Musikk esc

Innlegg

Musikk

jonarne

Historien om norsk 80-talls pop fortsette videre,

Siden jeg presenterte Shatoo siden min her for en stund siden, har jeg laget relativt fyldige artistbiografier om Tomboy og 2 Brave :

http://www.musikalske.net/tomboy/tomboy.htm

http://www.musikalske.net/2_brave/2_brave.htm

Fra før av har jeg skrevet om a-ha, Langsomt mot Nord, og The Monroes :

http://www.multinet.no/~jonarne/Hjemmesia/Favorittartister/a-ha/a-ha.htm

http://www.multinet.no/~jonarne/Hjemmesia/Favorittartister/langsomt_mot_nord/langsomt_mot_nord.htm

http://www.musikalske.net/monroes/monroes.htm

Neste band ut blir Coco og Fra Lippo Lippi. De som har noe å bidra med må gjerne komme med innspill og info som de har liggende.

Som tidligere nevnt er nok flere av disse bandene lettvektere i norsk musikkhistorie, men jeg synes de fortjener å bli omtalt med litt fyldigere info enn det som befinner seg på nettet ellers.

4
32 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Fra Lippo Lippi

Den biografien gleder vi oss til. Fra Lippo Lippi tilhører de store navn fra norsk undergrunn ca. '80 til '85 (nasjonalt som internasjonalt). Jeg er veldig glad i de tre første skivene (saker som f.eks. dette og dette er mitt FLL), de tre siste gir meg langt mindre men medførte da også nytt publikum (mens brorparten av det gamle takket for seg).

FLLs historie er bedre enn de fleste norske bands anno tidlig 80s, fra undergrunn til internasjonal platekontrakt med majorlabel - dessverre med fail som resultat - og videre til aksept i det fjerne østen (gigastars i Filippinene) mht. de senere albumene.

FLL er av sin generasjon et av de ytterst få norske band som fortsatt verdsettes der ute i den store verden, og det av ganske så umake grupperinger ift. hvilken periode av FLL som foretrekkes.

Rune Kristoffersen tar godt vare på FLLs musikk og lanserte nylig to lekre bokser. Skal ikke se bort fra at han er mer enn villig til å svare på spm. ifb. med din planlagte bio.

1

Hva med One2Many? Downtown er jo glatt den beste norske poplåta fra 80-tallet. Vel, nesten i hvert fall.

1

Andre norske artister jeg kunne tenkt meg å skrive om er nevnte One 2 Many, Lars Kilevold, TinDrum og Tramteateret. Men hva jeg ender opp med vet jeg ikke.

1
jonarne Andre norske artister jeg kunne tenkt meg å skrive om er nevnte One 2 Many, Lars Kilevold, TinDrum og Tramteateret. Men hva jeg ender opp med vet jeg ikke.

Lars Kilevold,

Den biografien ville i alle fall jeg lest. Flink fyr. Ga faktisk ut to glimrende - i alle fall glimtvis - popskiver i kjølvannet av kjipt-singelen, men de er begge glemt så det holder i dag. Mørkere og mer kompleks enn man kanskje først ville tro. tror faktisk han har en mer interessant og unik historie enn mange andre popfolk - og i alle fall en som er sjeldnere fortalt.

Synes det er litt...kjipt,ja....at han har brukt talentet sitt til halvgode reklamesnutter osv de siste årene. Har potensiale til veldig mye mer,men er vel en type som ikke trives i pop-rammer og rampelys. Jeg vet ikke. Men jeg tror det er mange gode låter som virrer rundt i hodet hans.

1

Jeg har begge LPene hans, og den første - "Livet er for kjpit" - tipper jeg er blant de jeg har spilt mest i mitt liv. Det var virkelig tekster der som fikk en til å tenke. Slik som "Barnets mor", men også "Livet er for kjipt" :

Fra mitt lille vindu ser jeg alt som skjer alle folka utafor som hygger seg og ler allting er så kjedelig, allting er så trøtt hvorfor må det være sånn ? Hvorfor er jeg født ?

