Musikk esc

Innlegg

Musikk

dcdudley

William Elliott Whitmore

Det er ikke mange som kan gjøre det å få en neve grus kastet i trynet til en behagelig og sjelfull opplevelse. Men William Elliot Whitmore greier det, jaggu. Flink fyr i grunn, hipsterhatt eller ei.

Old Devils

1
18 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Den grusen er ikke lett å bli kvitt heller, den fester seg både her og der. Det har ikke gått i så veldig mye annet enn William Elliott Whitmore her i gardi i det siste. Tiden for ullsokker, flanell og varmende sterke drikker nærmer seg, og med en så duganes fyr på anlegget så er det helt greit. Faen til gubbe.

Don't alter my altar don't desecrate my shrine My church is the water and my home is underneath the shady pines Don't underestimate the spine in a poor man's back when it's against the wall and his future's black

One man's story is another man's shame I ain't bound for glory, I'm bound for flames Take to the woods boy, and cover up your tracks Go away child and don't look back

Sad is the lullaby from a mother's heart and soul when she knows her child has strayed from the foal The parish will perish by death's cruel hand and finish the job that fate began All that static in the attic, that's just an old drunk ghost His chains are rattlin' but his end is close Ain't no hell below and ain't no heaven above I came for the drinks but I stayed for the love

One Man's Shame

1

Dæven. Dette var fine greier. Pløyde gjennom Animals In the Dark albumet, og herlig blanding av Country og Blues. Og sabla tøff stemme på fyren.

1
King_Cole Det var det, skal jaggu snurre det noen runder til. Har du noen andre album å anbefale av mannen? Og har du oppdaget noe nytt og fresht i det siste?

Har du noen andre album å anbefale av mannen?

De to andre jeg har hørt, Hymns for the Hopeless og Field Songs, er flotte saker. Så mye mer har jeg egentlig ikke hørt.

Nytt og fresht? Næh, utenom det J har tipset om de siste par månedene, så har det gått i det samme gamle. Jeg lider av en total mangel på inspirasjon for tiden. Har du noe snadder på lur?

1
dcdudley [sitat…] De to andre jeg har hørt, Hymns for the Hopeless og Field Songs, er flotte saker. Så mye mer har jeg egentlig ikke hørt. Nytt og fresht? Næh, utenom det J har tipset om de...

Aha, i see. Skal sjekkes ut.

Tja, har hørt litt på Jackie Greene i det siste, en Americana artist, som også turnerer med Black Crowes som deres lead-gitarist. Talentfull fyr. Dette er et flott album med han: Jackie Greene – Sweet Somewhere Bound.

Ellers liker jeg den siste til Tedeschi Trucks Band, som består av Derek Trucks og kona hans Susan Tedeschi, fine saker: Tedeschi Trucks Band – Made Up Mind.

Mogwai's nyeste er også ganske kul: Mogwai – RAVE TAPES

Også Gov't Mule's nye er knall. Warren Haynes er en brilliant gitarist: Gov't Mule – Shout!

Også tipset fra Jowhi om The Men, steinbra Rock med Countryvibber og diverse: The Men – New Moon

Det er det jeg har hørt mest på i det siste :)

2

Se der. Mogwai har begravd seg under flere kilo med glemmebøker, Gov't Mule har mye bra for seg. Resten har jeg ikke hørt før. Dittan blir spanande. Tilbakemelding kommer, en gang ;) Takker!

1

Jeg har hørt rykter om at William Elliot Whitmore har flere av sine røtter plantet i punken, turnert med Converge har han visst også gjort. Men tidligere har jeg slitt litt med å høre dette. Det hjelper ikke at jeg ofte må ha ting inn med te-skje, og å grave i en diger haug med singel og grus med et slikt verktøy, orker jeg ikke. Derfor er det gledelig at punkrøttene har kommet mer til overflaten på årets Radium Death. Ikke det at William har lagt folken på hylla, langt ifra, men punken er mer til stede her enn på noe annet album han har manet frem. Den står på utsiden å kikker inn, gjemmer seg under senga eller sniker rundt et hjørne. Den er alltid der i bakgrunnen å lurer. Ihvertfall er det enklere å forestille seg at den gjør det. Han har tatt med med seg banjoen og flyttet seg et aldri så lite baby-step nærmere.

Det som gjør hans påståtte punkrøtter lettere å høre er, først og fremst, en forandring i lydbildet. Litt distortion her og litt trommer der. Eller som han selv sier:

“I purposefully went into it wanting to make a little bit of a departure, sonically, using an electric guitar a little bit more and adding more instrumentation, more full-band type stuff,”

Dette hører vi spesielt godt på åpningslåta "Healing To Do" Der harves det til fingertuppene blør og neglene løsner. Men fortvil ikke, my fellow gubbefans og creedjegere, den låta er et unntak. De fleste låtene er mer på mer gjenkjennelig grunn. På "Civilizations" "Go On Home" og "Can't Go Back" går den sjelfulle trubaduren på godt opptråkkete stier. Så det er mest i stemning (og mulig innbilning) og på førstesporet at de omtalte punkrøttene gjør seg til kjenne på skiva. Og på Lucero coveren "Don't Strike Me Down" da, selvfølgelig. En liten hyllest til Uncle Tupelo er det også gjort plass til, den finfine "A Thousand Deaths"

Radium Death er William Elliott Whitmores beste album, så langt. Og det lover om virkelige go'saka i fremtiden. Hvit-manns-Soul og majonesblues blir ikke bedre enn dette i 2015.

3

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...