok litt lei seg for at så få damer forstår dem, men samtidig er det greit å kunne bestemme hva det skal høres på i bilen uten at dama maser. Musikkelskere blir såret hvis noen disser musikken deres; her kommer følelsene inn i bildet (oj, semikolon, gitt).

Så, hva tror De om musikkelskere? En egen rase eller klin lik mannen i gata? Vil du karakterisere deg som musikkelsker?

1
46 svar

Top-Of-The-Pops skrev: Jeg tror musikkelskere gjerne er følsomme mennesker.

Sikkert noen, men metalheads er nok litt mer harde. Er mye hjemme og hører på musikk og ja, de fleste damer forstår meg ikke. Jeg gir faen i om noen disser musikken min, men om det blir personelig som det ofte blir kan fort bli rasende. Satt akkurat å leste meg igjennom "The Top 500 Heavy Metal Albums of All Time" og det var en sann glede siden jeg var enig i de fleste plassene. musikkelsker? 100% metalhead....

1
Top-Of-The-Pops Den boka har jeg også. Men jeg har egentlig inntrykk av at folk som liker metal er mindre harde enn de ser ut.

haha, knall =) litt morsomt at det var 5 Metallica skiver på de første 27.plassene. og ja, stemmer det du sier...de fleste er som helt vanlige folk, men metalheads er vel også de som er mest kritiske til hva som er bra eller dårlig. Heldigvis liker jeg det meste så jeg slipper å rakke ned på hva andre hører på.

1

Hvis man er ekte "musikkelsker" liker man alle sjangre. Ja, dvs. rock, rap, jazz, techno, klassisk, danseband (!) osv.... Du må i hvert fall kunne høre kvaliteter og skille godt og dårlig i sjangerne. Ergo er jeg ingen musikkelsker.

1
-makaveli- Hvis man er ekte "musikkelsker" liker man alle sjangre. Ja, dvs. rock, rap, jazz, techno, klassisk, danseband (!) osv.... Du må i hvert fall kunne høre kvaliteter og skille godt og...

-makaveli- skrev: Hvis man er ekte "musikkelsker" liker man alle sjangre. Ja, dvs. rock, rap, jazz, techno, klassisk, danseband (!) osv.... Du må i hvert fall kunne høre kvaliteter og skille godt og dårlig i sjangerne. Ergo er jeg ingen musikkelsker.

-- Helt uenig. Jeg elsker musikk, men det er da mange sjangre og jeg ikke liker. Med den påstanden kan du likesågreit si at en musikkelsker må like absolutt alle sanger som blir laget. Musikk går på følelser, og å elske noe går på følelser. Ergo må du ikke kunne høre kvaliteter og skille godt og dårlig. Det du liker er subjektivt og det er ikke nødvendig at man kan forklare "vitenskapelig" hvorfor man liker noe og ikke liker noe annet.

Ved nærmere ettertanke ser jeg at det er en mulighet for at du køddet.

1

Det med intelligensen er jeg ikke sikker på, på iq-test i millitæret sa de at jeg var middels eller litt over intelligent. Men resten av påstanden din føler jeg traff midt i blinken. Jeg blir veldig såret hvis noen sier noe nedlatende om artister jeg holder høyt.

1
Marius 666Packs skrev: Sikkert noen, men metalheads er nok litt mer harde. -------------------------------------- De aller mest følsomme musikkfolka jeg vet av, er metalheads.

Marius skrev: De aller mest følsomme musikkfolka jeg vet av, er metalheads.

De kan vel deles opp i to båser som alt annet, men de fleste jeg har kontakt med.... har ikke akkurat så mye følelser for andre,så om hat regnes som følsomme er det en annen sak. noen metalheads er jo snillere enn noe annet i verden, mens andre kan være helt skada i hode.

1
666Packs Marius skrev: De aller mest følsomme musikkfolka jeg vet av, er metalheads. De kan vel deles opp i to båser som alt annet, men de fleste jeg har kontakt med.... har ikke akkurat så...

"De kan vel deles opp i to båser som alt annet, men de fleste jeg har kontakt med....har ikke akkurat så mye følelser for andre,så om hat regnes som følsomme er det en annen sak."

> Haha, skulle likt å møte disse hatefulle metal-vennene dine. Hvor gamle er de?

