Musikk esc

Innlegg

Musikk

LoveJones

Drake - Nothing Was the Same

Albumet har lekket - har VGD-rydaz sjekket ut sakene?

Har gitt skiva noen spins siden det ble mulig å høre det og må si at dette svarte til forventningene. Tidlig å si, selvsagt, men det er nok det beste og mest gjennomarbeidede rap-albumet jeg har hørt i år.

Har egentlig ikke hørt så mye på det forrige albumet til Drake, men likevel har respekten min gradvis grodd for fyren og jeg hadde forhåpninger om at Nothing Was the Same virkelig ville innfri. Det må jeg si det gjør - det er ikke så mange bangers her, men jevnt over ganske tilbakelent og atmosfærisk produksjon, ikke ulikt det man har hørt fra Drake tidligere. På flere av låtene ligger det små detaljer i lydbildet i bakgrunnen, som gjør sporet fengende, men på en mer ertende enn påtrengende måte. For eksempel vokal-samplet på "All Me", som liksom aldri helt bryter ut og gjør det som nærmer seg en hit til en levedyktig låt.

Drake har en voldsom tilstedeværelse og evne til å fange oppmerksomheten til lytteren, synes jeg. Det handler både om stemmen hans, den varierte flowen (synge-rappingen er jo kopiert av alle om dagen, men originalen er fortsatt best), de ærlige tekstene og at skrytingen hans ikke er like uhemmet som hos mange andre. Han virker sulten. Jeg synes han greier balansen mellom troverdig middelklassegutt og street wise rapper veldig bra, som når han sier at hans ankomst på en eventuell skole-reunion ville ført til at folk måtte gå gjennom en sikkerhetskontroll.

Liker også de gjennomgående hintene til Wu-Tang, som kommer litt overraskende. "Wu-Tang Forever" er jo det tydeligste eksemplet, en låt som virkelig vokser, der han lener seg mye på klanens "It's Yourz". Produksjonen på platen er ellers gjennomgående organisk, skifter ofte uttrykk, glir over i nye lydbilder, og er mye mer enn "beats". Veldig trendy med sine svale, svevende, "ute-i-yachten"-beats, men det tas til en nytt nivå.

Thumbz up.

1
17 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er Drake en sanger som rapper eller en rapper som synger? Jeg har ikke hørt skiva, men gleder meg. Take Care var knalltøff, og Headlines en av favorittlåtene mine siden 2011:

I might be too strung out on compliments, overdosed on confidence. Started not to give a fuck and stopped fearing the consequence. Drinking every night because we drink to my accomplishments.

Med nonchalant utførelse til 20 i stil...

Selv om Drake elsker å skryte virker han likevel ikke å være emosjonelt forflatet, jf. for eksempel tittelsporet fra Take Care som er sårt som faen. Han virker dessuten intelligent, selv når han kjører på med skrytet sitt. Uansett godt å høre at han roer litt ned på skrytinga for det.

1

Albumet har lekket - har VGD-rydaz sjekket ut sakene?

Har gitt skiva noen spins siden det ble mulig å høre det og må si at dette svarte til forventningene. Tidlig å si, selvsagt, men det er nok det beste og mest gjennomarbeidede rap-albumet jeg har hørt i år.

Pur klasse. Skal like å se haterne nedvurdere denne skiva.

Tuscan Leather... fytti helvete.

1
DontGetIt [sitat…] Pur klasse. Skal like å se haterne nedvurdere denne skiva. Tuscan Leather... fytti helvete.

Skal like å se haterne nedvurdere denne skiva

Jeg har hørt noen av låtene nå, og fyttigrisen som jeg er en hater. Har aldri likt Drake. Synes autotunelissomrappingsyngingen hans er noe av det mest irriterende jeg kan høre. Og takket være den bedritne stilen hans har andre norske rappere adoptert det inn i sine låter, med LidoLido som kroneksempel.

1
CrazyNoise [sitat…] Jeg har hørt noen av låtene nå, og fyttigrisen som jeg er en hater. Har aldri likt Drake. Synes autotunelissomrappingsyngingen hans er noe av det mest irriterende jeg kan...

Synes du er litt urettferdig her, Crazy - ikke mye autotune på platen, og Drake rapper jo veldig mye her, på tilnærmet lik normal måte? Er enig i at det er mange irriterende copycats der ute nå, men Drake har x-faktoren, synes jeg.

Det er vel en slags smaksløk som må åpenbares her, for at man skal kunne akseptere og deretter like stilen til Drake. For min del tok det litt tid, men nå spiser jeg Drake uten antydning til rynking på nesa (no homo).

2

Jo'a lovejones. Jeg vet jeg er urettferdig overfor Drake. Jeg bør gi ham en god sjanse. Allikevel, jeg har ennå til gode å mene noe av ham er kult. Men som sagt jeg vet jeg er urettferdig og fordomsfull. Må bare få ut litt styggedom rundt drake først. Blir som sinnaposen til Atle antonsen, når det er ute og oppi den så er det ferdig og en kan gå videre

1

Aldri helt hatt sansen for Drake, men jeg har faktisk ikke hørt mye av han. Vurderer å kjøpe albumet, men jeg er ikke sikker.

Hvilke kjente artister kan dere sammenligne Drake med?

1

Et annet wu-tang "hint" er selvfølgelig avslutningssporet med jay-z hvor refrenget fra c.r.e.a.m fungerer som et mantra i bakgrunnen.

Skiva er top notch forresten.

1
zomgie [sitat…] Godt spørsmål, tror han egentlig er en sanger som har begynt å rappe siden han er ganske average som rapper... Plata er allikevel veldig immense synes nå jeg da.

ganske average som rapper

Typisk oppfattelse som selvsagt ikke stemmer. Det samme har man sagt om G-Side helt siden de begynte å gi ut musikk. "Dølle rappere over herlige beats".

Drizzy Drake fremstår som den soleklart mest spennende rapperen for tida. Lyric wise og flow-wise. Når han flipper «Versace»-flowen synes jeg det er spesielt er kult.

1
DontGetIt [sitat…] Typisk oppfattelse som selvsagt ikke stemmer. Det samme har man sagt om G-Side helt siden de begynte å gi ut musikk. "Dølle rappere over herlige beats". Drizzy Drake frems...

Det samme har man sagt om G-Side helt siden de begynte å gi ut musikk. "Dølle rappere over herlige beats".

Men dette er jo sant. De er ikke spesielt spennende rappere, eller de var ikke det på de første albumene jeg hørte. flinke nok, men ingen særpreget flow eller stemme på noen av dem. Det er jo bra beats, men man blir sittende og høre på beatsene og så blir vokalen borte. Det er samme greia med dem som Cunninlynguists. Flotte beats og rappere som forsvinner utover et album.

1

Hm... Jeg liker G-Side, men ser ikke helt sammenlikningen mellom dem og Drake. Er som nevnt veldig med på at Drake er en god rapper, men G-Side synes jeg er ganske midt på treet. Der er det det totale lydbildet og stemmene til gutta oppi det hele som skaper appellen. Mye av det samme kan sies om Drake, men han er også en mye trangere rapper.

1

Lignende innlegg

Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Laster...