Musikk esc

Innlegg

Musikk

Kjappfot1917

TMF 2014

Nok en gang kjøres Trånnjæmm Metl Fæst ivei. Datoer er 6. - 8. mars neste år, og tidligere års suksesser gjør at mditnorsk metalpublikum igjen får vise at de bor i rockehovedstaden.

Lineup fra foregående år gjør forventningene høye, da band som Taake, Fleshgod Apocalypse, Napalm Death, Gojira, Anaal Nathraak, Hatebreed, Bömbers m.m.fl har stått på scenen.

Foreløpig er det sluppet ti band, men det er i tidligste laget for å kunne videreføre noe info om dette. Skal følge opp som best jeg kan.

1
14 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Til ære for tullamor får jeg levere en liten hoppdeit på hvordan denne festivalus ble opplevd gjennom alkotåka.

Nå skal det sies at jeg var svært sedvanlig lat, og holdt meg til hovedscenen på fredag og lørdag. For de som er intressert, har flinkere folk enn jeg anmeldt greia her, her og her.

For det første: Jeg hadde aldri stukket den digre nesa mi innafor dørene på byens nyeste hotell før festivalen, og visste ikke helt hva jeg skulle forvente. Plassen er dritkul, enkelt og greit. Og det holder såpass høy klasse at jeg mistenker at enkelte av de mest utagerende skinnbuksetøffasene faktisk bremset en smule de og. Dernest alkoserveringa...perfekt. Aldri mer enn ett minutt i kø, og bartenderene eide såpass nærvær at de fikk med seg bestilingen...selv når headlinerene spilte.

Så til muzaken. Fredagen var nok dagen jeg gledet meg mest til.In Mourning misset jeg fordi bussen tok feil av hvilken dag det var, så jeg troppet opp nykjemmet og forferdelig edru til Triosphere. Har opplevd denne gjengen adskillig bedre før. Jeg digger vokalen til Ida, og gitarhalvgudene er veldig flinke. Denne konserten ble ødelagt av dritkjip lyd. Insense var brukbart, men ikke helt min spiseskje. Hørte en tre fire låter før jeg bestemte meg for å reparere litt på min overordentlige framtreden. Dermed hørte jeg fint lite av Orden Ogan, men flere av de som hadde planlagt formen litt bedre enn meg skrytte/skrøyt/skrutet av denne gjengen. Artig var ordet de var brukte...jaja. Men så da...Devin Townsend. Fytti pæla for en fyr. Massivt dominerende scenekis, hysterisk god på gitar og en som produserer musikk fra aller æverste hylle. Slo meg paddeflat selv om jeg hadde skyhøye forventninger. Dersom dette hangarskipet av en konsertopplevelse skal dokke innom nær en av dere anbefales det på det aller aller sterkeste. Uansett sjanger innen metal man liker, tror jeg virkelig DT kan gi deg tilfredsstillelse i løpet av en gig. Keep of Kalessin hadde fått den litt kjipe plassen mellom Townsend og Behemoth. At Grønbech har overtatt micen fra Thebon var kanskje praktisk, men i mitt syn ikke en helt optimal musikalsk løsning. KoK er selvfølgelig dritflinke musikere, men de drukner mye i all samplinga si. Det gir en helthetlig og god musikkopplevelse, men det kan jeg få fra platene deres også. Behemoth avslutter en aldeles herlig kveld på en aldeles herlig måte. Med teatralskhet på nivå med Alice Cooper og en musikkhistorie som matcher de aller fleste innen BM kan lite slå feil. Jeg mener bestemt at jeg til og med brøyta meg vei fram til gjerdet og banga...lekkert.

Alt i alt var hele kvelden en gedigen opptur.

4
Kjappfot1917 Til ære for tullamor får jeg levere en liten hoppdeit på hvordan denne festivalus ble opplevd gjennom alkotåka. Nå skal det sies at jeg var svært sedvanlig lat, og holdt meg til ho...

Til ære for tullamor får jeg levere en liten hoppdeit på hvordan denne festivalus ble opplevd gjennom alkotåka.

Takk :) Kul anmeldelse! Triosphere så jeg på Prog Power i fjor. Utrolig imponert over Ida.

Devin Townsend er derimot ukjent for meg, men nå ble jeg veldig nysgjerrig.

1
-jethro- [sitat…] Takk :) Kul anmeldelse! Triosphere så jeg på Prog Power i fjor. Utrolig imponert over Ida. Devin Townsend er derimot ukjent for meg, men nå ble jeg veldig nysgjerrig.

Devin Townsend

Slo igjennom med Strapping Young Lad, et Nise metal greie som jeg aldri fikk tak i. mr Townsend er et multitalent sånn jeg ser det. Mest progmetal jeg forbinder med musikken, men han sveiver lett innom doom, DM og punk i løpet av samme låt. Dritartig. Sjekk tuben for liveopptak...fyren er god ass.

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Publisert

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Laster...