Musikk esc

Innlegg

Musikk

The_Loner

Hvilke album med Lou Reed er bra?

Jeg regner meg selv for mer enn gjennomsnittlig begeistret for Lou Reed selv om jeg egentlig bare har et forhold til en drøy håndfull av albumene hans:

1. New York (10/10) 2. Magic and Loss (10/10) 3. Songs for Drella med Jphn Cale (10/10) 4. Transformer (9,5/10) 5. Berlin (8,5/10) 6. The Blue Mask (8/10) 7. Set the Twilight Reeling (6,5/10).

Jeg har ellers hørt litt på liveskiva Rock 'n' Roll Animal som er bra. Street Hassle har jeg forsøkt uten hell. Ecstasy på Audun Vingers anbefaling ble testet litt i dag. Han anbefalte også Growin' Up In Public og Metallica-samarbeidet. Mener jeg har hørt noe på Coney Island Baby og Sally Can't Dance uten at de har festet seg i hukommelsen.

Men til spørsmålet: Hvilke er de essensielle soloalbumene med mannen?

2
20 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Transformer, ingen over, ingen ved siden. Berlin albumet er dystert men går an en mørk høst kveld.

1

Du har stort sett de beste på listen din , synes jeg. Jeg ville ha prøvd Coney Island Baby en gang til samt Legendary Hearts. Ellers tilhører jeg minoriteten som liker Rock And Roll Heart (tittellåten samt Ladies Pay og Senselessly Cruel er rent gull) og Lou Reed (førsteklasses låter litt stivt fremført. En del av dem finnes i bedre versjoner på V.U.-platen, dog).

2

Vi er enige om de fem første Loner.Kanskje litt ulik rekkefølge,men det har vi snakka om før.Selv synes jeg ærlig talt det er de som er essensielle.Men legger du til

VU-tida,så har vi en mann som har satt store spor.

2

Av alle ting så var det bråke låta Heroin som fikk meg til å begynne å høre på VU og Lou Reed.

1

Heroin er vel ikke så ille bråkete? Uansett veldig bra, og den flyttet kanskje noen grenser for hva en låt kan handle om?

1

Jeg synes det er en kanon bra låt, tar kanskje litt av på slutten. Har prøvd å spille den til folk og de har sett på meg som om jeg var spedalsk.

1

1. New York (10/10) 2. Magic and Loss (10/10) 3. Songs for Drella med Jphn Cale (10/10) 4. Transformer (9,5/10) 5. Berlin (8,5/10) 6. The Blue Mask (8/10) 7. Set the Twilight Reeling (6,5/10)

Veldig svak for New York, mens Magic and Loss ble en liten nedtur der og da, men vokste seg bra. Likevel har jeg hørt New York ganske mye mer, var plata jeg "oppdaget" Lou Reed med (dvs jeg fant ut fyren ikke var døll). Av de gamle klassikerne har jeg både Transformer og Berlin, og de er også veldig bra. Transformer et hakk foran. Har også de "senere", livplata Rock'n'Roll Animal (den er tøff), Blue Mask (flott), Legendary Hearts (med cover som Turbonegro stjal på sin Party Animals, men flott plate dette også) og Mistral (som er platen før New York, middels bra plate).

Songs for Drella derimot hadde jeg planer å skaffe meg, men det skjedde aldri gitt, så nå fant jeg den fram på WIMP, så da skal jeg få sjekket denne (har jo hørt noen låter før).

2

Berlin konserten er verdt å ta en titt på for de som ikke har sett den. Er filmet over fem kvelder hvis jeg ikke husker feil.

1

The Blue Mask (8/10)

Denne ville jeg nok gitt full pott. Og rart at en mann av Vingers kaliber kan finne på å anbefale Loutallica. Den er virkelig det mest horrible som er skapt. Se ellers LaCanguras anmeldelse i den siste staff for en gjennomtenkt (!) og ufortjent god analyse av makkverket.

1
2Tough2Die2 [sitat…] Denne ville jeg nok gitt full pott. Og rart at en mann av Vingers kaliber kan finne på å anbefale Loutallica. Den er virkelig det mest horrible som er skapt. Se ellers LaC...

Denne ville jeg nok gitt full pott. Og rart at en mann av Vingers kaliber kan finne på å anbefale Loutallica

The Blue Mask er veldig bra. Synes likevel jeg måtte ta den ned sammenliknet med de jeg liker aller best.

Vinger mente det i for stor grad var metallicafansen som fikk definere Lulu som makkverk. Jeg har ikke hatt lyst til å høre den.

1
The_Loner [sitat…] The Blue Mask er veldig bra. Synes likevel jeg måtte ta den ned sammenliknet med de jeg liker aller best. Vinger mente det i for stor grad var metallicafansen som fikk def...

Vinger mente det i for stor grad var metallicafansen som fikk definere Lulu som makkverk.

OK, da ser jeg poenget. Den er likevel grusom og helt utilgivelig. Mest av alt fordi han valgte Metallica, av alle tyngre band. De er jo totalt ubrukelige.

1

The Bells er også noe å sjekke ut, men kanskje ikke hans mest tilgjengelige skive. Tittellåten er stor.

1

Foruten Transformer og Berlin, så må vi jo også nevne Metal Machine Music, muligens det rareste stykke støy jeg har hørt. Reed har sagt at han var "totally stoned" når den ble spilt inn...og vet dere hva?: jeg tror ham på det!

1

Hørte tittelåten på The Bells i dag. Bra:-) Nå er det Coney Island Baby, det demrer for meg at jeg har hørt den før: " I'm Just a gift to the women of this world." Charley's Girl likner litt på Walk on the Wild Side".

1

Lignende innlegg

Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
2 svar
Musikk mer-musikk Siste svar

Eides språksjov

Noen som kan fortelle meg tittelen på musikkstykket Sjur Hjeltnes spiller rett før «respons» i sesongfinalen 2021 ?☺️(episodenavn «musikken i språket»)
1
1 svar
Reisetips verticalman77 Publisert

Dalsland

Vurderer å ta en tur til Dalslands kanaler etter over 20 år siden første tur. Noen som vet om området Högfjellet ved Tisselskog er likt nå som den gangen?
1
0 svar
Laster...