1

Jeg vil kalle meg musikkelsker av den enkle grunn at jeg hører musikk så ofte jeg kan. ---------------------------------- Don`t Believe The Truth! ----------------------------------

1
Top-Of-The-Pops Den boka har jeg også. Men jeg har egentlig inntrykk av at folk som liker metal er mindre harde enn de ser ut.

Top-Of-The-Pops skrev: Men jeg har egentlig inntrykk av at folk som liker metal er mindre harde enn de ser ut. __________

Det er også mitt inntrykk. Jeg tror kanskje de får ut mye aggresjon og følelser via musikken. Jeg føler meg f.eks. helt tam etter at jeg har vridd volumknappen til 11 og hørt på Darkthrone i et par timer.

Jeg er langt mer skeptisk til mennesker som på ramme alvor er fans av Espen Lind og Kurt, for ikke å snakke om disse merkverdige Kiss-fansa. Disse er jeg helt sikker på at er tikkende bomber. En skremmende rase, og jeg ville følt meg langt tryggere i et rom med Øystein Aarseth og hans venner, selv om minst en av dem er er dau, enn i et rom fylt til randen med hardkokte Kurt-fans. Du sitter heller ikke i et rom med fanatiske kisstilhengere uten halvnoia og frykt for hva som kan skje.

Ellers har du helt sikkert rett i at musikkelskere er over gjennomsnittet interessert i kultur, og vi er ganske sikkert ekstremt intelligente. Omvendt er mitt inntrykk av den delen av befolkninga som ikke har så mye som et musikalsk gen i legemet, du vet; den typen som tror Lou Reed er noe de røyka på den festen på videregående, knapt vet hva ordet kultur betyr.

1

Ja, men blir skjelden (eller så og si aldri) såret av noens kommentarer. Har funnet ut at almuen generelt er tungnemme og gradvis bør tilvennes god musikk, ut ifra sitt utgangspunkt og nivå.

1

Min vurdering av en musikkelsker må være omtrent slik:

For å kjenne igjen en sann musikkelsker så må personen ha passert minst 20 år i mine øyne. I ungdommen er mer eller mindre alle opptatt av musikk, og de fleste har ikke hørt nok musikk til å kunne kalle seg musikkelskere. En musikkelsker er ikke altfor opptatt av sjangre, og kan nyte jazz såvel som metal. Blir man for trangsynt, så blir det mer en livsstil enn det å være musikkelsker.

Som trådstarter nevner så er nok musikkelskeren et følelsesmenneske, og litt over snittet kulturelt interessert.

1
Dr_Hudson Min vurdering av en musikkelsker må være omtrent slik: For å kjenne igjen en sann musikkelsker så må personen ha passert minst 20 år i mine øyne. I ungdommen er mer eller mindre al...

For å kjenne igjen en sann musikkelsker så må personen ha passert minst 20 år i mine øyne. I ungdommen er mer eller mindre alle opptatt av musikk, og de fleste har ikke hørt nok musikk til å kunne kalle seg musikkelskere. En musikkelsker er ikke altfor opptatt av sjangre, og kan nyte jazz såvel som metal. Blir man for trangsynt, så blir det mer en livsstil enn det å være musikkelsker.

-- Skjønner ikke den der. Tenk nå over hva å elske vil si. Da jeg var 17 år kunne jeg sitte på skolen å glede meg til å komme hjem for å sette på en plate. Musikken kunne gi meg gåsehud og til og med tårer i øynene, så bra kunne det være. Vil du si at jeg ikke var musikkelsker før jeg ble 20? Jeg har det sånn fortsatt, men musikksmaken har ikke forandret seg drastisk siden da. Jeg vil si at jeg elsker musikk.

Hvor mye musikk må man ha hørt for å kalle seg en musikkelsker?

Hvis du kødder med det du skriver, så vit at det egner seg dårlig skriftlig:-) Jeg tolker det som du mener det seriøst.

1

Tema: Hva er din vurdering av en "musikkelsker"?

En som hører på 88 album i året og som skriver massive blokker tekst om dem etterpå fylt med ord som "post-rock", "holdsteady" og "subjektivisme".

1

Alle egenskapene trådstarter nevner er ikke sammenfallende med mine erfaringer. For å ta meg sjøl:

Følsom? - Nei, jeg karakteriserer meg sjøl som ganske kald og kynisk, faktisk. En analytisk sjel.

Interessert i kultur? - Ja, du kan vel si det.

