Musikk esc

Innlegg

Musikk

onkelmorten

Opeth - Damnation

Black face in the windowpane...

...made clear in seconds of light...

Vi bevege oss i et fantastisk musikalsk landskap. Nydelige rytma. En helt overjordisk vakker bass, og en gitar som kommer direkte fra en uferdig himmel. En himmel som låve håp. Evig lykke, eller kanskje ikkje. Tona e så vakker og skjør at den kainn briste i gråt og førtapelse hvært sekund. Så kommer en litt grieg-aktig bassgange, med stødig og kontant (men likevæl litt tander) tromming. Skarp, tam og symbala som e så perfekt finstæmt, at det grænse mot det gudommelige. Vokalen e vakker og ydmyk. Som en alv med sølv i kjæften; syng denne fyren. Æ får frysninge. Ting e da virkelig orgasmisk hær... Windowpane ebbe ut...

I cant see the meaning of this life im leading...

Mystiske akkorda og stakato snakke vokal. Førsiktig. Så kommer den igjæn. Den overjordisk vakre stæmmen. I ei nydelig melodilinja... Dette går inn i sjæla mi, som ingenting har gjort det før...tør æ si. Musikken og melodian tar helt over komandoen i en lætt svimmel onkel. Svimmel av en underlig lykkefølelse. Som om æ høre nåkka som æ ikkje veste fantes. Ting mine stakkars øra ikkje har vært utsatt førr, før... Det e medisinen æ ikkje veste at æ trængte. Det e frelse. Så vakkert at mine glæmte tåra plutserlig kommer fram fra glæmseln. Tears of joy. Æ e døden nær. Som når mainn e i færd med, eller akkorat ska nyse. Det lille orgasmiske sekundet; strækt ut over litt længere tid. Sånne tåra. Musikktåra. In My Time Of Need.

Out on the road, there are fireflies circling...

Vi snakke om en reise. Inn i skoga, over fjell bær det. Musikken e vingan. Dæm tar oss sakte avsted. Dæm blir aldri sliten. Alle faran kainn observeres på trygg avstand. Mainn e tellbake i livmora; bare med alle sansan fullt utvikla. Opeths e ei stor flyganes himmelsæng, dær du ligg i di mykeste og varmeste dundynan som e laga av gudinner... Æ kainn ikkje beskrive korr avhængig æ føle mæ... Æ kainn ikkje prate. Bare føle, og ta imot all den vakre energien som kommer stømmanes... Æ vet ikkje korr vi e. Det e et ubeskrivelig vakkert landskap. Du kainn bare forestille dæ det...Death Whispers A Lullaby, og du såvne drømmeløst, førr å våkne i en drøm.

Heal myself - a feather on my heart...

Det bær opp! Opp i tynnere luft. Du e væktløus. Plutserlig svæve du i en tonal bris. Så kommer alle rytman i universet å tar dæ med. Bort fra all dævelskapen... Closure.

In the corner beside my window - there hangs a lonley photograph...

Stemninga i musikken e øuan du ser med. Du stirre på bildet av det kjæreste i værden. Bildet av nåkka du aldri får oppleve igjæn... Hope Leaves.

Theres nobody here, theres nobody near...

En tung G-bass. Akkorat passelig. Pærfækt lyd. Sangen e litt spørranes. Spørranes uten å ville ha et svar. Så går den over i en nåkka så avsindig vakker melodi. Æ må bare si at denne sangstæmmen har innvirkning på mæ. Æ blir sangen. Strykera, bass, tromme, gitar og stæmme av en ainna værden. Ikkje teknisk sett. Bare kvaliteten. Lyden av pust. Lyden av en mainn som har nåkka å si. Han sir at han e litt trist. Med en vakker røst sir han at det mangle nåkka. Det finnes ikkje ord. Bare en følelse. Den førmidle han med denne stæmmen. I mine øra. I mi sjæl. Æ e hjæmme. To Rid The Disease.

Orkestret returnere mæ mot starten. Dær æ kom i fra. Dær vi kom i fra. Husk. Mainn drar i lag på tur med denne gjengen, så snart mainn trøkke på play... Den instrumentale Ending Credits tar oss inn mot mer kjente omgivelsa.

Found you there in the blink of an eye... I miss you.

