Musikk esc

Innlegg

Musikk

BuryMeInSmoke

Wiz Khalifa leverer!

Dette året har Khalifen allerede rukket å gi ut 3 (!!) skiver. The Weeddocks, Livin' the Life og Amber Kush 2, i tilegg til en EP med Curren$y.

"Amber Kush 2" har nettopp kommet ut, og er tilgjengelig på spotify!

Det er intet annet enn imponerende, når vi ser andre "mainstreem-artister" bruker flere år på et album. Med alle disse utgivelsene, skulle man trodd at det var mye fill up-material, men det vil jeg ikke si. Mange av låtene er faktisk mye, mye bedre enn de fra O.N.I.F.C albumet fra 2012.

Wiz har vært en av rapperne som har kommet best ut av den nye mainstreem-bølgen, med gangster rap. Innenfor samme sjanger har vi blant annet A$ap Rocky og Rick Ross, men Wiz er definitivt den som har blitt mest populær.

I Oktober skal han opptre på sentrum scene, og billetten er selvfølgelig allerede i hus! :)

Etter å ha hørt på det nyeste albumet flere ganger, må jeg si det er jævlig dope, og jeg gleder meg veldig til å oppleve han live også!

Hva synes hip hop-forumet egentlig om Wiz Khalifa? Har oppfattet at old School 90'talls rap faller best i smak hos de fleste av dere.

1
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg synes Wiz Khalifa var et friskt pust fram til i fjor, med mixtapene Kush & Orange Juice, Taylor Allderdice og How Fly (med Curren$y) som favoritter. Men nå synes jeg at han har falt av fullstendig - han gjentar seg selv til det kjedsommelige og snakker nesten bare om hvor mye penger han har.

Ellers må jeg nok skuffe deg, for de tre skivene fra i år som du snakker om er alle uoffisielle mixtapes. Med andre ord er det bare samlinger med tidligere utgitte låter. Men når jeg skummer meg gjennom tracklistene ser jeg jo at det er flere gullkorn der.

Å kalle Wiz Khalifa gangster rap er nok litt skivebom, men du har rett i at han er en del av en ny mainstream-bølge og at han har vokst seg ganske stor.

Det er heller ikke helt riktig at folka her er mest opptatt av old school 90-tallsrap, men noen av gamlekara liker nok best eldre saker :-)

Håper konserten blir topp - jeg så et lengre konsertopptak av Wiz for en måneds tid siden, og der virket han overraskende inspirert og bra!

1

-

Enig i at han gjentar seg mye, kreativiteten i tekstene hans har aldri vært hans sterkeste side. Men selv er ikke det noe jeg tenker mye over, låtene gir meg gode vibes og det holder i massevis! :)

- Du har nok rett, men de fleste er lagd i 2012/2013, og mange er ihvertfall ikke offisielt utgitt før nå. Som f.eks "California" som har vært lenge ute, men ikke vært i salg før nå i det siste.

- Det er kanskje ikke gangster rap, men inspirert er det, ihvertfall hvis du hører på tracks som "molly". Stoner Hip hop kanskje? Begrepet kunne blitt en diskusjon i seg selv, men det er unødvendig å spekulere i.

- Det er Min oppfatning at mange her hører på old school hip hop, siden jeg ikke har vært her lenge. Derfor jeg var interessert i å se om noen her også likte populærmusikk. Noe som tydelig også var tilfellet :)

Skal du på konserten? :)

1
BuryMeInSmoke - Enig i at han gjentar seg mye, kreativiteten i tekstene hans har aldri vært hans sterkeste side. Men selv er ikke det noe jeg tenker mye over, låtene gir meg gode vibes og det ho...

Det er Min oppfatning at mange her hører på old school hip hop, siden jeg ikke har vært her lenge. Derfor jeg var interessert i å se om noen her også likte populærmusikk.

90s er jo ikke old school. Eller jo, i rapverden så er alt før 2005 old school.

Det er ikke så stor aktivitet her på forumet nå som det har vært før. Enkelte av oss, bla a meg heller nok mer mot pre-2000-rap enn nyere poprap, men det er jo en del aktive her som er glad i nye ting.

Men det som er typisk er at de fleste av dagens nye poporienterte rappere ikke holder veldig lenge. Mange starter høyt og får mye positiv omtale, også her på forumet, men etter hvert som de blir store, så brukes de opp og den første fanskaren går lei. Wiz er jo kroneksempelet her, for han har fått mye skryt for de første greiene sine, men nå er det ingen som bryr seg lenger.

1
BuryMeInSmoke - Enig i at han gjentar seg mye, kreativiteten i tekstene hans har aldri vært hans sterkeste side. Men selv er ikke det noe jeg tenker mye over, låtene gir meg gode vibes og det ho...

Enig i at han gjentar seg mye, kreativiteten i tekstene hans har aldri vært hans sterkeste side. Men selv er ikke det noe jeg tenker mye over, låtene gir meg gode vibes og det holder i massevis! :)

Absolutt! Det er derfor jeg også liker mye av det han har gjort. Jeg skal ikke på konserten, dessverre.

Som du er inne på har det vært en bølge med veldig røykeglade rappere en stund nå, der fokus har ligget på et litt "svalere" og organisk lydbilde. Jeg liker mye av dette, og er blant de på forumet som synes det har vært laget bedre hip hop enn på lenge de siste årene, men som CrazyNoise er inne på - de fleste holder ikke så lenge...

Alt T.D.E.-gjengen (Kendrick Lamar, Ab-Soul, Schoolboy Q, etc.) driver med synes jeg er holdbart, samt Danny Brown, som slipper sitt første ordentlige album om bare noen dager. Metoden er klassisk: lag musikk som hører tidsånden til, men med kvalitet nok til at det er slitesterkt. Rap om nære ting du faktisk kjenner til, men gjør det universelt.

A$AP Rocky og Wiz Khalifa er to ulike eksempler på folk som ikke får det helt til - Wiz som nå bare rapper på autopilot og egentlig ikke er så engasjert i å lage god musikk lenger (kanskje det endre seg igjen?), og A$AP Rocky som ser kul ut, høres kul ut og har gode produsenter, men egentlig ikke har noen rap-personlighet.

2

100 prosent enig med Jones. Mixtapene har vært solide, men begge skivene har vært rævva.

Les ellers her for flere tanker om Khalifas utviklingskurve,

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...