1

Som du sier, har han gjort mye rart etter starten av 80-tallet, men også bra ting. Han var bla. en viktig del av Monroes, som låtskriver og liveartist. Men å skrive om reklameoppdragene hans virker ikke videre spennende :)

1
deleted287273

Neste band ut blir Coco og Fra Lippo Lippi.

Ser fram til en grundig presentasjon av Fra Lippo Lippi!

1
jonarne Jeg har begge LPene hans, og den første - "Livet er for kjpit" - tipper jeg er blant de jeg har spilt mest i mitt liv. Det var virkelig tekster der som fikk en til å tenke. Slik so...

Det var virkelig tekster der som fikk en til å tenke.

Ja, og jeg har en mistanke om at man her kan finne litt av årsaken til at karrieren ikke tok av som mange hadde trodd. Det ligger en uro i en del av tekstene hans som tyder på at "livet er for kjipt" hadde en mørkere bunn enn man kanskje oppfattet - den ble vel nærmest sett på en som en halvmunter studentvise eller noe sånt - og han leverte vel kanskje ikke det folk trodde han skulle.

For øvrig er vel knapt alle talenetfulle mennesker som ønsker seg frem i rampelyset. Logisk at han hjalp Monroes, btw - de har en del musikalske fellestrekk.

1

Er i grunnen ikke så begeistra for hverken Steely dan eller FLL, og når alt kommer til alt ikke for jan Omdahl eller dagbladet heller, så jeg tror jeg står over.

Egentlig burde jeg like FLL frem til rundt "Songs", siden jeg sluker det meste av den slags fra den tiden temmelig rått og ukritisk, men...nei. Vet ikke hvorfor. Bad FLL-karma.

1

Bodde trådstarter på et sted som ikke fikk satelitt TV fra utlandet før utpå nittitallet? :)

1
IkkeHeltGod Bodde trådstarter på et sted som ikke fikk satelitt TV fra utlandet før utpå nittitallet? :)

Stemmer nok det - i 1990. Litt rart egentlig, ettersom andre jeg vokste opp med i Trondheim hadde kabel TV allerede i 1983. Det var ikke noe større problem ettersom jeg gjerne dro på besøk til de som hadde kabel TV. Farmor inkludert.

I mangel av kabel TV kunne jeg bruke tiden til å lytte til LP platene mine, noe jeg i ettertid synes var en grei prioritering.

1
jonarne Stemmer nok det - i 1990. Litt rart egentlig, ettersom andre jeg vokste opp med i Trondheim hadde kabel TV allerede i 1983. Det var ikke noe større problem ettersom jeg gjerne dro...

I mangel av kabel TV kunne jeg bruke tiden til å lytte til LP platene mine, noe jeg i ettertid synes var en grei prioritering.

Jeg derimot begynte først å kjøpe LP plater når jeg fikk tilgang til kabel TV. Jeg synes rett og slett de norske pop bandene i denne perioden hadde dårligere låter, amatørmessige produksjon og harry stil i forhold til tilsvarende engelske band. Dette gjaldt jo ikke bare norske band men også i stor grad tyske og italienske artister fra samme perioden. Det var liksom mye kulere med Curiosity Killed The Cat, Johnny Hates Jazz og Pet Shop Boys enn Drama og Shatoo.

For å kompensere for dette må jeg jo nevne at du liker veldig mye bra musikk jeg er veldig glad om utenom det norske :)

1

http://www.musikalske.net/monroes/monroes.htm Neste band ut blir Coco og Fra Lippo Lippi. De som har noe å bidra med må gjerne komme med innspill

Fra Lippo Lippi finner du sikkert mye info hvis du graver litt på nettet.

Men som en kuriositet kan jeg nevne at de var svært hotte på Fillippinene. Såpass populære at de holdt konserter der langt ut på 90 tallet.

Og Sørensen er blitt skikkelig Fillippinene fan og turnerer Manila i 2010 og 2011 ,her er klipp fra Youtube, senest fra Februar i år.

2

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...