Orgelet e helt John Paul Jones i 1973. Det e så ufattelig vakkert. Stæmmen kommer ut av en god gammeldags telefon som e lagt på nattbordet. Du ligg halvt i drømmeland; våken nok tell å høre den. En vakker gitar slår følge. Den kjærtægne dæ. Den stryk dæ førsiktig, mens orgelet pakke dæ lætt inn i silke... Du svæve igjæn. Bare rolig. Du ligg litt over senga. Du skimte såvidt telefonluren på nattbordet gjennom smale øya... Weakness og skiva fade vækk i lag med dæ...

Æ har denne skiva no. Den ska være med i grava.

10
23 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Æ ska skrive litt om alle Opeth-skiven i denne tråden. Sånn æ oppleve dæm. At den hete Opeth - Damnation, passe utmerket. Førdømmelsen e vakker. Dømt tell å ta dette bandet med mæ i grava... I lag med en håndfull andre.

1

Opeth er ukjent landskap for meg men har hørt litt,må høre mer,siste skiva Heritage fikk 9/10 i Classic Rock Magazine;)...Mange ligger på spot...

1
Johnny-come-lately3

Æ har denne skiva no. Den ska være med i grava.

Jeg liker ikke Opeth, men jeg likte anmeldelsen. Topp stemning.

1

Det e ikkje mange som like Opeth. Greit å få ha NÅKKA førr sæ sjøl.

Dessuten va det nok en tæmmelig homofil gjennomgang. Men no blir æ uten nætt et par uke (fra midnatt), så until then:

1

Æ har denne skiva no. Den ska være med i grava.

vakkert onkel, Vakkert:) Har vært morsomt å følge deg i oppdagelsen av et nytt band! at en rockehelt som du kan finne nytt band i 2011 som du faller for er lekkert! Ikke minst fordi jeg tipper du har vært skeptisk til hva dette egentlig er.

1

Æ elske fortsatt denne skiva. Selvfølgelig gjør æ det. Mer og mer bare. Den e virkelig medisin. Den e en flukt fra små trivielle banaliteter. Den e et meditativt reisemål. Den gjør godt i sjæla. It rids the disease... Det e nydelig musikk. I`m in an OPETH state of mind...

1

Æ sett å høre på denne. Satan førr et album. Dåkker som reservere dåkker... Gje svænskan en sjanse med denne skiva. Den e helt rå. Vi snakke åpen og ærlig musikk gjort av stødige skrua. Dette albumet blir bare bedre og bedre. Det e masse hjerte og kløkt hær. Høre dåkker ikkje det?

3

Selv synes jeg Damnation-albumet er et av kvartettens svakeste utgivelser, men det sier jo litt om nivået på disse gutta.

Selv er Watershed favoritten, foran Deliverance og Blackwater Park...

1

Jeg liker Opeth, jeg klarer bare ikke bestemme meg for hvor mye. Til tider er skivene deres åpenbaringer som evner å fornye seg for hver gjennomlytting. Andre ganger står jeg rett og slett over når jeg kommer til seksjonen deres i hyllen. Humørmusikk? Kanskje.

Ghost Reveries er deres beste og mest komplette utgivelse. Den siste utgivelsen må jeg innrømme at jeg ikke har hørt i sin helhet.

1

Damnation er et finfint album. Noen låter har Opeth faktisk aldri matchet (Windowpane, Closure, Hope Leaves), mens et par låter dessverre forblir noen anonyme grå mus (Death Whispered A Lullaby samt avslutningssporet som aldri helt har satt seg hos meg)

Men jeg liker plata. Den var også det første tegnet på at bandet før eller siden kom til å bevege seg mer vekk fra den progressive death metallen de hadde patentert rundt årtusenskiftet.

Favorittplata mi med Opeth? Jeg må nok si Blackwater Park fordi den inneholder tidenes beste Opeth-låt (Bleak). Men Ghost Reveries og Still Life er også rett hjem.

1
otherdemon Damnation er et finfint album. Noen låter har Opeth faktisk aldri matchet (Windowpane, Closure, Hope Leaves), mens et par låter dessverre forblir noen anonyme grå mus (Death Whispe...

Jeg må nok si Blackwater Park fordi den inneholder tidenes beste Opeth-låt (Bleak).

Låta Harvest e åsså en sikker vinner. Begynner så smått å få denne skiva inn... Like dessuten Deliveranse og siste album: Heritage. Har en mistanke om at æ blir å like det mæste med disse svenske skruan. Dæm har en utrulig fin balanse på skiven sine, og ikkje minst på låta Bleak. Faen førr en låt. I like Opeth med Mikael Åkerfeldt i spiss...

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...