Musikk esc

Innlegg

Musikk

2Tough2Die2

Rory Gallagher. Gitargeniet. Remastret.

Gud. Bedre.

Dette er noe av det heftigste man har hørt på en stund. Der 1998-utgavene var (stort sett) nye mikser, pakket inn i oppdaterte og mere 'smakfulle' cover, er den siste serien back 2 da roots. Lyden er såpass annerledes fra det øret mitt er vant til at jeg hører stor forskjell på f.eks. Fresh Evidence på mitt heller eminente annlegg og den ekle spotifylåten fra pc-høytalerne (eller 'slik musikk skal låte' for dere kidza).

Jeg bestilte ganske enkelt fem favoritter og Jinx. Sistnevnte fordi '99-miksen så opplagt var fucket opp at at jeg derfor aldri har klart å høre på plata. Det lille jeg koste meg med på Spottenheimert i natt ga blod på tann og mersmak. Her skal Corks store sønn endelig kunne nytes i all sin prakt. Ved siden av den havnet de fem absolutt beste platene i katalogen i handlekurven.

Disse er selvsagt den arrangerte og sofistikerte debuten, den høyst SINNSYKE oppfølgeren Duece (en av Johnny Marrs favorittplater, factfans), Calling Card med sin herlige miks av Purple, pop og dyp blews og den hardtrockende Photo-Finish.

Sistnevnte er så absurd fet at jeg nesten mangler ord. "Shinkicker" er egentlig alt man trenger å si, men hele platen er så absurd fin og fet at man bør danse i stedet for å prate.

Prekas.

4
33 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

den hardtrockende Photo-Finish.

, og avskjeden Fresh Evidence, som er et stilistisk studium i absolutt særklasse. Her veksles det mellom zydeco, shuffle, jazz og tung eller lett blues med største overbevisning og enkelhet. Fyren har aldri spilt bedre.

1

Gud. Bedre.

Ai ai ai. Her må det handles når lønna kommer ser jeg. Faen til fyr Rory, alle platene du nevner her er prima, og Photo-Finish er som du sier helt vilt bra.

1

Her har jeg et svært vanskelig valg forstår jeg:

Verdens beste gitarist, med verdens feteste skiver, og verdens beste remastering...til verdens beste pris.

sjelden har vel "Skal, skal ikke" vært mer allmengyldig enn nå...NOT!

1

Jeg liker ALLE albumene til Ballyshannon's om mulig mest berømte musiker (progman, king of understatements). Det er få, om noen andre jeg kan si det samme om.

Hver eneste skive har noe unikt ved seg. Hver eneste en er jævlig bra, og etter min mening helt uten dødpunkter.

...og live? vel, best, bare BEST.

En dag vil det gå opp for verden hva vi mistet den 14. juni 1995.

1

Disse er selvsagt den arrangerte og sofistikerte debuten, den høyst SINNSYKE oppfølgeren Duece (en av Johnny Marrs favorittplater, factfans), Calling Card med sin herlige miks av Purple, pop og dyp blews og den hardtrockende Photo-Finish.

Sistnevnte er så absurd fet at jeg nesten mangler ord. "Shinkicker" er egentlig alt man trenger å si, men hele platen er så absurd fin og fet at man bør danse i stedet for å prate.

Menne, duee.. Kvifor har du ikkje kjøft mi favorittskive med ein av tidanas støyrste gitargudar? E det fordi du synast dein er eileindeg?

Me snakkar sjøllsakt om "Tattoo"..

1

Kaufa just boxen sammen med It's My Life - Talk Talk til den ramme prisen av 20 pund sterling. Happy days. Nu må jeg kaufe en UFO eller to.

1

En av de beste RIP

Shadow play

Politician by Rory Gallagher & Jack Bruce 1990 HD.Live Rockpalast

Har spilt gjennom begge disse hele konsertene nå i oktober, kos om dere har tid :-)

Rory Gallagher --- Irish Tour '74 (Full Concert-Backstage)

20 år senere.

1
johwi68 [sitat…] et og annet om kromkakeoppskriftler, dobbeltsøm og håndbak. Men fint lite om musikk.. Ser du meg derimot om døbbeltsømmet barnevelder, så skal du faenmeg få svar!

et og annet om kromkakeoppskriftler, dobbeltsøm og håndbak. Men fint lite om musikk..

Regner med at du kan et og annet om brygging av rognebærsaft også. Og det går rykter om at du er en ræser på jenka og polonese også. Joa, du er en man av mange talenter, ingen tvil om det.

1

"I once saw him change a string, without stopping the song. Just for that, there should be monument to him" - Johnny Marr.

Legende.

2

Lignende innlegg

Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Laster...