Musikk esc

Innlegg

Musikk

Ultima

Gryphon

Nylig oppdaget (fra min side) progrock band som ble dannet tidlig på 70-tallet. Fant dem tilfeldig i Progrockarchives og lyttet på noe stuff på Youtube. Dog ikke mye,

Bestilte derfor et par CD er fra England (Gryphon og Red Queen to Gryphon Three). Musikken er en herlig miks av middalaldermusikk (sterkt innslag av crumhorn) og progrock. Særpreg i massevis - og faktisk veldig gode, lydmessig innspillinger. Ga mersmak.

Er det noen som har noe kjennskap til dem, litt å si i den forbindelse - og noen anbefalinger til utgivelser, kanskje?

Min musikksmak er sær, hører nesten bare gammel prog fra 70-tallet. Noe lignende finner man ikke i dag :)

2
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Gammel prog er jo bra da, og progarchives er en vanvittig bra side, selv om designen er litt gammeldags. Gryphon har jeg også vært innom der faktisk, men har ikke brukt så mye tid på dem, kanskje for lite faktisk.

1

Ja, disse her har jeg jo hørt på, for mange år tilbake, men det begrenser seg nok til Red Queen-skiva her i gården. Uansett, jeg syns den var utrolig bra, og jeg burde absolutt ha sjekket ut mer av disse her selv. Takk for påminnelsen.

2

Bestilte derfor et par CD er fra England (Gryphon og Red Queen to Gryphon Three). Musikken er en herlig miks av middalaldermusikk (sterkt innslag av crumhorn) og progrock. Særpreg i massevis - og faktisk veldig gode, lydmessig innspillinger. Ga mersmak.

Lenge siden jeg har hørt på disse nå, fant hele platen på youtube og ble sittende å høre på alt, knallbra musikk.

1

Ah...Gryphon har vært i mitt hjerte siden de startet. Har alle albumene deres(og mer til). Bruk av fagott og krumhorn skaper en helt unik sound og stemning!!

1

Fint band. Hørte en del på dem for en del år siden, og dette er jo en perfekt anledning til å catche opp, for å bruke det norske uttrykket.

1

Gryphon er superb, og et bevis på at blokkfløyte kan være mye kulere enn når 25 barneskoleelever prøver å spille 'Lisa Gikk Til Skolen' sammen...

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...