Musikk esc

Innlegg

Musikk

dPdP

Tidenes fem mest solgte band/artist?

Vanskelig å finne ved hjelp av Google da det er mange forskjellige svar.

Det jeg lurer på er: Hvem er tidenes mest solgte artist/gruppe?

Google ga meg dessverre ikke no klart svar.

Jeg regner med at Elvis, Beatles og Michael Jackson er blant de fem.

Hvem er de to andre? Bee Gees, Abba, Johnny Cash, Metallica, Queen, U2?

Noen som har noen formening/fasit om dette?

1
44 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Vi lever i en syyyyyk verden når Mariah "look at my fake tits" Carey selger mer enn Pink Floyd...

2

Noen som har noen formening/fasit om dette?

hvis man tar i betraktning antall år artist/gruppe var aktiv så ville jeg vel tro at ingen rekker Beatles eller Abba til knærne.. Men er vel sikkert noen som har solgt ganske mange skiver, men samtidig vært aktive over mange tiår.

1
kansas00 [sitat…] hvis man tar i betraktning antall år artist/gruppe var aktiv så ville jeg vel tro at ingen rekker Beatles eller Abba til knærne.. Men er vel sikkert noen som har solgt gan...

beatles blir smågutter.her

  • [ Oversett denne siden ] 14 Mar 2007 ... "Asha Bhosle is the highest selling recording artist of all time. ... Same goes for all initial numbers for the entries below. ... and they certainly record sales wise, they've sold now a total of 220 million albums". ... rateyourmusic.com/list/dfle3/highest_selling_recording_acts_of_all_time
1

Beatles har solgt over 1000 millioner plater. ABBA har solgt rundt 400 millioner. Så de to er verdens mest solgte band. Når det gjelder soloartister er det nok Elvis Presley og Michael Jackson som ligger på topp, men der kjenner jeg ikke de nøyaktige salgstallene.

1

Det jeg lurer på er: Hvem er tidenes mest solgte artist/gruppe?

Google ga meg dessverre ikke no klart svar.

Jeg ville tippet på The rolling stones som tidenes mest solgte band,:de har tross alt holdt på siden 1963,og selger enda som hakka møkk !

1
nordfrost [sitat…] Jeg ville tippet på The rolling stones som tidenes mest solgte band,:de har tross alt holdt på siden 1963,og selger enda som hakka møkk !

Stones er rimelig langt nede på listen over solgte band. Dette gir Stones cred sammenlignet med Beatles, Abba, Elvis og Michael Jackson må vite. Det å selge for mye fratar MAO artisten cred.. Han lefler for mye med alle mulige sjangre med en kommerst formål, og er ikke tro mot rocken som kunstform.

1
TheFightingEagle Du må huske at Beatles var populære i en periode hvor det ble solgt langt færre album enn når Micheal Jackson og Queen var store.

Nu var bandet mest selgende artist i USA i perioden 2000-2010, med Eminem som nr. 2 om man ikke telte boksene mono&stereo som en solgt enhet, men som hhv 13 eller 16 vel. Linken til Wiki viser hvor useriøs wikipedia er. 207 mill solgte i USA, og 7,1 solgte i UK. Med 13 originalalbum ognoen samlealbum, nærmer man seg 20 album totalt. Enkel matematikk tilsier ca 350.000 solgte album i snitt. Leva Livet med Aleksandersen og "Kjærlighet" med Sissel K. har jo solgt det samme i Norge. Det staar neppe til troende, eller ..?

I den grad salgsstall er veldig interessant.

1

Elvis Presley og The Beatles kjemper om 1.-plassen. Så kommer Michael Jackson på 3.-plass. Disse tre er i en særklasse hva angår platesalg.

Så blir det jevnere. ABBA kjemper om 4.-plassen sammen med en del artister fra andre land, smørsangere osv. Julio Iglesias er et eksempel. Filmkomponisten A.R. Rahman har visstnok solgt et sted mellom 300 og 500 millioner plater. Dessuten har jeg hørt om et eller annet kinesisk boyband som visstnok har solgt helt latterlig mange skiver, men jeg har aldri sett noe tall blitt bekreftet. Zeppelin er nok den eneste vestlige acten som kan utfordre noen av disse som nr. 5 på lista.

1

Phil Collins er blant de ytterst få som har solgt vanvittig mye både som medlem av band og som soloartist og er faktisk blant verdens mestselgende artister.

1

McCartney er sjefen. Legg sammen Beatles-plater og soloskiver (Wings + Macca solo) og ingen er i nærheten.

1
nemezida Stones er rimelig langt nede på listen over solgte band. Dette gir Stones cred sammenlignet med Beatles, Abba, Elvis og Michael Jackson må vite. Det å selge for mye fratar MAO arti...

Stones er rimelig langt nede på listen over solgte band. Dette gir Stones cred sammenlignet med Beatles, Abba, Elvis og Michael Jackson må vite.

Kredsankere - følg med her.

Leksjon 1: Stones er bedre enn Beatles fordi de har solgt mindre.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...