Musikk esc

Innlegg

Musikk

braz76

Matthew Ryan

Etter at en stor favoritt Matthew Ryan fikk en utrolig flott anmeldelse av Johwi i albumstafetter #16, synes jeg det er på tide med en egen tråd om figuren. Siden de flotte skriveriene i juli, har han sluppet en ny skive Matthew Ryan – I Recall Standing As Though Nothing Could Fall. Utgivelsen var faktisk gått meg litt hus forbi - selvom jeg var klar over at det skulle komme noe i høst. Derfor vil jeg komme tilbake med nærmere tanker om skiva, men foreløpig hive ut en liten smakebit:

2
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

hive ut en liten smakebit:

Fin sak dette, ser frem til ytterligere beskrivelser av albumet :-)

1

Det er forøvrig også klart at vår venn skal opptre på Replacements-tributen som skal være i New York 16. og 17. november. Herlig!

1

Det er for meg ett stort mysterium at denne karen ikke er mer populær enn det han er. Den nye utgivelsen har fått en hel del runder denne uka. Dette er en litt annerledes utgivelse. Mr Ryan har her stått for omtrent alt som er hjemme i hjemmestudioet sist. Brian Bequette, som Johwi skrøt fælt av som gitarist på "Vs The Silver State" er med på bass på noen spor. Det er og den kvinnelige vokalen (Kate York) vi diskuterte :)

Det er derfor en langt mindre polert plate. Han har også ønsket at lytterne denne gangen skal få høre hvordan låtene er "tenkt". Og det holder i massevis. Faktisk kler det mange av låtene nesten enda bedre. Det kan på noen av uptempo-låtene føles som ett litt ivrig bruk av trommemaskin (som jeg ikke er fryktelig glad i). Men ellers er det sparsom instrumentert. På en del av låtene er det faktisk også brukt ett I-Pad Synth-Orgel, hvilket vel også sier at her er det låtene som skal bære, ikke produksjonen.

Vi har fortsatt den fantastiske stemmen, herlige intensiteten, bitterheten, tøffheten i denne utrolige låtskriveren. Tekstene er igjen fantastiske. Han er tøff uten å bli påtatt, bitter uten å bli platt. Sint og sur på det meste, uten å bli noen grinebitter. Dette albumet var ikke like umiddelbart for meg som det tidligere anmeldte, men jeg mener nå låtene er minst like sterke.

Ps. Johwi; har du fått sjekket From A Late Night High Raise enda? Denne omhandler som nevnt i stafett-tråden broren, som sitter inne i 30 år for drap. Er ett brilleflott album det og. Broren har og fått sin plass på denne skiva. Med kun vokal og pumpeorgel. Hjerteskjærende greier for en sart sjel:

4

Tusen takk for det. Det er absolutt verdt å sjekke ut. Jeg vil gjette på at du kanskje for meg liker best de nedstrippede låtene. Siste halvdel (minus sistelåta) er stort... Jeg er ikke veldig fan av "Spinning room" og "All hail the kings of trash" - men det er kanskje akkurat de som skal til for at det ikke blir for monotont også. Denne kommer til å komme høyt opp på min liste for årets utgivelser.

1
braz76 Det er for meg ett stort mysterium at denne karen ikke er mer populær enn det han er. Den nye utgivelsen har fått en hel del runder denne uka. Dette er en litt annerledes utgivelse...

Ps. Johwi; har du fått sjekket From A Late Night High Raise enda? Denne omhandler som nevnt i stafett-tråden broren, som sitter inne i 30 år for drap. Er ett brilleflott album det og. Broren har og fått sin plass på denne skiva. Med kun vokal og pumpeorgel. Hjerteskjærende greier for en sart sjel:

Har ikke fått tid til annet enn et par kjappe gjennomhøringer på Spotify, mens Dear Love har fått tre runder (ser jeg i iTunes).

Har vært i en heftig Tom Waits-modus i det siste, og kommer nok fortsatt til å være det i noen uker. Derfor er ikke ny-skiva sjekket ut, og jeg har fått altfor lite tid til bl.a Matthew Ryan. Hadde jo ikke registrert denne brillefine tråden før nå..:-)

Her skal jeg komme med mine bidrag etterhvert, og en tråd til denne fine herremannen er virkelig på sin plass. At han skal delta på The Mats-tributen er direkte fin-fine nyheter. Satser på at det ender opp med noen YT-klipp, om ikke annet, men et album hadde virkelig vært på sin plass!

1

Flott at tråden ble oppdaget nå ihvertfall. Jeg har skjønt det er utrolig mye mer gull i katalogen enn jeg først trodde. Og den nye skiva er virkelig bra. Ser frem til bidragene som måtte komme. Denne artisten fortjener hvertfall at noen vet om han.

1

De som tok seg bryet med å høre Vs The Silver State etter albumstafetten fikk høre en glitrende The Pogues-cover. Han gjør ikke akkurat skam på sin store helt Leonard Cohen heller.

1

Vår venn har aldri ligget på latsiden. En utgivelse sammen med bandet Hammock er visstnok på trappene i løpet av kort tid. Vi kjører en smakebit for dette også vi:

1

Nå er vår produktive venn på trappene med ny skive - igjen. Dette er siste skiva av en triologi, som fullfører de to foregående års utgivelser. Også tittelmessig.. I 2010 ga han ut "Dear Lover", i 2011 "I Recall Standing As Though Nothing Could Fall" og i slutten av oktober fullføres altså både triologien og setningen med "In The Dusk Of Everything".

Første smakebit ut lover skummelt bra!!

http://www.youtube.com/watch?v=Z\_pgchV\_8Zg

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...