Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Et internasjonalt diskusjonstema

Ahhh, jeg ser at det er den samme gamle tralten på amerikanske diskusjonsforum også:

http://www.amazon.com/tag/music/forum/ref=cm_cd_dp_rt_tft_tp?%5Fencoding=UTF8&cdForum=Fx1YA4ZE83NG9MC&cdThread=Tx1WEP2ZFIXXEIU

Sett det før? Sett alle argumentene tidligere? Noe for musikkforumet, selv om det er lenge siden noen derfra har startet samme diskusjonen?

1
8 kommentarer

-makaveli-

Ja, "rap er ikke musikk fordi det er bare prating", "Elektronisk er ikke musikk fordi det er lagd på data". Ignorante typer. Min favoritt er likevel "Metal er ikke musikk, fordi det er bare skriking".

1

Dufsen

Akkurat den har jeg ikke like mye imot - det later til at metal-heads er mest sjangerstasjonerte - det ser ut som om de er mer kritiske til andre sjangre.

1

CrazyNoise

For å sitere en tidligere nabo av meg: "Dattera mi hører bare på negre som kjefter"

1

Ruud18

Dufsen skrev: "det later til at metal-heads er mest sjangerstasjonerte - det ser ut som om de er mer kritiske til andre sjangre."

Jepp...fra mange erfaringer både på forum og i virkeligheten, så er metal-heads og spesielt rockere, generelt de verste mann kan diskutere musikk med. For svært mange av dem så er det tydeligvis noe guddommelig over det å kunne behandle instrumentene gitar, bass og trommer. De tre instrumentene der. Musikk som lages på annet vis, er ofte bare så vidt kvalifisert til musikk, og da ser man bort fra det som ikke er kvalifisert i det hele tatt (gjerne rap, techno og trance, som blir bedømt og generalisert ut fra et lite utvalg av låter og artister de har hørt. For ikke å snakke om at mange egentlig ikke vet hva som er hva av nettop trance og techno). De klarer tydeligvis ikke å ta av seg rockebrillene i det hele tatt, og se hvor meningsløst det faktisk er at alle de metal- og rockeheltene deres, av en eller annen grunn skal være så voldsomt overlegne i forhold til all annen type musikk. At om de setter seg litt mer inn i ting, så finnes det helt klart artister og musikere innen andre sjangrer, som har en høyere musikalsk verdi på flere måter, enn mange av de som de tilber.

Jeg er glad jeg er i stand til å sette pris på omtrent all slags musikk, noe som jeg mener har mye å gjøre med at jeg har en så variert sjanger som Hip-Hop, som favorittt. Men derfor er det også kjipt de gangene jeg må forsvare Hip-Hop i diskusjoner, og bl.a. komme med "motangrep" (som er på det samme lave nivået) på andre sjangrer. For selv om jeg liker både god metal- og rockemusikk, så kan jo ALLE typer musikk angripes på samme simple og forhåndsdømmende måten.

Uansett, som en fyr på det Amazon-forumet skrev: når det gjelder folk som i 2008, fortsatt går rundt og mener at enkelte typer musikk, ikke kan kalles musikk i det hele tatt. Så dreier det seg i nesten alle tilfeller om folk som egentlig ikke har hørt nok til kunne uttale seg om de andre sjangrene, og som i tillegg er ute etter å rakke ned på den musikken de ikke liker, ved en hver annledning. Desverre utgjør metal- og rockelyttere veldig mye av denne gruppen med folk.

1

Lignende temaer

Bilde

Podcast

Podcast

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Litteratur

Litteratur

Bilde

Kunst

Kunst

Laster...