Intelligent? - Det skal jg låve dg att jg r.

Harmonisk? - Det er jeg, en harmonisk og enkel fyr.

Lei meg fordi damer ikke forstår meg? - Nei, hvis damer ikke forstår meg (se forrige punkt) er de ganske teite. Og det er bare artig.

Såret hvis musikken "min" blir rakket ned på? - Nei, men jeg tar gjerne en munter diskusjon.

Musikkelsker? Jepp.

1
-makaveli- Hvis man er ekte "musikkelsker" liker man alle sjangre. Ja, dvs. rock, rap, jazz, techno, klassisk, danseband (!) osv.... Du må i hvert fall kunne høre kvaliteter og skille godt og...

-makaveli- skrev: Hvis man er ekte "musikkelsker" liker man alle sjangre. Ja, dvs. rock, rap, jazz, techno, klassisk, danseband (!) osv.... Du må i hvert fall kunne høre kvaliteter og skille godt og dårlig i sjangerne. Ergo er jeg ingen musikkelsker. ----

Kødd eller ikke, skal man virkelig være musikkelsker er jeg 100% sikker på at man ikke kan si at man ikke liker en hel sjanger. Eneste jeg vil si har lov til å si noe slikt er de som har hørt absolutt alt av låter som er laget i denne spesielle sjangeren. (det vil i praksis si ingen, med et par meget sære unntak kanskje)

1
Audioslave For å kjenne igjen en sann musikkelsker så må personen ha passert minst 20 år i mine øyne. I ungdommen er mer eller mindre alle opptatt av musikk, og de fleste har ikke hørt nok mu...

Audioslave skrev: -- Skjønner ikke den der. Tenk nå over hva å elske vil si. Da jeg var 17 år kunne jeg sitte på skolen å glede meg til å komme hjem for å sette på en plate. Musikken kunne gi meg gåsehud og til og med tårer i øynene, så bra kunne det være. Vil du si at jeg ikke var musikkelsker før jeg ble 20? ******************

Dette ble kanskje litt feil formulert i nattens mulm og mørke. Poenget mitt var ikke at folk under 20 ikke er musikkelskere. Musikkelskere er musikkelskere uansett alder. Poenget jeg gikk inn på er hvordan man kan kjenne igjen en musikkelsker.

1
morepowahtoyou

Jeg tror at musikkelskere med en bred smak er mer tilbøyelige til å være kunstneriske, kreative, har større evne til å se sammenhenger, og kanskje som du sier mer følsomme.

Jeg tror ikke nødvendigvis at musikkelskere har større IQ enn andre, men kanskje større glede av å ta til seg kunnskap.

Jeg tror også at musikkelskere ofte skiller seg ut ved å ha særere interesser i forhold til andre. Dette kan være unge som spiller bridge på fritiden, studerer historie eller politikk eller noe annet rart og som hører på musikk resten av tida.

Musikkelskere er ikke de som lar seg underholde av God kveld Norge og Se og Hør i tide og utide. På den annen er de sjelden kultursnobber som bare mener at opera og klassisk holder mål.

Jeg setter pris på musikkelskere som både kan se kvaliteter i Beethoven, Jimi Hendrix og Xploding Plastix. Disse er de virkelige musikkelskerne i mine øyne.

1
morepowahtoyou Jeg tror at musikkelskere med en bred smak er mer tilbøyelige til å være kunstneriske, kreative, har større evne til å se sammenhenger, og kanskje som du sier mer følsomme. Jeg tro...

morepowahtoyou skrev: "Jeg tror ikke nødvendigvis at musikkelskere har større IQ enn andre, men kanskje større glede av å ta til seg kunnskap."

Du nevner det å være flinkere til å se sammenhenger, og en del av målingen av IQ går jo på nettopp den evnen. Men jeg tror du har rett, dette var et av de punktene jeg fikk beste score på sist jeg tok en skikkelig IQ-test ;)

1

Lignende innlegg

Språk Hansaguden Publisert

Språklige morsomheter.

Bøye seg i hatten.(Heidi Weng) BØYE SEG I STØVET og TA AV SEG HATTEN. Folk står sild som tønne. FOLK STÅR SOM SILD I TØNNE. Koster det hvite i skjorta. KOSTER SKJORTA og KOSTER DET HVITE I ØYA. Han ka...
1
0 svar
Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...